Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ HAIRPROF ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ

Τα περιοδικά My Extension & Τhe B.Mag, μαζί με την εφημερίδα μας THE HAIR TIMES, δεν θα γίνονταν να απουσιάζουν από την μεγαλύτερη έκθεση κομμωτηρίου για επαγγελματίες κομμωτές και barbers HAIRPROF, η οποία φέτος ήταν καλύτερη από ποτέ.

 

Φέτος η 5η HAIRPROF που διοργανώθηκε 16 με 18 Φεβρουαρίου στο HELEXPO, ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς έθεσε τον πήχη λίγο πιο ψηλά και εξέπληξε ευχάριστα εκθέτες, επαγγελματίες, αλλά και τους 9.755 κομμωτές και barbers που την επισκέφθηκαν. Ο λόγος για τις αλλαγές και τροποποιήσεις τόσο στα νέα ωράρια, στην νέα τοποθεσία HELEXPO στο Μαρούσι, τόσο και για την μεγάλη ποικιλία των events και προσκεκλημένων, αλλά και τα καινούργια νέα της HAIRPROF, η οποία από φέτος βοηθάει έμπρακτα τους κομμωτές καθώς έγινε επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κομμωτών OMC.

Φυσικά, τα περιοδικά My Extension, The B.Mag καθώς η νέα μας εφημερίδα, THE HAIR TIMES, δεν θα γινόταν να λείπουν από την μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση του κλάδου. Συνεργάτες, φίλοι, κομμωτές και barbers επισκέφθηκαν το περίπτερο μας με αριθμό 33Β. Η συμμετοχή μας φέτος ήταν ιδιαίτερα δυναμική, καθώς ήταν πολλοί οι νέοι αναγνώστες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους τόσο για τα περιοδικά My Extension και The B.Mag, όσο και για την καινούργια εφημερίδα THE HAIR TIMES, η οποία φέρνει μια ευχάριστη ανανέωση στην ενημέρωση του κλάδου, με τον πιο old school τρόπο.

 

Η 5Η HAIRPROF ήταν ο απόλυτος προορισμός για κάθε επαγγελματία κομμωτή και κουρέα, καθώς εκτός από τον μεγάλο αριθμό περιπτέρων με επαγγελματικά προϊόντα, φέτος πραγματοποιήθηκαν 21 δωρεάν live Hair & Barber shows, 10 και πλέον κλειστά εκπαιδευτικά σεμινάρια για κομμωτές και κουρείς, 4 διαγωνισμοί: Hairprof Shot, Γυναικείος, Barber και Student, καθώς και 2 μεγάλα shows στο main stage της έκθεσης με τους Hair Artist Filippo Sepe και Barber Baldy.

HAIR & BARBER SHOWS

Τα hair & barber shows της 5ης HAIRPROF ήταν δωρεάν και λάμβαναν χώρα καθημερινά και καθόλη την διάρκεια της έκθεσης. Πιο συγκεκριμένα, είδαμε εντυπωσιακά show από ομάδες σπουδαστών από το Master’s Hair από το Δ. ΙΕΚ Μακεδονίας, από το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, αλλά και από την καλλιτεχνική ομάδα του ΙΕΚ Praxis. Ακόμη, δωρεάν shows διοργανώθηκαν και από εταιρίες και κομμωτικές σχολές όπως Data Type – Atelier De Beauty, ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ, MISEL GROUP, MEN STORIES by FARMAVITA, MIZUTANI SCISSORS, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε., PRESTIGE TELIS KIKERIS, FRANCOIS ACADEMY, MOSER, KYANA, NATURAL HAIR και PRIME PRO EXTREME. Επιπλέον, δυο εντυπωσιακά hair shows παρουσιάστηκαν και από τον Σύλλογο Κομμωτών Δράμας, ο οποίος φέτος έλαβε συμμετοχή για τέταρτη φορά στη HAIRPROF, καθώς και από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Κουρέων – Κομμωτών Κύπρου, οι οποίοι έκαναν έναν πολύ μεγάλο ταξίδι για να παρουσιάσουν ένα φαντασμαγορικό show.

Ακόμη, live shows διοργανώθηκαν και από ξεχωριστούς καλεσμένους της HAIRPROF, τους hairprof guests. Πιο συγκεκριμένα η 5η HAIRPROF φιλοξένησε τον hair stylist Μάρκο Ευθυμίου μαζί με τους Black and White Angels που παρουσίασαν έναν συνδυασμό νυφικών και βραδινών χτενισμάτων, τον Στέλιο και Μαρία Καρούσσου μαζί την καλλιτεχνική ομάδα τους, οι οποίοι ξετύλιξαν τις barbering ικανότητες τους επί σκηνής, τον Παύλο Κεντρωτά ο οποίος παρουσίασε την τεχνική του πάνω στο Natural Flow, την barber Ζωή Κοπάνου, η οποία έφερε την καθημερινότητα του κουρείου της στη κεντρική σκηνή της Hairprof, τους ανατρεπτικούς Miro Miro που έδειξαν εντυπωσιακά glow in the dark χτενίσματα και τον Σταύρο Πετρόπουλο από το Elephant and Castle, ο οποίος μαζί με την ομάδα του παρουσίασαν τα πιο punk κουρέματα με έμπνευση από την δεκαετία 70s και 80s.

Όσο για τον special guest της 5ης HAIRPROF, αυτός δεν ήταν άλλος από τον μοναδικό Farrukh Shamuratov. Ο πιο γνωστός κομμωτής στον κόσμο για νυφικά χτενίσματα, βρέθηκε ξανά στη φετινή HAIRPROF μετά από μεγάλη παράκληση κομμωτών επισκεπτών. Ο ίδιος παρουσίασε τις τεχνικές του, δουλεύοντας και ολοκληρώνοντας δυο εντυπωσιακά hairstyles πάνω στη κεντρική σκηνή της έκθεσης.

 

THE MAIN SHOWS

Filippo Seppe & Barber Baldy

Τα δυο πολυαναμενόμενα main shows της 5ης HAIRPROF ικανοποίησαν κάθε επαγγελματία, καθώς φέτος τα δυο ονόματα-πρωταγωνιστές ήταν ο κορυφαίος Ιταλός hairstylist Filippo Seppe και ο UK Barber, Barber Baldy.

Ο κορυφαίος Ιταλός hairstylist Filippo Seppe είναι ο αγαπημένος hair stylist πολλών κομμωτών, καθώς δημιουργεί τα πιο φινετσάτα χτενίσματα, χρησιμοποιώντας μια πολύ ξεχωριστή τεχνική, αυτή των κόμπων. Όταν ανέβηκε στη σκηνή παρουσίασε ένα μοναδικό Up Do hair show. Σε αυτό έδειξε τις δεξιότητες του δημιουργώντας φινετσάτα χτενίσματα με ιδιαίτερες τεχνικές, οι οποίες στόχο είχαν να βοηθήσουν τους κομμωτές να δημιουργήσουν ιδιαίτερα χτενίσματα με μεγάλη ευκολία και σε πολύ λίγο χρόνο.

Από την άλλη οι barbers απόλαυσαν την παρουσία του UK Master Barber Baldy, τον εμπνευστή του skinfade και International lead Educator για την Andis Clippers, ο οποίος παρουσίασε ένα look and lean show. Πιο συγκεκριμένα ο βρετανός Baldy παρουσίασε την τεχνική του πάνω στο skinfade, έδωσε πολλές συμβουλές και κόλπα πάνω στο κούρεμα και παρουσίασε τελευταίες τάσεις πάνω στο barbering. Ο ίδιος μάλιστα, μας επισκέφθηκε και στο περίπτερο μας για να μας γνωρίσει, αφού είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό The B.Mag σχετικά με την έλευση του και το show του στη 5H HAIRPROF.

 

ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

4 ήταν οι διαγωνισμοί που τράβηξαν το ενδιαφέρον όλων: Ο καινούργιος διαγωνισμός Hairprof Shot, ο γυναικείος διαγωνισμός Hairdresser, ο ανδρικός Barber και ο μαθητικός Student.

Ο νέος, πιλοτικός διαγωνισμός Hairprof Shot διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά δίνοντας την δυνατότητα σε περισσότερους κομμωτές να λάβουν μέρος και να δείξουν το ταλέντο τους και την δημιουργικότητα τους. Επρόκειτο για έναν φωτογραφικό διαγωνισμό, στον οποίο κριτές και κοινό μέσω των social media, αποφάσιζαν για το καλύτερο φωτογραφικό πορτρέτο. Ανάμεσα στους κριτές του Hairprof Shot ήταν και ο εκδότης της NDM PUBLICATIONS, Θέμης Παπαδόπουλος. Οι φωτογραφίες των 7 φιναλίστ είχαν αναρτηθεί στο ισόγειο της έκθεσης, ενώ μεγάλος νικητής του Hairprof Shot, αναδείχθηκε η Κάσια Κωνσταντίνα.

Λόγω της δομής του HELEXPO στο Μαρούσι, όλοι φετινοί διαγωνισμοί έλαβαν χώρα στον άνω όροφο του κτιρίου, κάνοντας την όλη διαδικασία των διαγωνισμών της 5ης HAIRPROF ιδιαίτερα οργανωμένη. Στον άνω όροφο λοιπόν, είδαμε να συμβαίνουν όλοι οι διαγωνισμοί πάνω στις κατηγορίες κάθε διαγωνισμού. Ο όροφος ήταν πλημμυρισμένος με ενέργεια, λακ, δημιουργικότητα, νέα παιδιά, επαγγελματίες με όραμα, ζωηρές συζητήσεις, βλέμματα των κριτών και πάνω από όλα, διάθεση για δημιουργία.

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, το φινάλε της έκθεσης ήταν οι απονομές των βραβείων σε κριτές, συντελεστές και φυσικά τους νικητές. Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι νικητές από όλες τις κατηγορίες όλων των διαγωνισμών, ενώ ανακηρύχθηκαν και οι μεγάλοι νικητές των διαγωνισμών:

GREEK STUDENT OF THE YEAR 2019: Kaso Renaldo

GREEK HAIDRESSER OF THE YEAR 2019: Κάσια Κωνσταντίνα

GREEK BARBER OF THE YEAR 2019: Σιβρής Λάζαρος

 

To HAIRPROF CLUB GREECE στην OMC

Το πιο σημαντικό ίσως νέο που μας εξέπληξε ευχάριστα από την φετινή HAIRPROF, είναι η είσοδος της στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Κομμωτών OMC. Πιο συγκεκριμένα, η HAIRPROF έκανε εγγραφή στην OMC με το HAIRPROF CLUB GREECE, τον νέο φορέα που ίδρυσε η διοργάνωση και στόχο έχει να δώσει σε όλους τους επαγγελματίες κομμωτές και barbers το εισιτήριο για να διαγωνίζονται πλέον και σε παγκόσμιο επίπεδο, μια δυνατότητα η οποία έλειπε εδώ και χρόνια από τον κλάδο.

Από φέτος λοιπόν, οι σπουδαστές, οι κομμωτές και οι barbers που έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς HAIRPROF (HAIRPROF SHOT, GREEK HAIRDRESSING AWARDS, GREEK BARBER AWARDS & STUDEND HAIRDRESSING AWARDS) έχουν πλέον το δικαίωμα μέσω του HAIRPROF CLUB GREECE να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς της ΟΜC και να διεκδικήσουν μια θέση στο παγκόσμιο κομμωτηριακό και μπαρμπέρικο στερέωμα. Επιπλέον, οι 3 μεγάλοι νικητές για το 2019, δηλαδή ο Greek Hairdresser of the Year, ο Greek Barber of the Year και ο Student Hairdresser of the Year, έχουν την δυνατότητα να διαγωνιστούν στον επόμενο διαγωνισμό της ΟΜC που θα διεξαχθεί στο Παρίσι 8 με 10 Σεπτεμβρίου 2019 και να διεκδικήσουν τον τίτλο OMC WORLD CHAMPION. Όλα τα έξοδα είναι πληρωμένα από τον μεγάλο χορηγό της HAIRPROF, την εταιρία FARCOM.

Εμείς μένουμε εντυπωσιασμένοι από την ανανεωμένη διοργάνωση της 5ης HAIRPROF και ανυπομονούμε για την επόμενη, η οποία θα γίνει τον Μάρτιο του 2020 στο HELEXPO Μαρούσι. Ραντεβού εκεί!

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION