ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ & PRECISION CUTTING: Square

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το απαιτητικό και συνάμα εντυπωσιακό Square σχήμα.

Από τον Hair Expert Michael Mengisoglou

 

Στο τεύχος Αυγούστου είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το Round σχήμα μέσα σε μία κουπ. Σε αυτό το τεύχος θα εμβαθύνουμε στις βασικές αρχές περνώντας στο δεύτερο βασικό γεωμετρικό σχήμα το οποίο είναι το Square. Να αναφέρουμε και πάλι πως το σχήμα δεν είναι η περίμετρος ή η κλίση απλά της εξωτερικής γραμμής μίας κουπ αλλά η τοποθέτηση βάρους εσωτερικά και εξωτερικά της κούπ μας. Το σχήμα στο οποίο αναφερόμαστε σε αυτό το τεύχος έχει την δομή τετραγώνου και όπως γνωρίζουμε από την γεωμετρία το τετράγωνο έχει ίσες πλευρές και ίσες γωνίες. Έτσι λοιπόν και το Square σχήμα σε μία κουπ έχει ισόποση κατανομή βάρους και απόλυτη συμμετρία μεταξύ του πίσω μέρους του και του μπροστινού. Για να το ελέγξουμε και να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να αναλύσουμε οριζόντια το σχήμα της κουπ μας .

Πως πετυχαίνουμε, λοιπόν, το Square σχήμα;
Αν και φαίνεται απλό, ίσως δεν είναι και τόσο εύκολο διότι μην ξεχνάμε πως δουλεύουμε πάνω σε ένα στρογγυλό σχήμα, αυτού του κρανίου. Για να πετύχουμε απόλυτα ένα τετράγωνο σχήμα εσωτερικά της κουπ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οver-direction. Θα πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε αφού δημιουργήσουμε τον “οδηγό” μας, το κάθε τμήμα θα μεταφέρεται και θα κόβεται πίσω στο προηγούμενο του. (Παράδειγμα 1) Δουλεύοντας περιμετρικά ένα τέτοιο σχήμα θα πρέπει να προσέξουμε η γραμμή μας να είναι ισορροπημένη σε όλο της το μήκος.


Πότε χρησιμοποιούμε το Square σχήμα;

Κρατώντας ισορροπημένο το βάρος μέσα στην κουπ το αποτέλεσμα που παίρνουμε είναι αρκετά πιο αυστηρό σαν look από οποιοδήποτε άλλο σχήμα. Γι΄αυτόν τον λόγο πολλές φορές το επιλέγουμε σαν σχήμα σε ένα bob (καρέ) ώστε να δώσει δυναμική και έντονο ύφος στην κουπ μας και την πελάτισσα μας. Πολλές φορές το σχήμα χρησιμοποιείται ώστε να πάρει την προσοχή από καμπυλωτά χαρακτηριστικά του προσώπου και να δώσει την εντύπωση εντόνων γωνιών σε αυτό. Επίσης να πούμε πως είναι το ιδανικό σχήμα για ένα αντρικό κούρεμα διότι “φέρνει” ακόμη περισσότερη προσοχή στο σαγόνι κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο τετράγωνο και πιο αρρενωπό. Συνήθως, όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα Square σχήμα ξεκινούμε το κούρεμα μας από το πίσω του μέρος ή από το πάνω μέρος όταν είναι για αντρικό ή κοντό κούρεμα. Η στάση του σώματος μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του σχήματος και της ισορροπίας του.

Συνδυασμός τεχνικής & σχήματος
Συνδυάζοντας τεχνική και σχήμα δημιουργούμε μία ολοκληρωμένη κουπ. Φυσικά μία κουπ μπορεί να διαθέτει παραπάνω από μια τεχνική και ένα σχήμα. Η επιλογή του κατάλληλου συνδυασμού θα γίνει βάση πάντοτε τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της πελάτισσάς μας. Έτσι θα έχουμε κάποια από τις παρακάτω επιλογές όταν δουλέψουμε με το SQUARE σχήμα.
• Square Line
• Square Graduation
• Square Layers

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα από κουπ που περιέχουν SQUARE σχήμα.

 

Ο Michael Mengisoglou είναι Founder & Creative Director στην M² Education. Για επικοινωνία μαζί του βρείτε τον στο mihmegg@gmail.com

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION