Ζώδια: Έτσι συμπεριφέρονται μετά από τη θύελλα που άλλαξε την καθημερινότητα τους.

Η υπομονή και η ψυχραιμία απουσιάζει από ορισμένα ζώδια με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να προχωρήσουν παρακάτω, ειδικά μετά τον πολυήμερο εγκλεισμό λόγω της πανδημίας COVID-19.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΖΩΗΣ.
ΤΗΛ. 6951106266, 2314007050

 

 

 

 

Μπορεί η ζωή να είναι πολύχρωμη, όμως θέση στην χρωματική παλέτα της έχουν και το γκρίζο και το μαύρο. Τι κάνουν τα ζώδια όταν στη ζωή τους κυριαρχεί το μαύρο; Πώς αντιδρούν οι εκάστοτε τύποι του ζωδιακού κύκλου σε δοκιμασίες, περιορισμούς, προκλήσεις, εμπόδια και προβλήματα της ζωής; Ποιες είναι οι σκέψεις, οι αντιδράσεις και οι συμπεριφορές που εκδηλώνουν όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο; Και το πιο βασικό: Πώς αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα;

 

Κριός

Ο δυναμικός Κριός φυσικά και δεν χάνει το θάρρος του όταν βιώνει μια δύσκολη κατάσταση. Άμεσα παίρνει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να δώσει τη μάχη για να ξεπεράσει τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του και να προχωρήσει παρακάτω. Τότε ίσως να γίνει λίγο πιο επιθετικός και να εκφράσει θυμό και άρνηση για βοήθεια ή  στήριξη, κάτι που τον κάνει να χάνει χρόνο στον έλεγχο της κατάστασης, αλλά, τι να κάνουμε… έτσι λειτουργεί ο Κριός.

 

Ταύρος

Ο κατά γενική ομολογία υπομονετικός και ψύχραιμος Ταύρος έχει μια δυσκολία να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Ειδικά ύστερα από μια μακρόχρονη απουσία από την καθημερινότητα του, ενδέχεται να αποσυντονιστεί και να βιώσει μία δύσκολη κατάσταση. Χρειάζεται χρόνο για να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους και μετά να πάρει τις αποφάσεις του για να είναι έτοιμος όταν όλα επανέλθουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς. Στο μεταξύ θα προστατεύσει όποιον αγαπά και ό,τι του ανήκει!

 

Δίδυμος

Όταν ένας Δίδυμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δυσκολία της ζωής -τύπου καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας- γίνεται νευρικός, ενίοτε καυστικός και οξύθυμος. Παράλληλα, σκέφτεται όλες τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να τον βοηθήσουν, τις οποίες και συζητά με τους δικούς του. Το θετικό στοιχείο είναι ότι μπορεί εύκολα να εφαρμόσει αποφάσεις στη ζωή του, ενώ προσαρμόζεται πολύ γρήγορα σε νέα δεδομένα και φυσικά, όταν η κανονικότητα επιστρέψει, παραμένει ο ίδιος κοινωνικός και γελαστός άνθρωπος που όλοι γνωρίζουν.

 

Καρκίνος

Ο ευαίσθητος, συναισθηματικός και με μεγάλα ψυχικά αποθέματα Καρκίνος όταν αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη κατάσταση θα κλάψει, θα απελπιστεί, θα αναζητήσει την συμπαράσταση της οικογένειας, αλλά θα βρει το σθένος να δώσει τον αγώνα του και να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει. Όταν τελειώσουν όλα αυτά εννοείται πως δεν θα ξεχάσει ποτέ του όσα πέρασε και πώς βίωσε την κατάσταση.

 

Λέων

Όταν το Λιοντάρι βιώνει κάποιο σημαντικό πρόβλημα μπορεί να γίνει αρκετά υπερβολικό στις σκέψεις, στα συναισθήματα και στην συμπεριφορά του, μεγαλοποιώντας τις καταστάσεις. Το κακό είναι ότι δύσκολα θα μοιραστεί το πρόβλημά του. Εξάλλου, έχει και τα νεύρα του αφού η καραντίνα του στέρησε τις επικές νυχτερινές εξόδους, εκεί που ήταν ο βασιλιάς της παρέας. Καθώς όμως τελειώσει όλο αυτό, στηρίζεται στα πόδια του και ξεπερνά τις δυσκολίες μόνο του…

 

Παρθένος

Ο Παρθένος όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα τύπου καραντίνας, αφού προβεί σε μια λεπτομερή ανάλυση και βρει τι έγινε, πώς έγινε, γιατί έγινε και ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που βιώνει, θα τα δώσει όλα για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Θα κάνει το ίδιο είτε το πρόβλημα αφορά αυτόν είτε κάποιον δικό του, ακόμη και μετά την λήξη της καραντίνας και όλων των μέτρων…

 

Ζυγός

Όταν ο Ζυγός αντιμετωπίζει μια μεγάλη δυσκολία όπως η καραντίνα, δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις και να κάνει κινήσεις. Αναζητά την γνώμη ανθρώπων που εμπιστεύεται και αμφιταλαντεύεται για το ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να ξεπεράσει το εμπόδιο. Ενίοτε αποφεύγει να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο το πρόβλημα, έτσι, όμως, χάνει πολύτιμο χρόνο, αφού η γνώμη των άλλων δεν είναι πάντα και η πιο σωστή! Όταν τελειώσουν όλα αυτά που βιώνει, γίνεται και πάλι ένας γελαστός και πάρα πολύ αξιαγάπητος άνθρωπος για όλους….

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός, συνήθως, γνωρίζει από νωρίς ότι η ζωή είναι γεμάτη από δυσκολίες και προκλήσεις. Έτσι παραμένει πάντα στο ύψος των περιστάσεων και καθώς είναι αρκετά προνοητικός, ενδέχεται να έχει διακρίνει το πρόβλημα ή την δυσκολία πολύ πριν εκδηλωθεί. Δεν χάνει το κουράγιο του, μάχεται με όλη τη δύναμη της ψυχής του για να επιλύσει το πρόβλημα, προβαίνοντας -αν χρειαστεί- και σε ριζικές αλλαγές στη ζωή του. Την περίοδο μετά από όλη αυτή την κατάσταση δεν θα εκμυστηρευτεί εύκολα όσα πέρασε και μόνο αφού επιλύσει τα προβλήματα του θα το κουβεντιάσει…

 

Τοξότης

Ο Τοξότης αντιμετωπίζει την εκάστοτε δυσκολία τύπου καραντίνας ως μία εμπειρία που του προσφέρει ένα σημαντικό μάθημα για τη συνέχεια. Φιλοσοφεί τις καταστάσεις, δεν χάνει την αισιοδοξία του και επαναπροσδιορίζει τους στόχους του. Ακόμη και αν δεν ελέγξει την βιασύνη του, χάσει την υπομονή του και λειτουργήσει επιπόλαια, δεν μετανιώνει για τα λάθη του. Είναι προσαρμοστικός και ξεπερνά αρκετά εύκολα την κάθε κατάσταση.

 

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σημαντικό πρόβλημα όπως η καραντίνα και ο περιορισμός μετακινήσεων, εκλογικεύει τις καταστάσεις, παραμένει αγέρωχος και θέτει τους όρους, τα όρια και τους κανόνες του, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ό,τι περνά. Αφήνει στην άκρη το συναίσθημα όταν τελειώσει όλο αυτό και κρίνει τις καταστάσεις με ψυχρή λογική, οργανώνοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής, όπως π.χ. το να μείνει ξαφνικά χωρίς εργασία, με την αρωγή των φίλων του που μπορούν να απαλύνουν κάθε πόνο και στεναχώρια του. Όταν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό οι αντιδράσεις του γίνονται αρκετά απρόβλεπτες, σπασμωδικές, ίσως και εκκεντρικές. Τότε, καλό είναι οι κοντινοί του άνθρωποι να μην του κάνουν υποδείξεις και να τον αφήσουν να το ξεπεράσει μόνος του μόλις επανέλθουν όλα.

 

Ιχθύς

Ο Ιχθύς όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δυσκολία της ζωής όπως η καραντίνα, λειτουργεί συχνά όπως η στρουθοκάμηλος: Παραβλέπει το πρόβλημα παριστάνοντας ότι όλα είναι καλά, μέχρι να ταραχτούν για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κινηθεί άμεσα για να ξεπεράσει την όποια κατάσταση. Μπορεί να του πάρει λίγο καιρό, αλλά όλοι είναι βέβαιοι ότι θα είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα.

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION