ΑΡΩΜΑΤΙΣΟΥ!

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που φοράει άρωμα με τον λάθος τρόπο, σωστά; Σίγουρα! Ακόμα και εμείς πολλές φορές απορούμε γιατί το άρωμα μας χάνεται, ή αν μας ταιριάζει, ή ακόμα και αν είναι υπερβολικά έντονο. Μπορεί κάτι τέτοιο να μας έχει κάνει να κινούμαστε με τρόπο “μη μου άπτου” όταν πρόκειται να φορέσουμε κάποιο άρωμα. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Τα μαλλιά, μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό!

 

Είτε πρόκειται για ένα ευχάριστο, είτε για κάποιο δυσάρεστο άρωμα για το δικό μας γούστο, ο “λάθος τρόπος” συνήθως περιλαμβάνει κάτι από τα παρακάτω: υπερβολική δοσολογία, ακατάλληλο ταίριασμα με την προσωπική χημεία του σώματος ή με το περιβάλλον.

Ψεκάζοντας το θώρακα, την κοιλιά ή πίσω από τα γόνατα βοηθάμεστην “άνοδο” της εξάτμισης του αρώματος, κάνοντας το άρωμα να διαχέεται καλύτερα και να διαρκεί περισσότερο. Αλλά ενδεχομένως το να αρωματίσεις τα μαλλιά σου να είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος όλων.

Στην μάχη να κάνουμε μια ισχυρή μυρωδιά να μυρίζει πιο διακριτικά ή για να προεκτείνουμε την διάρκεια οποιουδήποτε αρώματος με αδύναμη μυρωδιά, οι τρίχες (ναι, οι τρίχες) μπορούν να αποδειχθούν ισχυρός σύμμαχος. Όχι μόνο οι τρίχες του σώματος (κύριοι, ιδού το κόλπο που αναζητούσατε για την κολώνια σας: ψεκάστε τον θώρακά σας και το πάνω μέρος των βραχιόνων σας), αλλά και τα μαλλιά της κεφαλής σου. Η χαίτη σας, τα μαλλιά σας!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που τα μαλλιά είναι ένα καλύτερο όχημα για τον αρωματισμό. Αρχικά, τα μαλλιά είναι πορώδη κι επομένως κρατούν καλά το άρωμα. Επιπλέον δεν συμμετέχουν στον μεταβολισμό της τροφής (εκτός από το ίδιο το δέρμα του κρανίου), κι επομένως δεν περιλαμβάνουν βιολογικά οσφρητικά κατάλοιπα του μεταβολισμού και της αποδόμησης των πρωτεϊνών. Επομένως είναι αδύνατον οποιοδήποτε άρωμα να “επιδράσει” χημικώς με την “προσωπική χημεία” του συγκεκριμένου σώματος, ένα συχνό παράπονο αυτών που θεωρούν ότι κάποιο άρωμα δεν τους ταιριάζει. Αυτό που θα τοποθετήσεις πάνω στην τρίχα είναι αυτό που θα λάβεις. Τόσο απλά! Εννοείται φυσικά ότι το παραπάνω ισχύει εφόσον τα μαλλιά είναι φρεσκολουσμένα είναι και δεν χρησιμοποιούνται προϊόντα καθαρισμού και styling με δικές τους έντονες μυρωδιές που πιθανόν να αναμειγνύονται με το άρωμα.

Τα λεγόμενα hair mists σε πολλές σειρές γνωστών αρωμάτων είναι ένας υπέροχος τρόπος χρήσης ειδικών προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα στα μαλλιά χωρίς να προκαλέσουν ζημιά στην τρίχα.

Tυπικά τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν στην φόρμουλά τους νερό, αρωματικές ύλες, διαλυτές σιλικόνες και γαλακτοματοποιητές και σχεδόν τίποτα άλλο, επομένως παρακάμπτουν τον βασικό “ένοχο” των eaux de toilette και eaux de parfum, που είναι το οινόπνευμα. Ολοκληρώνοντας, αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να αρωματιστείς και να μην έχεις απλά τέλειο λουκ, αλλά και μυρωδιά!

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION