Τα tips για το σωστό μαύρισμα

Μαύρισμα, το πολυπόθητο χρώμα του καλοκαιριού. Δυστυχώς, ή ευτυχώς, το μαύρισμα δεν γίνεται μέσα σε μερικές ημέρες. Η διαδικασία θέλει σωστή τακτική και χρήση των προϊόντων, με πρώτο στόχο την προστασία και μετά την εμφάνιση. Ρίξτε μια ματιά στις σωστές συμβουλές και αποκτήστε το τροπικό σας χρώμα, χωρίς να το κάψετε.

Διαλέξτε το κατάλληλο αντιηλιακό

Σε μορφή κρέμας, γαλακτώματος, τζελ, σπρέι, stick ή balm, τα αντιηλιακά έχουν ένα σκοπό: να προστατεύσουν το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες και να του προσφέρουν ενυδάτωση. Στα χείλη και γύρω από τα μάτια προτιμώνται τα stick και τα balm, στο πρόσωπο κυρίως κρέμες και γαλακτώματα, ενώ στο σώμα εκτός από τα παραπάνω χρησιμοποιούνται και λάδια, τα οποία όμως χρειάζονται ιδιαίτερη… χρήση! Αν τώρα πηγαίνετε στην παραλία μετά από αποχή το καλύτερο αντηλιακό είναι ένα 30-

 

Λάδια

Η καλύτερη χρήση του λαδιού πάνω στο σώμα, είναι αφού έχει περαστεί ήδη μια στρώση αντηλιακού. Η απευθείας επάλειψη λαδιού στο σώμα, ειδικά αν έχετε λευκή και ευαίσθητη επιδερμίδα, θα σας χαρίσει ένα πολύ ωραίο κάψιμο. Η τακτική αντηλιακό – αναμονή – επάλειψη με λάδι είναι η καλύτερη μέθοδος για να πάρετε το πολυπόθητο χρώμα. Είπαμε, θέλει τακτική!

 

Μόδες μαυρίσματος

Καλό θα ήταν να μην δοκιμάζετε τις «μόδες» του μαυρίσματος, εκείνες τις τάσεις δηλαδή που θέλουν κάθε χρόνο άντρες και γυναίκες (κυρίες γυναίκες) να δοκιμάζουν ανορθόδοξες μεθόδους που θα τους δώσουν το γρήγορο, τροπικό μαύρισμα. Κάποτε έβαζαν Baby Oil το οποίο μπορεί να αποδίδει μαύρισμα, όμως καίει το δέρμα επειδή έχει μηδενική προστασία από τον ήλιο – πιθανότατα να το κάνουν ακόμα. Πέρσι είδαμε ότι λούζονταν με Coca Cola για να μαυρίσουν (!) και το είδαμε ακόμη στην Ελλάδα. Ο καλύτερος τρόπος προστασίας είναι με χρήση αντηλιακού, διότι η επίδραση του ηλίου στο δέρμα δεν πρόκειται για παιχνίδι.

 

Σεβαστείτε την επιδερμίδα σας

O τύπος της επιδερμίδας σας θα καθορίσει ποιο είναι το κατάλληλο αντιηλιακό για σας:

  • Λιπαρή επιδερμίδα: Ενδείκνυται μια κρέμα με λεπτόρρευστη υφή, που δεν μπλοκάρει τους πόρους και δεν ενισχύει τη λιπαρότητα και την έκκριση σμήγματος.
  • Ξηρη επιδερμίδα: Προτείνεται ένα παχύ σε υφή προϊόν.
  • Ευαίσθητα δέρματα: Καλό θα είναι να αποφεύγονται τα προϊόντα που περιέχουν άρωμα.
  • Φωτοαλλεργικά δέρματα: Για την επιλογή σας ακολουθήστε τη συμβουλή του δερματολόγου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα (water resistant ή water proof) και υποαλλεργικό.

 

Συμβουλευτείτε το ρολόι σας

Απλώνετε την αντηλιακή κρέμα 30 λεπτά πριν βγείτε στο ήλιο, για να έχει το χρόνο να απορροφηθεί. Στο πρόσωπό σας συστήνουμε να τη φοράτε πριν την ενυδατική σας κρέμα, εκτός αν έχει περάσει τουλάχιστον μισή ώρα από τη στιγμή που φορέσατε την ενυδατική. Επαναλαμβάνετε την επάλειψη κάθε 2 ώρες, ειδικά μετά το κολύμπι ή αν έχετε ιδρώσει. Και προς θεού, μην βάλετε ποτέ λάδι μαυρίσματος στο πρόσωπο σας (τα έχουμε ακούσει και αυτά)!

 

Μην το κάψετε

Περιττό να πούμε ότι οι πιο επικίνδυνες ώρες είναι εκείνες που οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές και μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο δέρμα. Αυτές είναι 11 με 3 το πρωί. Μπορεί να νομίζετε ότι θα μαυρίσετε σε μια μέρα αλλά κάτι τέτοιο πιθανότατα να σας χαρίσει έγκαυμα πρώτου βαθμού. Μην κάθεστε στην παραλία με τις ώρες με την ελπίδα να αποκτήσετε το μαύρισμα του Λας Βέγκας. Φρόντιστε να κάθεστε κάθε λίγο και λιγάκι και κάτω από την ομπρέλα αλλά και να κάνετε συχνές βουτιές στη θάλασσα. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας.

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION