ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ K18: Το νέο επαγγελματικό brand καινοτομεί, βραβεύεται και εξαπλώνεται διεθνώς.

Με 2 επαγγελματικά προϊόντα (Professional Molecular Repair Hair Mist 150ml & Professional Molecular Repair Hair Mask 150ml), και 1 θεραπεία για το σπίτι (Leave-In Molecular Repair Hair Mask 50ml-5ml) μέσα σε μόλις 7 μήνες από την ίδρυσή του, το Κ18 ήρθε για να μείνει.

Επιμέλεια: Τίνα Παππά

 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και το Κ18 σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι έκανε δυνατή εκκίνηση. Παράλληλα με τη διάθεσή τους διεθνώς, τα προϊόντα του νέου brand κέρδισαν τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνης της αγοράς, όπως αποτυπώθηκε στη βράβευσή τους από κορυφαίους και επιδραστικούς εκδοτικούς οίκους: τα βραβεία Elle Future Of Beauty Award in Hair, The Refinery29 Beauty Innovator Award for Hair Treatment και The New Beauty Innovation Award φιγουράρουν ήδη στο “βιογραφικό” του Κ18. Και πετυχαίνοντας να δημιουργήσουν μια καινοτόμα κατηγορία στο market της περιποίησης των μαλλιών και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας, είναι σίγουρα εντυπωσιακό, όσο εντυπωσιακή είναι και η 3.000% αύξηση του ρυθμού ανάπτυξής του, που παρατηρήθηκε από την ημέρα λανσαρίσματός του και μετά!

 

Το βιοενεργό πεπτίδιο K18Peptide™

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προϊόντα κοσμητολογίας, τα οποία δημιουργούνται μέσα σε εργαστήρια χημείας, το Κ18 δημιουργήθηκε μέσα από… τον υπολογιστή. Μετά από μια συζήτηση που είχε με την ιδρύτρια της εταιρείας AQUIS, Britta Cox, με θέμα το χρόνο και την προσπάθεια που αφιερώνουν πολλές γυναίκες καθημερινά στην περιποίηση των μαλλιών τους, ο Suveen Sahib, συνιδρυτής της εταιρείας Κ18 και ειδικός στη βιομιμητική τεχνολογία των μαλλιών, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και να εγκαταλείψει τη δουλειά του στον τομέα της τεχνολογίας, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την έρευνα και την κατανόηση της σύνθεσης των μαλλιών.

Μετά από 10 χρόνια λεπτομερούς μελέτης ολόκληρου του γονιδιώματος κερατίνης που συνθέτει τα ανθρώπινα μαλλιά –  σε συνεργασία με τον κορυφαίο Ευρωπαίο επιστήμονα στον κλάδο της βιολογικής μηχανικής, Καθηγητή Artur Cavaco Paulo – δημιουργήθηκε αυτό το καινοτόμο επίτευγμα για τον κλάδο της βιοτεχνολογίας, αλλά και της περιποίησης των μαλλιών. Το K18Peptide™ είναι ένα βιολογικά ενεργό πεπτίδιο, με μοναδική σύνθεση και δομή που επαναφέρει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά στην κανονική, υγιή τους κατάσταση και όψη.

 

“Πάντα λέω στην ομάδα μου πως η φύση είναι η καλύτερη βάση, το πιο ουσιώδες θεμέλιο για τη δημιουργία ενός έργου, ενός προϊόντος. Η φόρμουλα των Κ18 προϊόντων βασίστηκε στην κατανόηση της βιολογίας της τρίχας των μαλλιών, για αυτό και λειτουργεί κανονικά σε όλα τα μαλλιά. Το K18Peptide™ αναπτύχθηκε από την εφαρμογή υπολογιστικών μοντέλων σε συνδυασμό με πιθανολογικές δομές/ακολουθίες αναλογιών που χρησιμοποιούνται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας για να συνθέσουν τη μοριακή δομή των ανθρώπινων μαλλιών, σε αντίθεση με τα προϊόντα της παραδοσιακής κοσμητολογίας που δημιουργούνται στα παραδοσιακά εργαστήρια χημείας. Από εκεί, λοιπόν, προκύπτει ο όρος που χρησιμοποιούμε
“Βιομιμητική επιστήμη των μαλλιών”. Βιομιμητική είναι η εφαρμογή αυτών που μαθαίνεις και μιμείσαι από τη φύση. Με το να μιμείται δηλαδή τη φυσική δομή των τοιχωμάτων κερατίνης (ακολουθίες αμινοξέων), το Κ18 βιοενεργό πεπτίδιό αναγνωρίζεται ως ένα φυσικό προϊόν από τα μαλλιά. Και επειδή, λοιπόν, είναι το προϊόν που λειτουργεί σε βάθος επανασυνδέοντας τους σπασμένους δεσμούς και αναδομώντας τα φθαρμένα σημεία των μαλλιών, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα με νερό ή με σαμπουάν όπως τα άλλα κλασικά προϊόντα δημιουργίας δεσμών”.
– Suveen Sahib

Από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι ο βασικός στόχος των προϊόντων Κ18 είναι να κάνουν απλούστερη τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών, με όχημα τη βιοτεχνολογία και τη φιλοσοφία στην οποία βασίζεται το brand.Τι ακριβώς κάνει όμως το K18Peptide™;

Το  K18 αποτελεί την πρώτη πατενταρισμένη μοριακή θεραπεία μαλλιών βασισμένη στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, η οποία εισχωρεί στο εσωτερικό της τρίχας σε μοριακό επίπεδο, με στόχο να αντιμετωπίσει και να επανορθώσει τη φθορά που προκαλείται στα μαλλιά από το ξάνοιγμα, τη βαφή, τις χημικές εργασίες και τη θερμότητα. Το K18Peptide™ επανασυνδέει τις σπασμένες αλυσίδες κερατίνης στα φθαρμένα μαλλιά ενδυναμώνοντάς τα σε βάθος και χαρίζοντάς τους ελαστικότητα και λάμψη.

Ας προσπαθήσουμε όμως να κατανοήσουμε τη δράση του λίγο καλύτερα: Όταν τα μαλλιά φθείρονται, οι πολυπεπτιδικές αλυσίδες που αποτελούν το εσωτερικό τμήμα της τρίχας αρχίζουν να σπάνε. Αυτές οι αλυσίδες προστατεύουν και εξασφαλίζουν την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα των μαλλιών, με αποτέλεσμα, όταν γίνονται αδύναμες ή εύθραυστες, τα μαλλιά να χάνουν την υγιή τους κατάσταση, όψη και αίσθηση.

Κατευθυνόμενο προς τα εσωτερικά στρώματα της τρίχας για να φτάσει στον πυρήνα των πολύπεπτιδικών αλυσίδων (αλυσίδων κερατίνης), το K18Peptide™ έχει το κατάλληλο μέγεθος και σύνθεση για να εισχωρήσει και να επανασυνδέσει τις σπασμένες αλυσίδες και τους σπασμένους δισουλφυδικούς δεσμούς που ενδέχεται να υπάρχουν εκεί. Αυτή η διαδικασία είναι που προσφέρει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση, την αίσθηση απαλότητας και τη ζωντάνια που έχουν ανάγκη τα μαλλιά, για να δείχνουν πάλι υγιή και εύρωστα.

Το Κ18 έχει κερδίσει ήδη την ψήφο εμπιστοσύνης πολλών μεγάλων εταιρειών του industry. Κομμωτές, colorists και hair stylists σε όλες τις γωνιές του πλανήτη δηλώνουν πως τα προϊόντα του καινοτόμου brand, που μάλιστα δρουν μέσα σε μόλις 4’,  διευκολύνουν τη δική τους δουλειά αλλά και βελτιώνουν τα αποτελέσματα της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών των πελατών τους.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Κ18 άλλωστε βρίσκεται η θεώρηση ότι όσο λιγότερα προϊόντα εφαρμόζονται στα μαλλιά, τόσο το καλύτερο. Και η καινοτόμος σύνθεση των εν λόγω προϊόντων φαίνεται να εγγυάται ακριβώς αυτό: Μαλλιά δυνατά και υγιή, σαν καινούργια, γρήγορα και απλά!

 

INFO
www.k18hair.gr
customercare@k18hair.gr
ΤΗΛ: 210220991

 

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION