Ένα υπέροχο Δίδυμο: ΠΟΠΗ & ΝΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η Πόπη και η Νανά Σταυροπούλου αποτελούν το ιδανικό παράδειγμα αδελφών, καθώς δεν έχουν απλώς μια καταπληκτική σχέση, αλλά διοικούν μαζί και το Studio 9.

 

Το Studio 9 βρίσκεται στο Μοσχάτο από το 1986. Εκεί θα βρει κανείς την Πόπη και τον Νανά Σταυροπούλου, τις περήφανες ιδιοκτήτριες και αδελφές, που μοιράζονται πολλά κοινά εκτός από την ίδια αγάπη για την κομμωτική. Οι δυο τους είναι και μητέρες, αλλά και ευσυνείδητες επαγγελματίες, καθώς όπως μας λένε στο Studio 9 οι υπηρεσίες για τα ΑμεΑ είναι δωρεάν. Αυτά και άλλα πολλά μας αφηγούνται στην συνέντευξη τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΡΕΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

 

 

Πίσω από το Studio 9 κρύβεστε εσείς, αλλά και η αδερφή σας η Πόπη Σταυροπούλου. Πως συνέβη και αποκτήσατε κοινό πάθος για την κομμωτική;

Το ενδιαφέρον και η επιθυμία για την κομμωτική ξεκίνησε από όταν ήμουν ακόμη πολύ μικρή. Με την πάροδο του χρόνου αυτό μετατράπηκε σε αγάπη, έμπνευση, εξέλιξη και οι νέες ιδέες του τότε πήραν χρώμα, μορφή, τεχνική. Εξαιτίας της αμφίδρομης οπτικής που είχαμε για τα πράγματα, κατάφερα να μεταδώσω το πάθος μου στην Πόπη και να τη μυήσω στο χώρο.

 

Τι συμβολίζει για τις δυο σας το επάγγελμα της κομμωτικής; Μοιράζεστε την ίδια οπτική;

Όπως κάθε τέχνη, η κομμωτική αποτελεί τρόπο έκφρασης για εμάς. Είναι ένα πολύπλευρο επάγγελμα. Άλλωστε εκεί έγκειται και η μαγεία του. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά που κάθε άνθρωπος κρύβει. Ο πελάτης αποτελεί για εμάς το κέντρο του ενδιαφέροντος. Αισθάνεσαι ότι επιτελείς κοινωνικό έργο, όταν αντικρίζεις την ικανοποίηση στο βλέμμα του και βλέπεις την αυτοπεποίθησή του να ανεβαίνει.

 

Πως είναι η συνεργασία δυο αδελφών σε καθημερινή βάση; Τι περιλαμβάνει μια τυπική μέρα στο κομμωτήριο;

Οι απαιτήσεις της δουλειάς είναι αυξημένες, αλλά πάντα με καλή συνεννόηση και αίσθημα ευθύνης φέρνουμε εις πέρας ό,τι αναλαμβάνουμε και ξεπερνάμε από κοινού όποιες δυσκολίες προκύπτουν. Η καθημερινότητά μας είναι δημιουργική και έντονη, καθώς τα πρόσωπα και οι ανάγκες αλλάζουν, μαθαίνοντάς μας να ανταποκρινόμαστε με καλή οργάνωση και ευελιξία.

 

Το αίμα της δημιουργικότητας ρέει μέσα στην οικογένεια, καθώς μαθαίνουμε ότι και τα παιδιά σας μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσάς! Πως νιώθετε για αυτό; Η απόφαση ήταν δική τους;

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν μέσα από την παρατήρηση, χωρίς να χρειάζεται άμεση ενίσχυση. Η απόφαση έτσι ήταν καθαρά δική τους. Εμείς ως γονείς οφείλουμε να δώσουμε κίνητρο. Το κίνητρο άλλωστε προβλέπει την επιτυχία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας καλύτερα απ΄ότι η νοημοσύνη, η ικανότητα ή ο μισθός.

 

Αν σας δινόταν η ευκαιρία να ακολουθήσετε μια άλλη καριέρα, ένα άλλο πάθος σας, θα το κάνατε;

Δε θα μπορούσαμε να προδώσουμε έπειτα από τριάντα χρόνια το πάθος μας για την κομμωτική, καθώς συνδέεται άρρηκτα πλέον με τη ζωή μας. Ωστόσο, αν ήταν εφικτό, θα συνδυάζαμε το αντικείμενό μας με άλλους συναφείς κλάδους.

Από αριστερά προς δεξιά: Ο Ανδρέας Καρακατσάνης, γιος της Πόπης Σταυροπούλου, η οποία στέκεται δίπλα του. Στην μέση βρίσκεται η μητέρα Ελένη Σταυροπούλου, δίπλα της η Νανά Σταυροπούλου και δεξιά της η Ελένη Γιώτη, κόρη της Νανάς.

Στο κομμωτήριο παρέχετε δωρεάν υπηρεσίες σε ΑμεΑ. Πως πήρατε την απόφαση να το κάνετε; Τι άλλες υπηρεσίες προσφέρετε;

Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες από ποτέ, ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας οφείλει να έχει κοινωνική ευθύνη. Θεωρούμε ότι είναι ένα μικρό δείγμα της εκτίμησης και του σεβασμού που τρέφουμε για τα ΑμεΑ. Σε ειδικές περιπτώσεις που έχει παραστεί ανάγκη, εξυπηρετούμε τους πελάτες μας κατ’ οίκον, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταβούν στο χώρο του κομμωτηρίου.

 

Αληθεύει ότι επιμελείστε το κούρεμα του Ευάγγελου Βενιζέλου; Υπάρχουν άλλες διάσημες παρουσίες που επιμελείστε;

Είναι εύλογο ότι μετά από τόσα χρόνια στο χώρο επιμελούμαστε το κούρεμα πολλών αναγνωρισμένων και αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων. Ωστόσο, για εμάς δεν υπάρχουν πιο εξέχουσες προσωπικότητες από τους ανθρώπους που μας προτιμούν ήδη, δείχνοντάς μας την εκτίμησή τους. Στην πορεία μας έχουμε δημιουργήσει ακλόνητους δεσμούς και τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Τίποτα δε θα μπορούσε να μας γεμίζει όσο αυτό.

 

Μιλήστε μας για το Studio 9, το οποίο το ανοίξατε το 1986. Πως πήρατε την απόφαση να ανοίξετε κομμωτήριο τότε;

Τα όνειρα πρέπει να τα κυνηγάς με επιμονή. Εκτός όμως από το προσωπικό πάθος χρειαζόμαστε και συνοδοιπόρους στο δρόμο για την υλοποίησή τους. Ήταν οι γονείς μας που με τη διορατικότητά τους συνετέλεσαν στην υλοποίηση του στόχου μας. Ήταν οι γονείς μας που ενθάρρυναν και στήριξαν το εγχείρημά μας αυτό. Και είναι ακόμα και σήμερα οι γονείς μας που δεν εφησυχάζουν και συνεχίζουν να είναι στυλοβάτες, επιτρέψτε μου να πω, της επιχείρησης.

 

Ο Ανδρέας Καρακατσάνης και η Πόπη Σταυροπούλου.

Πως ήταν τότε το να ανοίγεις μια καινούργια επιχείρηση; Τι διαφορές εντοπίζετε στον κόσμο που σας επισκεπτόταν τότε, με τους πελάτες του σήμερα;

Στην αρχή όλα φαντάζουν ριψοκίνδυνα, αλλά μάλλον ο ζήλος κι ο ενθουσιασμός τελικά υπερτερούν. Μπαίνοντας σε ένα κομμωτήριο ο πελάτης επιθυμεί να βρει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, ουσιαστικό ενδιαφέρον και κυρίως ποιότητα. Έχουμε καταλάβει πως αυτό ισχύει διαχρονικά. Εκείνο που ίσως διαφέρει είναι πως ο κόσμος είναι περισσότερο ενημερωμένος. Γι’ αυτό βέβαια κι εμείς εξελισσόμαστε και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα.

 

Και ερχόμαστε στο σήμερα, 32 χρόνια μετά. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στο να κρατήσετε υγιή την επιχείρηση σας εν καιρώ κρίσης;

Σε τέτοιες καταστάσεις μια επιχείρηση πρέπει να αντιδρά έγκαιρα. Έτσι κι εμείς. Κατανοώντας την οικονομική στενότητα που άρχισε να παρουσιάζεται αναδιαμορφώσαμε τις τιμές μας προσφέροντας πάντα την καλύτερη ποιότητα. Αυτό συνέβη τόσο για να κρατήσουμε ζωντανή την επιχείρηση, όσο και για να συμβαδίζουμε με τις δυνατότητες του πελάτη. Γιατί δε μας απασχολεί καμία κρίση, παρά μόνο η δική του.

 

Μιλήστε μας για το e-shop σας. Πως βοηθάει την επιχείρηση ο συνδυασμός κομμωτηρίου και e-shop; Οι πελάτες ανταποκρίνονται πιο εύκολα;

Όπως έχουμε προαναφέρει από τα κυριότερα εργαλεία του επαγγέλματός μας είναι η παρατήρηση. Αντιληφθήκαμε λοιπόν πως η τεχνολογία και η εξέλιξη επηρεάζουν άμεσα τη δουλειά μας. Γι’ αυτό κρίναμε αναγκαία και τη δική μας είσοδο στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σε ένα δικτυακό κατάστημα δυνητικά μπορούν να έχουν πρόσβαση πελάτες από όλα τα σημεία της χώρας μας. Με ένα κλικ από το κινητό του, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει, να παραγγείλει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και να τα παραλάβει εύκολα και γρήγορα.

 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που φτιάχνει πιστούς πελάτες;

Μυστικό αυθεντικής και διαχρονικής επιτυχίας δεν υπάρχει. Εμπειρία, δεξιότητες, συναισθηματική ευφυϊα και πάθος για τη δουλειά μας είναι όλα τα συστατικά που δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

INFO
STUDIO 9
Πλάτωνος 137 Μοσχάτο
183 45 Αθήνα
Τηλ.: 210 9412480
www.studio9shop.gr
e-mail: kommwtirio@hotmail.com
Fb: Studio9shop
No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION