ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER ALEXANDRITE 755NM

Ο Med.Dr Βασίλης Γενίτσαρης είναι Στρατιωτικός Ιατρός και Επιστημονικός Διευθυντής στο Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών AURUM. Επιπλέον, είναι ερευνητής ειδικός σε θέματα διατροφής, αντιγήρανσης και αντιμετώπισης παχυσαρκίας, αλλά και μέλος της ελληνικής ιατρικής εταιρείας παχυσαρκίας με μεταπτυχιακό στην χημεία των τροφίμων και την τεχνολογία της διατροφής. Εmail: drgenitsaris@yahoo.gr, Tel.: 2130048572, Mobile: 6944 863321, Fb: AURUM / Genitsaris Med, www.genitsaris.gr.

Η δέσμη φωτός που εκπέμπεται από τη συσκευή laser στοχεύει τη χρωστική ουσία στο θύλακα της τρίχας κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Όταν η χρωστική ουσία στο θυλάκο των τριχών απορροφά το φως του laser, η ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα, με αποτέλεσμα τη θερμική βλάβη στο θυλάκο των τριχών. Αυτή η θερμική βλάβη προκαλεί καθυστερημένη ανανέωση των τριχών καθώς και μόνιμη καταστροφή του θύλακα της τρίχας. Η αποτρίχωση με laser διεξάγεται σε μια σειρά θεραπειών-συνεδριών, έτσι ώστε οι τρίχες να μπορούν να στοχεύονται σε διαφορετικά στάδια του κύκλου ανάπτυξης τους.

Ποιες περιοχές μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Μπορεί να αφαιρέσει με ασφάλεια τις ανεπιθύμητες τρίχες σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Οι πιο κοινές περιοχές θεραπείας για γυναίκες περιλαμβάνουν τα πόδια, μασχάλη, πρόσωπο, και μπικίνι γραμμή. Οι άντρες συνήθως αντιμετωπίζουν τον λαιμό, τα άνω χέρια, τους ώμους και την πλάτη. Ωστόσο, όλες οι περιοχές που αναπτύσσονται τρίχες μπορούν να αντιμετωπιστούν.

 

Τι πρέπει να περιμένω κατά τη διάρκεια της μεθόδου;

Οι περισσότεροι ασθενείς ανέχονται εύκολα τη διαδικασία, περιγράφοντας μια ελαφριά αίσθηση τσιμπήματος κατά τη διάρκεια της. Το laser έχει ένα ενσωματωμένο ψύκτη αέρα που όχι μόνο βοηθά στην προστασία του δέρματος, αλλά επίσης βοηθά στην ελαχιστοποίηση της δυσφορίας. Μόνο ένα μικρό ποσοστό ασθενών καταφεύγουν στην χρήση αναισθητικής κρέμας κυρίως για την περιοχή του bikini, η οποία θεωρείται και η πιο ευαίσθητη. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά έως μία ώρα. Η περιοχή θα πρέπει να ξυρίζεται, ή να κόβεται η τρίχα πριν από τη θεραπεία. Οι ασθενείς συνεχίζουν τις κανονικές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία.

 

Μόνιμα αποτελέσματα; Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ;

Τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με laser Alexandrite 755nm είναι εντυπωσιακά. Οδηγεί σε μείωση της τριχοφυίας από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο, ενώ σε άλλες οι τρίχες θα μειωθούν σημαντικά, θα γίνονται λεπτότερες και πιο αραιές. Οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα μπορεί μόνο να απαιτήσουν περιστασιακές θεραπείες. Για τους περισσότερους συστήνεται μια σειρά από 6 έως 8 θεραπείες, σε απόσταση περίπου ενός μήνα. Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την αντίθεση μεταξύ του χρώματος δέρματος του ασθενούς και του χρώματος της τρίχας του καθώς και από την περιοχή που αντιμετωπίζεται. Όσο πιο ανοικτό είναι το δέρμα και όσο πιο σκούρες οι τρίχες, τόσο λιγότερες συνεδρίες θα χρειαστούν.

 

Υπάρχουν αντενδείξεις και ανεπιθύμητες ενέργειες;

Σχετικές αντενδείξεις για την αποτρίχωση με laser είναι το ιστορικό φωτοδερματίτιδας και η λήψη φωτοευαισθητοποιητικών φαρμάκων. Άλλη αντένδειξη είναι το μαυρισμένο δέρμα από έκθεση στον ήλιο ή (σολάριουμ). Το δέρμα αυτό κινδυνεύει περισσότερο για δημιουργία εγκαύματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αποφευχθεί η αποτρίχωση ή να γίνει η συνεδρία με χαμηλότερες ενέργειες και με ειδικές ρυθμίσεις ώστε να γίνει ασφαλής.

Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια που μπορεί να παρατηρηθεί είναι μια μικρή ερυθρότητα, όπως ένα ηλιακό έγκαυμα και ο σχηματισμός μικρών πομφών σαν «μαξιλαράκια» στα στόμια των τριχικών θυλάκων, οι οποίοι μπορεί να προκαλούν ελάχιστο κνησμό. Αυτές είναι πλήρως αναστρέψιμες και διαρκούν για λίγες ώρες μόνο μετά την θεραπεία και αντιμετωπίζονται εύκολα με την εφαρμογή μιας ενυδατικής αντιφλεγμονώδους κρέμας.

 

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει laser αποτρίχωσης;

Σχετική αντένδειξη είναι και η κύηση και γαλουχία. Ζητούμε την σύμφωνη γνώμη γυναικολόγου αν και το laser δεν είναι επιβλαβές για το έμβρυο και νεογνό. Οι ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά την εγκυμοσύνη όμως κάνουν αρκετές φορές την αποτρίχωση αναποτελεσματική. Γι’αυτό προτιμούμε να γίνει έναρξη ή να συνεχίσουμε τις συνεδρίες αποτρίχωσης μετά την εγκυμοσύνη.

 

Μπορεί η εφαρμογή αποτρίχωσης με laser να γίνει το καλοκαίρι;

Εφόσον το δέρμα δεν έχει μαυρίσει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να αποφευχθεί όμως η έκθεση στον ήλιο αμέσως μετά για τις επόμενες 48ώρες. Σε περίπτωση που υπάρχει έντονο μαύρισμα από τον ήλιο ή από σολάριουμ αναβάλλουμε την εφαρμογή μέχρι το δέρμα να επιστρέψει στο φυσιολογικό του τόνο.

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION