ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την βλεφαροπλαστική, την ανώδυνη επέμβαση που χαρίζει ξεκούραστο και αναζωογονημένο βλέμμα.

Ο Μιχαήλ-Άγγελος Αλμπάν, MD MSc PhDc, είναι πλαστικός χειρουργός και Επιστημονικός διευθυντής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής AURUM/GENITSARIS MED. Για επικοινωνία μαζί του θα τον βρείτε στο albanmihalis@gmail.com, τηλ: 2130048572, Fb: AURUM / Genitsaris Med και www.genitsaris.gr

Τα μάτια είναι το πιο εκφραστικό σημείο στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου. Δυστυχώς, πολλές φορές παρατηρείτε χαλάρωση του δέρματος στο άνω βλέφαρο που κάνει τα μάτια να φαίνονται κουρασμένα και βαριά, ενώ οι σακούλες κάτω από τα μάτια δείχνουν ένα πρόσωπο πιο γερασμένο και ταλαιπωρημένο. Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που διορθώνει αυτές τις ατέλειες, βελτιώνοντας την εμφάνιση και χαρίζοντας μια νεανική και ξεκούραστη όψη σε όλο το πρόσωπο. Συναντήσαμε τον ειδ. πλαστικό χειρουργό Μιχαήλ-Άγγελο Άλμπαν και μας ανέλυσε από κοντά όσα θέλαμε να μάθουμε και τα οποία μοιραζόμαστε μαζί σας.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι ασθενείς;

Η επέμβαση απευθύνεται κυρίως σε άνδρες ή γυναίκες άνω των 35 ετών που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Πολλές φορές όμως, αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει και σε νεαρότερα άτομα. Αυτό χρίζεται αναγκαίο όταν η χαλάρωση του δέρματος στο άνω βλέφαρο δημιουργεί πρόβλημα στην όραση καθώς το δέρμα βαραίνει ως τις βλεφαρίδες και εμποδίζει το άνοιγμα του ματιού ή όταν το σακούλιασμα στο κάτω βλέφαρο επιβαρύνεται από πρωινά οιδήματα και περιορίζει την οφθαλμική σχισμή και την όραση.

 

Μπορείτε να μας περιγράψετε την επέμβαση εν συντομία;

Η Βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση κατά τη διάρκεια της οποίας αφαιρείται το ανεπιθύμητο επιπλέον δέρμα και, στη συνέχεια, αφαιρείται το λίπος στο άνω και κάτω βλέφαρο. Σε ασθενείς που δεν υπάρχει χαλάρωση του δέρματος αλλά μόνο πρήξιμο στο κάτω βλέφαρο από την περίσσεια του λίπους, η επέμβαση γίνεται με μία τομή στην εσωτερική επιφάνεια του κάτω βλεφάρου (στον βλεφαρικό επιπεφυκότα) και αφαιρείται το πλεονάζον λίπος.

Οι τομές είναι ακριβώς στην πτυχή του άνω βλεφάρου, ή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο. Το δέρμα κλείνει με λεπτά ράμματα.

 

Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση;

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να έχει διάρκεια από 45 λεπτά έως και 1,5 ώρα περίπου.

 

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία; Είναι επώδυνη διαδικασία;

Η επέμβαση γίνεται εντελώς ανώδυνα με τοπική αναισθησία, χωρίς χρήση μέθης. Η διαδικασία είναι πρακτικά ανώδυνη αφού μετά τη χορήγηση τοπικού αναισθητικού επέρχεται πλήρη υπαισθησία της περιοχής. Ο ενδιαφερόμενος αμέσως μετά την επέμβαση πηγαίνει σπίτι του.

 

Η επέμβαση αφήνει κάποια σημάδια στο σημείο του ματιού;

Η επέμβαση αυτή δεν αφήνει σημάδια. Μια εβδομάδα μετά την επέμβαση οι λεπτές τομές θα αντικατασταθούν από δύο καλά κρυμμένες ροζ γραμμές, μία κοντά στα κάτω βλέφαρα και μία στη ρυτίδα που σχηματίζει φυσικά το άνω βλέφαρο όταν διπλώνεται για να ανοιγοκλείσει. Οι γραμμές αυτές θα εξαφανιστούν μετά από ένα μήνα.

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION