ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ο Νέστωρ Βαλσάμης είναι κομμωτής, βραβευμένος με δεκάδες τίτλους και διακρίσεις στον εθνικό και διεθνή χώρο της κομμωτικής τέχνης και εκπαιδευτής πάνω στην κομμωτική τέχνη και το styling στην ακαδημία του NYA στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για επικοινωνία μαζί του θα τον βρείτε στο email: nestorvarsamis@gmail.com

Τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και μια θεραπεία αποτοξίνωσης είναι κατάλληλη για να επαναφέρει τα μαλλιά μας στην καλύτερη φάση τους!

 

Μπορεί να σας ρωτήσουν ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον καθαρισμό και την αποτοξίνωση. Ή, αφού λούζω τα μαλλιά μου, γιατί χρειάζονται αποτοξίνωση; Τα χημικά, οι τοξίνες και οι ρύποι έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Δεν επηρεάζουν μόνο το ανοσοποιητικό μας σύστημα και το σώμα μας, αλλά και τα μαλλιά μας, αφήνοντάς τα ξηρά, άτονα και ατίθασα. Έτσι, παράλληλα με την εσωτερική αποτοξίνωση, είναι ανάγκη να κάνουμε και εξωτερική αποτοξίνωση.

Έχει αποδειχθεί ότι τα μαλλιά δεν μπορούν να παραμείνουν υγιή χωρίς συστηματική αποτοξίνωση. Οι θεραπείες αποτοξίνωσης απομακρύνουν τις τοξίνες χρησιμοποιώντας ένα μίγμα από οργανικά έλαια που διεγείρουν τη ροή του αίματος, βοηθώντας έτσι στην απόκτηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής και, κατά συνέχεια, υγιή μαλλιά.

Ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, τα μαλλιά χρειάζονται και διαφορετική αποτοξίνωση. Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης για ξηρά μαλλιά θα περιλαμβάνει βήματα που επικεντρώνονται στην πιο εντατική ενυδάτωση –κάτι που δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τα λιπαρά μαλλιά.

 

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μια αποτοξινωτική θεραπεία αποκαθιστά την ισορροπία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, αφαιρεί τα βακτήρια, τα υπολείμματα styling και τους περιβαλλοντικούς ρύπους ενώ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Για παράδειγμα, μια θεραπεία για όλους τους τύπους μαλλιών μπορεί να φροντίζει το τριχωτό της κεφαλής, να αναζωογονήσει τους κουρασμένους θύλακες της τρίχας. Από την άλλη, υπάρχουν θεραπείες που περιέχουν ως δραστικό συστατικό την μέντα η οποία χαρίζει φρεσκάδα στα μαλλιά. Η αγωγή εξαρτάται πάντα από την θεραπεία και τις ανάγκες του πελάτη.

Ένα καθαριστικό σαμπουάν αποτοξίνωσης πρέπει να διαθέτει ισορροπημένο PH για προστασία του χρώματος, ενώ αν περιέχει οργανικά έλαια αυτά καθαρίζουν και ανανεώνουν το τριχωτό της κεφαλής.  Επιπλέον, το σαμπουάν ενεργοποιεί τους θύλακες για δυνατότερα μαλλιά, καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Η χρήση του μπορεί να είναι καθημερινή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για όλους τους τύπους των μαλλιών.

Μια σωστή θεραπεία αποτοξίνωσης πρέπει να διαθέτει και ένα κοντίσιονερ. Το σωστό κοντίσιονερ οφείλει να είναι αναζωογονητικό και ενυδατικό. Τα αποτοξινωτικά έλαια που μπορεί να περιέχει καθαρίζουν σε βάθος, ενώ συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ προστατεύουν την επιδερμίδα και φροντίζουν τα μαλλιά.

Το τονωτικό μαλλιών είναι ένα «μαγικό» μπουκαλάκι. Αυτό θρέφει τον θύλακα, ενώ καταπολεμά και τη γήρανση των μαλλιών. Συστατικά που συνδράμουν στην αναζωογόνηση της τρίχας, είναι τα έλαια τα οποία βοηθούν και στη τριχόπτωση. Η χρήση του τονωτικού πρέπει να είναι καθημερινή, έτσι ώστε τα μαλλιά να ανακάμψουν άμεσα.

 

DID YOU KNOW?

  • Το tea tree oil είναι ένα εκπληκτικό, θεραπευτικό και καλλυντικό αιθέριο έλαιο που ιαίνει ριζικά πολλά προβλήματα από την ακμή έως τις λοιμώξεις, τις ιώσεις, τις δερματικές παθήσεις και εν προκειμένω για τα μαλλιά την πιτυρίδα, την ξηροδερμία και τις τοξίνες.
  • Τα μαλλιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα απέναντι στη ρύπανση. Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι το διοξείδιο του άνθρακα, τα βαρέα μέταλλα και άλλοι ατμοσφαιρικοί ρύποι είναι επιβλαβείς για τα μαλλιά. Όταν εκτίθεται σε αυτούς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η φυσική δομή της επιφάνειας της τρίχας καταπονείται.
  • Καθαρά μαλλιά δεν σημαίνει ξηρά μαλλιά. Είναι σημαντικό ο καθαρισμός των μαλλιών να μην απομακρύνει από τα μαλλιά την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά τους. Με άλλα λόγια, μην αμελείτε το κοντίσιονερ.
  • Τα εργαλεία που αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά η καθημερινή τους χρήση θα αποδυναμώσει και θα στεγνώσει τα μαλλιά, κάτι που οδηγεί σε θραύση. Η μεγαλύτερη ζημιά συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών του styling, όταν οι γυναίκες τελειοποιούν το χτένισμά τους με ένα σίδερο για τα μαλλιά.
No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION