ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ: News Bulletin #1

Οι πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της νέας πρωτοβουλίας του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της L’Oréal Professional Products, απέδειξαν κάτι που ήδη γνωρίζαμε: η ελληνική κομμωτική κοινότητα βρίσκεται στις επάλξεις, σε κάθε κίνηση αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Το My Extension, (περήφανος) χορηγός επικοινωνίας του εγχειρήματος, θα σας μεταφέρει στο εξής κάθε μήνα τα νέα αυτής της σπουδαίας δράσης. Keep up the good work, ladies and gents!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΝΑ ΠΑΠΠΑ

 

Ούτε 2 μήνες δεν έχουν συμπληρωθεί σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές από τα εγκαίνια του Κοινωνικού Κομμωτηρίου στις 7 Νοεμβρίου και είναι ήδη δεκάδες οι κομμωτές, από όλη την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή και προσφορά υπηρεσιών βασικής περιποίησης στις Αθηναίες και τους Αθηναίους που βρίσκονται σε ανάγκη. Ένα όμορφο (και σπουδαίο) ταξίδι ανθρωπιάς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και παρακάτω μας μιλούν για αυτό μερικοί από τους συμμετέχοντες.

 

“Κατ’ αρχάς ένα τεράστιο μπράβο σε όλους τους φορείς που έφεραν εις πέρας μια τόσο σημαντική κοινωνική δράση. Για εμένα προσωπικά, μια εμπειρία ανεπανάληπτη που μ’ έκανε να αναθεωρήσω πολλές από τις αξίες μου και να εκτιμήσω ακόμα περισσότερο τη δυναμική της κομμωτικής. Συγκεκριμένα τη δυναμική που έχουμε ως επαγγελματίες να μπορούμε να μοιράζουμε χαμόγελα.”
-Θάνος Ζαΐµης Υπεύθυνος Εκπαίδευσης της σχολής κομμωτικής & αισθητικής “Prestige Τέλης Κίκερης”

 

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ του Δήμου Αθηναίων άνοιξε τις πόρτες του στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α) για να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες βασικής περιποίησης (κούρεμα, λούσιμο, ξύρισμα) σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, μέσα από την εθελοντική προσφορά των κομμωτών. Όταν πριν από έξι μήνες αποδεχτήκαμε ως L’Oréal Professional Products την πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων και του Κ.Υ.Α.Δ.Α. να υποστηρίξουμε ως χορηγοί τη δημιουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ, πιστεύαμε όλοι ότι θα γινόταν ένα έργο καρδιάς για όλη την κομμωτική κοινότητα. Η ανταπόκριση σας, όμως, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και μας έχει γεμίσει όλους με απίστευτη συγκίνηση! Μέσα σε 3 μόνο ημέρες, εκατοντάδες κομμωτές έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, κλείνοντας όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες μέχρι και το Φεβρουάριο του 2022! Η τέχνη μας είναι πραγματικά η δύναμή μας και πιστεύουμε ότι η ομορφιά είναι μια δύναμη για το καλό. Γιατί εκτός από τα μαλλιά, «μεταμορφώνουμε» και τις ψυχές των ανθρώπων μέσα από μια πράξη αγάπης όπως είναι η φροντίδα των μαλλιών. Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ του Δήμου Αθηναίων είναι ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος που, με εμπνευστή τον barber Αναστάση Σταυρόπουλο, θα ανήκει σε όλη την κομμωτική κοινότητα και κάθε κομμωτής, από οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας θα μπορεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για καλό σκοπό. Μπείτε στο link και κλείστε από τώρα την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί. Θα συμμετέχω κι εγώ! Σας περιμένουμε όλους με χαρά!”
-Μαργαρίτα Δούκα Educators Manager της L’Oréal Professionel Paris στην Ελλάδα

 

“Το Κοινωνικό Κομμωτήριο αποδεικνύει ότι τα απίθανα, για κάποιους, μπορούν να γίνουν πιθανά. Όταν μέσα σου ξέρεις ότι θες να προσφέρεις, πας προς τα εκεί και κάποια στιγμή αυτό γίνεται πραγματικότητα! Και γίνεται ακόμη πιο υπέροχο και συναρπαστικό όταν πάνε και άλλοι προς την ίδια κατεύθυνση, με το δικό τους τρόπο και τη δική τους προσωπικότητα, ώστε να βάλουν το δικό τους κομμάτι στο παζλ της ζωής. Γιατί αυτό είναι στην ουσία η δράση του ΚΥΑΔΑ. Ένα παζλ όπου στο τέλος σχηματίζεται η πιο όμορφη εικόνα μας. Διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά τόσο ίδιοι, για τον ίδιο σκοπό. Την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο. Μα πάνω από όλα αυτό το μαγικό φίλτρο που λέγεται αγάπη. Ξέρεις πότε καταλαβαίνεις ότι αγαπάς; Όταν δεν διαχωρίζεις τους ανθρώπους από την εθνικότητα, τα ρούχα που φοράνε, το χρώμα της επιδερμίδας ή το φύλο τους. Όταν «αντέχεις» τη διαφορετικότητά τους και παίρνεις κι εσύ από αυτήν. Κοιμάσαι πιο όμορφα, πάντως, όταν ξέρεις ότι μπορείς και αγαπάς, και ακόμα πιο όμορφα ελπίζω να κοιμούνται αυτοί που ένιωσαν την αγάπη σου μέσα από την πράξη.”
-Φιλήμων Αμάδης (απόσπασμα από συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κομμωτής από τη Ρόδο, ο οποίος έσπευσε από τους πρώτους να συνδράμει στο Κοινωνικό Κομμωτήριο)

 


INFO ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ!

– Το Κοινωνικό Κομμωτήριο βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης) και είναι ανοιχτό 2 φορές την εβδομάδα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, εξυπηρετώντας άντρες κάθε Δευτέρα, και γυναίκες κάθε Τετάρτη.
– Οι κομμωτές που επιθυμούν να διαθέσουν τον πολύτιμο για το εγχείρημα χρόνο τους, μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Κ.Υ.Α.Δ.Α (https://kyada-athens.gr/social-hair-salon/) για να δηλώνουν τις ώρες που μπορούν να διαθέσουν.
– Επίσης, για όποια άλλη πληροφορία, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά, στο 210 5246515-6 ή μέσω e-mail, στο seckyada@otenet.gr.
– Τέλος, πρόσβαση στην πλατφόρμα συμμετοχής στο Κοινωνικό Κομμωτήριο θα έχουν απευθείας από το web banner που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του My Extension, www.myextension.gr

 

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION