Καλλιόπη Βένιου: Dare to Dream

Η Καλλιόπη Βένιου, ο άνθρωπος και το μυαλό πίσω από το Kalliope Veniou Beauty Hall, βλέπει μπροστά, αναγνωρίζει τις ανάγκες της εποχής, ενημερώνεται και προχωρά με γρήγορα βήματα. Ίσως, γι’ αυτό και οι γυναίκες αγαπούν τόσο να την ακολουθούν και να συμμαχούν μαζί της υπέρ της ομορφιάς τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

H Καλλιόπη έχει μοναδικό στυλ και έντονη προσωπικότητα. Δεν μπορεί να περιοριστεί σε κάτι, δεν θέλει να βλέπει μόνο το τώρα και έχει ένα μοναδικό τρόπο να ελίσσεται, να εξελίσσεται και να απογειώνει το επάγγελμά της. Μια συνέντευξη μαζί της είναι πάντα ενδιαφέρουσα:

Καλλιόπη, ξεκινάει ένα νέο καλοκαίρι. Πες μου δύο πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς πηγαίνοντας στο κομμωτήριό σου.
Είναι πραγματικά ένα νέο καλοκαίρι! Μετά από όλη αυτή τη δοκιμασία που περάσαμε όλα μου φαίνονται ξανά καινούρια! Δεν ξέρω γιατί αλλά αισθάνομαι πως πλέον δημιουργώ καθημερινά πάνω σε άλλες βάσεις πιο ώριμες και πιο στοχευμένες. Χαμογελώ από την πρώτη στιγμή που ξαναείδα το πρώτο μου ραντεβού! Ίσως όλο αυτό ήταν και μια μεγάλη ευκαιρία για νέους κανόνες, νέους τρόπους και νέα καθημερινότητα στον εργασιακό μας χώρο.

Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο lockdown. Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκες για το μέλλον;
Τις πρώτες ημέρες η αλήθεια είναι πως δεν είχα αντιληφθεί τι ακριβώς είχε συμβεί. Θυμάμαι πως είχα μια απορία μόνιμα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου…. Δεν φοβήθηκα στιγμή. Ίσως νευρίασα περισσότερο. Είπα «Εγώ θα τα καταφέρω», ό,τι και να γίνει και ό,τι και αν κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει για εμάς.

Ξέρουμε ότι συνέχισες να έχεις επικοινωνία με τις πελάτισσές σου. Πώς έχεις καταφέρει να χτίσεις μια τόσο όμορφη σχέση μαζί τους;
Η σχέση μου με τις πελάτισσες μου είναι σχέση ζωής! Είμαι ειλικρινής και ξέρουν ότι κάθε φορά θα βάλω τα δυνατά μου. Έχω αποφασίσει να εργάζομαι με γνώμονα την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. «One by one», που λένε και οι Άγγλοι. Επίσης ξέρουν πως «what is said in this salon stays in this salon».

Η νέα πραγματικότητα έφερε αλλαγές στη ρουτίνα του κομμωτηρίου. Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να δουλεύεις με την μάσκα;
Η χρήση της μάσκας είναι κάτι το οποίο δεν βοηθά τον κομμωτή και τον δυσκολεύει στις κινήσεις του. Μας δυσκολεύει πολύ στην αναπνοή μας, ειδικά όταν πρέπει να κάνουμε έντονες κινήσεις και να μιλάμε ταυτόχρονα.

Πώς ανταποκρίθηκαν οι πελάτισσές σου στα μέτρα; Έχουν προσαρμοστεί; Δέχονται τα νέα δεδομένα;
Ότι και να τους πω, το κατανοούν! Είναι δεκτικές και ξέρουν πως και για μας είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό. Πιστεύω ότι με υπομονή και κατανόηση θα βρούμε σιγά -σιγά τους ρυθμούς και τα πατήματα μας.

Αναγκάστηκες να αλλάξεις τον τιμοκατάλογο για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στο κόστος της απολύμανσης αλλά και στο κόστος των αντικειμένων που είναι μιας χρήσης;
Όχι, δεν υπήρξε αύξηση τιμών. Δεν το θεώρησα σωστό αυτή την περίοδο να αλλάξω κάτι στον τιμοκατάλογο μου. Άλλωστε ό,τι κάναμε ανέκαθεν σε θέματα απολύμανσης και υγιεινής, τα συνεχίζουμε και τώρα. Κάποια πράγματα πρέπει να μας γίνουν ρουτίνα.

Έχεις ένα δυνατό λογαριασμό facebook και υποστηρίζεις το ίδιο καλά και το instagram. Πιστεύεις ότι τα social παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και ανάδειξη μιας επιχείρησης;
Ακράδαντα και απόλυτα ναι! Η εποχή που ζούμε έχει αλλάξει. Τα πράγματα εξελίσσονται και ο κόσμος συχνά αναζητά τον επαγγελματία μέσω των social. Δεν έχουμε πλέον πελατεία μόνο από τη γειτονιά μας. Μας γνωρίζει ο κόσμος από τους λογαριασμούς μας, μας ακολουθεί, μας ζητάει συμβουλές και έτσι δημιουργείται μια διαδραστική σχέση που παλιότερα δεν ήταν δυνατή. Θεωρώ πως όποιος είναι αρνητικός με τη χρήση τους σίγουρα έχει χάσει ένα μεγάλο ποσοστό νέων πελατών.

Ποιες θεωρείς ότι είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένο ένα κομμωτήριο;
Ένα επιτυχημένο κομμωτήριο πρέπει να συνδυάζει την επιχειρηματικότητα μαζί με τον επαγγελματισμό και το ταλέντο. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις καλών επιχειρηματιών με κακές επιδόσεις, όπως και το αντίθετο. Καλώς ή κακώς για να επιτύχει μια επιχείρηση κομμωτηρίου χρειάζονται πολλές έξτρα δεξιότητες πέραν του ταλέντου!

Στο κομμωτήριό σου προσφέρεις και υπηρεσίες μανικιούρ. Πιστεύεις στην συνολική αντιμετώπιση της ομορφιάς; Θεωρείς ότι έτσι εμπνέεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις πελάτισσές σου;
Σαφέστατα ναι! Η ομορφιά είναι μια αύρα, ένα σύνολο μικρών περιποιήσεων, όπως είναι τα μαλλιά, το μακιγιάζ και η περιποίηση άκρων! Η γυναίκα ξέρει τι πρέπει να κάνει, προσέχει τον εαυτό της και απαιτεί πάντα το καλύτερο.

Μετά από πολλά χρόνια στον χώρο, πιστεύεις ότι ξέρεις τι θέλουν οι γυναίκες ή συντάσσεσαι με εκείνους που λένε ότι η καρδιά των γυναικών είναι μια άβυσσος;
Κάθε χρόνο βάζω και μερικές χιλιάδες νέα στοιχεία στην κατηγορία «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες»

Έχεις αγαπημένα προϊόντα για τα ομορφιά; Ποια εταιρία είναι η αγαπημένη σου και δε θα ήθελες ποτέ να λείψει από τα ράφια σου;
Έχω πολλά αγαπημένα με τα οποία θα ήθελα να κοιμάμαι μαζί τους!!! Αν με ακολουθήσει κάποιος στα social θα πάρει μια μικρή γεύση! Περισσότερες λεπτομερείς στα ιδιωτικά μου σεμινάρια!

Πόσο σημαντική είναι για σένα η εμφάνιση; Τι καθορίζει το στυλ ενός ανθρώπου;
Η εμφάνιση είναι το Α και το Ω. Ίσως φταίει και ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιούμαι αλλά θεωρώ πως μια περιποιημένη παρουσία τραβάει, σίγουρα, τα βλέμματα. Επίσης, πιστεύω ότι δεν έχουν σημασία τα πρότυπα! Σημασία έχει να αγαπάς αυτό που είσαι και να το προσέχεις όσο πιο πολύ μπορείς. Το σώμα μας και η εμφάνιση μας είναι το περιτύλιγμα της ψυχής μας. Ας το έχουμε προσεγμένο.

Σκέφτεσαι το μέλλον; Έχεις κάποια σχέδια που αφορούν περισσότερο την digital παρουσία σου;
Το μόνο που σκέφτομαι είναι το μέλλον! Ευτυχώς καθημερινά έρχονται στην ζωή μου άνθρωποι με κοινό όραμα και όρεξη για νέες περιπέτειες!

Η καραντίνα μας βοήθησε να δούμε ακόμα πιο ξεκάθαρα πόσο σημαντικοί είναι οι κομμωτές στη ζωή μας. Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος σας αγαπάει τόσο πολύ;
Μα είναι προφανές, νομίζω! Εκτός της περιποίησης, η οποία τονώνει το ηθικό ταυτόχρονα: ακούμε, σωπαίνουμε, υποστηρίζουμε, μοιραζόμαστε, πονάμε, γελάμε, ζούμε και τους χαρίζουμε ώρες χαλάρωσης!

Πες μας κάτι που θέλεις πολύ να κάνεις και δεν το έχεις ακόμα τολμήσει.
Ο τολμών νικά.. Το επόμενο βήμα είναι η online εκπαίδευση. Εκπαίδευση για όλους όσους έχουν πρόσβαση στο internet!

Δώσε μας μια συμβουλή για εκείνους που ξεκινούν τώρα την πορεία τους. Πες μας τί νομίζεις ότι πρέπει να έχουν σαν εφόδια.
Η νέα γενιά πρέπει να μπορεί να αντέχει! Να είναι δεκτική, να έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά! Να μην βαριέται και να έχει πολλή όρεξη για μάθηση και δουλειά. Δεν είναι ένας εύκολος δρόμος αλλά σίγουρα είναι ένας δρόμος που θα σου δώσει πολλή χαρά και προσωπική ικανοποίηση! Η κομμωτική έχει αλλάξει πια στα μάτια των ανθρώπων και σε αυτό συνέβαλλαν όλοι οι κομμωτές που με το ταλέντο τους, τον ειλικρινή τους χαρακτήρα και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, κατάφεραν να ανεβάσουν το επίπεδο και να απολαμβάνουν την αποδοχή από τον κόσμο.

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION