ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: THINK POSITIVE, BE POSITIVE

Μιλήσαμε με έναν από τους επιχειρηματίες που ειδικεύονται στον κλάδο των επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου, τον ιδιοκτήτη της KYANA HELLAS, Γιάννη Βασιλειάδη. Στόχος μας ήταν να διακρίνουμε πώς αντιμετωπίζει ο επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρίας την όλη κρίση. Τελικά, όπως όλα δείχνουν, η θετική στάση γεννάει και θετικά αποτελέσματα. Εκτός από την επέκταση του e-shop της KYANA, το οποίο έχει βοηθήσει ήδη στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κομμωτών, ο Γιάννης Βασιλειάδης δηλώνει πως είναι αισιόδοξος και πως όλοι μας θα βγούμε καλύτεροι άνθρωποι από αυτήν την περιπέτεια…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

 

Γιάννη, διανύουμε περίεργες μέρες και μια πανδημία που έχει παγώσει τα πάντα. Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα που ένιωσες όταν ανακοινώθηκε η καραντίνα;

Όντως διανύουμε από τις πιο περίεργες ημέρες της ζωής μας. Σε καμία γενιά από το 1960 και μετά, δηλαδή τα τελευταία 70 χρόνια, δεν συνέβη κάτι τόσο συνταρακτικό, ώστε να απειλείται η ανθρώπινη ζωή τόσο άμεσα. Ως εκ τούτου, βρεθήκαμε απροετοίμαστοι και ξαφνιαστήκαμε. Επειδή είμαι από την φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα ψάχνω να βρω τα θετικά σε ό,τι μας συμβαίνει, αρχικά σκέφτηκα αυτά που πέρασαν οι παππούδες μας με τους αλλεπάλληλους πολέμους, αλλά και πολλοί από τους γονείς μας, και αμέσως ένιωσα πολύ καλύτερα που εγώ απλώς πρέπει να «πολεμήσω» από τον καναπέ μου. Εκτός αυτού είναι αλήθεια ότι μας δίνεται η ευκαιρία να αφιερώσουμε χρόνο εκεί που ίσως πάντα θέλαμε και λόγω του φόρτου όλων των ασχολιών μας δεν αφιερώναμε. Και νομίζω θα έχουμε πολλαπλά οφέλη στην υπόλοιπη ζωή μας.

 

Τα προϊόντα σου απευθύνονται στον χώρο του κομμωτηρίου, κατά κύριο λόγο. Φοβάσαι μήπως θα βιώσουμε μια νέα οικονομική κρίση;

Είναι αλήθεια ότι η ΚΥΑΝΑ είναι μία εταιρία που προμηθεύει αποκλειστικά και μόνο κομμωτήρια, γι’ αυτό και σταμάτησε κατ’ ουσίαν τις εργασίες της την ίδια μέρα που έκλεισαν και τα κομμωτήρια. Νομίζω ότι όταν περάσει όλο αυτό θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι, δυστυχώς, τα φαρμακεία και τα super market πουλάνε βαφές μαλλιών και άλλα προϊόντα κομμωτηρίου και ίσως κάποιες πελάτισσες νοιώσουν ότι τις εξυπηρετεί να βάφονται στο σπίτι μόνες τους. Γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να δημιουργήσουμε ένα e-shop στην σελίδα μας www.kyana.gr, ώστε να μπορούν οι κομμωτές να συστήνουν τις επαγγελματικές μας βαφές στους καταναλωτές. Έτσι, μόλις ανοίξουν πάλι τα κομμωτήρια, οι πελάτισσες θα επανέλθουν ευκολότερα στην κανονικότητα των επισκέψεων τους.

 

Η κυβέρνηση εξήγγειλε κάποια μέτρα για τους εργαζόμενους και κάποια για τους επιχειρηματίες. Πιστεύεις ότι είναι ικανοποιητικά; Προσφέρουν κάποια βοήθεια;

Τα μέτρα για τους εργαζόμενους είναι, νομίζω, ικανοποιητικά. Για τους επιχειρηματίες κομμωτές, βέβαια, είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως είπαν και ο Πρόεδρος των κομμωτών κ. Παύλος Κολοβός και ο Γ. Γραμματέας κ. Γιάννης Τριανταφύλλου στις τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις, το βοήθημα δεν φτάνει ούτε για τα τρέχοντα έξοδα, ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο κ.λπ. Θα πρέπει να βοηθηθούν πολύ περισσότερο, γιατί, μην ξεχνάμε ότι, είναι και από τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο καθότι έκλεισαν πρώτοι.

Πώς πιστεύεις ότι θα είναι η επόμενη μέρα στα κομμωτήρια;

Σαφώς θα είναι πολύ δύσκολη. Καταρχάς είναι βέβαιο ότι θα επιβληθεί περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που θα βρίσκονται εντός των κομμωτηρίων και επιπλέον θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα μη μετάδοσης λοιμώξεων. Οπότε, πιθανότατα οι κομμωτές θα φορούν πάντα γάντια και μάσκες και θα λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης που θα δυσχεράνουν την εργασία τους. Όλα αυτά βέβαια θα έχουν και οικονομικό αντίκτυπο λόγω μείωσης των επισκέψεων.

 

Εξακολουθείς και δουλεύεις κανονικά από το γραφείο ή είσαι σπίτι; Έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο; Τον εκμεταλλεύεσαι για να κάνεις πράγματα που έχουν μείνει πίσω;

Η δουλειά έχει προφανώς ελαχιστοποιηθεί και περιορίζεται στο οργανωτικό κομμάτι και στο νέο project e-shop. Διαθέτω πολύ ελεύθερο χρόνο πλέον αφού δεν έχω και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ως αθλητής του μπάσκετ που είμαι ακόμα. Αφιερώνω περισσότερο χρόνο στα παιδιά μου, καθώς και σε πολύ περπάτημα. Επίσης, πάω για τρέξιμο στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω πολλά σημεία που με το αυτοκίνητο δεν μπορείς να τα δεις. Επίσης αφιερώνω και πολύ χρόνο να τακτοποιήσω τις χιλιάδες αγαπημένες μου φωτογραφίες που εκτυπώνω πάντα σε φωτογραφικό χαρτί.

 

Λένε ότι σε κάθε κακό, κρύβεται πάντα καλό. Πιστεύεις ότι μπορεί να προκύψει κάτι θετικό απ’ όλη αυτήν την κατάσταση;

Αυτό είναι ένα από τα πιστεύω μου. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Πολλά καλά νομίζω θα μας αφήσει αυτή η κατάσταση. Θα μας ενώσει ως ανθρώπους, θα μας κάνει να δώσουμε αξία σε πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα, όπως η υγεία και η ελευθερία. Επίσης και ως Δασολόγος, που είναι το πρώτο μου πτυχίο, νομίζω θα ανακάμψει και η φύση αφού οι άνθρωποι είναι περιορισμένοι πλέον και δίνεται έτσι η ευκαιρία στην άγρια ζωή να επανέλθει. Παράδειγμα για αυτό αποτελεί η είδηση για τη βόλτα που έκανε ένα βράδυ μία μαμά αρκούδα με τα δύο της μικρά στην λίμνη της Καστοριάς. Επίσης, ελπίζω η κατάσταση να αφήσει στην χώρα μας πολλά θετικά σε ό,τι αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών και ψηφιακών μέσων για την πραγματοποίηση εξ αποστάσεως εργασιών.

 

Βλέπεις να έχει ενισχυθεί η αλληλεγγύη; Υπάρχουν κοινωνικές δράσεις με αποτέλεσμα; Οργανώνετε κάτι ως εταιρία;

Σαφέστατα. Η αλληλεγγύη είχε ήδη ενισχυθεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Εμείς ως ΚΥΑΝΑ συμμετέχουμε εδώ και χρόνια σε κοινωνικές δράσεις στηρίζοντας μικρές και μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οργανώσεις όπως το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, το MAKE A WISH, τις Γυναίκες χωρίς Σύνορα, τα ορφανοτροφεία Ελπίδα, Μέλισσα και άλλα. Μέσα από όλες αυτές τις ομάδες παρατηρήσαμε ότι πλέον οι Έλληνες που ήταν ήδη συνειδητοποιημένοι σε αυτά τα κοινωνικά θέματα, τώρα είναι ακόμα περισσότερο. Τώρα, βέβαια, οι ανάγκες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και εμείς συμμετείχαμε ήδη σε εθελοντική αιμοδοσία και σε δωρεές υλικών που διαθέτουμε, όπως σαμπουάν και αντισηπτικά.

 

Ναι, γνωρίζουμε ότι η KYANA διαθέτει και αντισηπτικά. Είναι ένα νέο είδος; Θα κάνετε focus στην υγιεινή των κομμωτηρίων με τη νέα τάξη πραγμάτων;

Η υγιεινή των κομμωτηρίων ήταν ήδη στις προτεραιότητες μας. Αυτήν τη εποχή ακόμα περισσότερο.

Τι συμβουλή θα έδινες στους κομμωτές για διατηρήσουν την πελατεία τους και να βγουν από την πανδημία χωρίς απώλειες;

Οι κομμωτές μπορούν να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες. Μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδικτυακά σεμινάρια αυτό το διάστημα και να λάβουν περισσότερες γνώσεις. Και πάνω από όλα να έχουν πίστη και αγάπη στην δουλειά τους και αισιοδοξία για το μέλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι η ομορφιά πάντα θα είναι στην πρώτη γραμμή και οι κομμωτές είναι η αιχμή του δόρατος προς αυτήν την κατεύθυνση!

 

Πώς διατηρείς ζωντανή τη σχέση σου με τους πελάτες;

Για μας η σχέση με τους συνεργάτες (έτσι αποκαλούμε τους πελάτες μας) δεν είναι μόνο επαγγελματική. Είναι πάνω από όλα ανθρώπινη και φιλική. Οπότε η επικοινωνία δεν διακόπηκε, καθώς οι σύμβουλοι πωλήσεων της KYANA συνέχισαν την επικοινωνία μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά και με όλα τα άλλα μέσα που διαθέτουμε στα social media. Επίσης, οι τεχνικοί κομμωτές συνεργάτες της ΚΥΑΝΑ έχουν κάνει ποικίλες ομάδες στα social media και ενημερώνουν συνεχώς τους συνεργάτες μας για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

 

Τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις μόλις βγεις από την καραντίνα;

Φυσικά να κουρευτώ!

 

Τελικά όλα είναι business ή όλα είναι άνθρωπος;

Άνθρωπος, άνθρωπος, άνθρωπος. ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΟΜΟΡΦΙΑ!

 

INFO

KYANA E-SHOP: www.kyana.gr/eshop/

Facebook: KYANA Professional Hair Products

Instagram: @kyana_pro

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION