Τιθασσεύοντας τις μπούκλες

Οι γυναίκες με ίσια μαλλιά τις επιθυμούν, ενώ εκείνες που τις έχουν πολλές φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτές. Ο λόγος για τις μπούκλες, που καμιά φορά ταλαιπωρούν τις φυσικές σγουρομάλλες, καθώς το λουκ μπορεί να είναι ιδιαίτερο, αλλά το ίδιο ισχύει για τη φροντίδα του. Για να μην «διαολίζεσαι» λοιπόν, κάθε φορά που το μαλλί σου δεν βγαίνει όπως θα το ήθελες, ορίστε μερικές πετυχημένες συμβουλές για να ελέγξεις τις ατίθασες μπούκλες σου.

 

Άσε το ζεστό νερό μόνο για το ντουζ

Το λούσιμο με το κρύο νερό δεν είναι απολαυστικό, είναι όμως ευεργετικό. Είναι πολύ καλό για τις μπούκλες σου και αυτό ισχύει ως γενικός κανόνας για όλους τους τύπους των μαλλιών. Μπορείς να λουστείς με χλιαρό νερό,

ώστε να καθαρίσουν πολύ καλά τα μαλλιά, αλλά το τελευταίο ξέβγαλμα πρέπει να γίνει με κρύο. Το κρύο νερό θα βοηθήσει να κλείσει η εξωτερική επιφάνεια της τρίχας (τα λέπια), με αποτέλεσμα τα ενυδατικά στοιχεία από το conditioner, ή την μάσκα, να παραμείνουν στο εσωτερικό της τρίχας. Το αποτέλεσμα θα είναι μπούκλες απαλές, με λάμψη και σίγουρα λιγότερο φριζάρισμα.

Γίνε pro στο κοντίσιονερ

Το κοντίσιονερ είναι το εργαλείο που θα ελέγχει και θα θρέφει τις ατίθασες μπούκλες σου. Διάλεξε προσεχτικά το σωστό, σύμφωνα με τις ανάγκες των μαλλιών σου. Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, τότε επέλεξε μια φόρμουλα με ενυδατικούς παράγοντες που μπορεί να περιέχει γλυκόλη, γλυκερίνη και έλαια καλής ποιότητας. Αν όμως χρειάζεσαι ένα κοντίσιονερ για αδύναμη τρίχα, τότε προμηθεύσου κάποιο με αμινοξέα μεταξιού και κερατίνη. Η αλήθεια είναι πως η ισορροπία ανάμεσα στην ενυδάτωση και στη πρωτεϊνη είναι μια λεπτή γραμμή. Όταν υπερισχύει η ενυδάτωση, τότε οι μπούκλες γίνονται βαριές και λιπαρές, ενώ όταν υπάρχει πολύ πρωτεϊνη τότε θα φαίνονται σκληρές και άχαρες. Να παρατηρείς πάντα την κατάσταση των μαλλιών σου, ειδικά όταν η εποχή αλλάζει, καθώς αποτελεί παράγοντα για τις μπούκλες σου.

 

Το σωστό σαμπουάν για τις μπούκλες

Ένα προτέρημα των σγουρών μαλλιών είναι το γεγονός ότι δεν λαδώνουν εύκολα. Από εκεί ξεκινά η αναζήτηση του σωστού σαμπουάν, καθώς ένα με δυνατούς καθαριστικούς παράγοντες θα αφήσει τα μαλλιά σου με μια άγρια υφή και πιθανότατα, με ξηρότητα. Από την άλλη, ένα ήπιο σαμπουάν θα τα καθαρίσει όσο πρέπει, αφήνοντας στις ρίζες την κατάλληλη υγρασία, έτσι ώστε τα φυσικά έλαια του κεφαλιού να παραχθούν ξανά. Η κατάσταση των μαλλιών εξαρτάται από την κατάσταση της επιδερμίδας της τρίχας. Προϊόντα με υψηλό pH (αλκαλικά) ανοίγουν τα “λέπια” και τα μαλλιά γίνονται άγρια και σκληρά, με αποτέλεσμα να περνάνε βλαβερές ουσίες ανάμεσά από αυτά, φτάνοντας στον ευαίσθητο φλοιό και προκαλώντας καταστροφή. Αντίθετα, προϊόντα με χαμηλό pH (όξινα) κλείνουν τα λέπια και τα μαλλιά φαίνονται και είναι λεία, απαλά και ανθεκτικά.

 

Το ιδανικό στέγνωμα

Αν το φυσικό σου είναι ο έντονος όγκος, τότε δοκίμασε να αφήσεις τα πιστολάκια στην άκρη και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά, ειδικά τώρα που η εποχή έχει ζεστάνει. Από την άλλη, αν θες να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι χρησιμοποίησε μέτρια θερμοκρασία και ένταση με φισούνα. Η φισούνα θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος αφού αποδίδει καλύτερη κατανομή και έλεγχο του όγκου, λόγω του σχήματος της. Ξεκίνα να δουλεύεις με τη φισούνα στις ρίζες, με κυκλικές κινήσεις και στο τέλος σε μήκη/άκρες.

 

Το styling

Όσο για τα προϊόντα, επέλεξε αυτά που απορροφούνται από τη τρίχα και αφήνουν την μπούκλα φυσική, χωρίς να φαίνεται «κοκκαλωμένη». Παράλληλα, αν έχεις πολύ όγκο και φριζάρισμα, τότε δοκίμασε κάποιο λάδι μαλλιών. Δεν θα αφήσει απλώς μοναδική λάμψη στα μαλλιά, αλλά θα αναδείξει τις μπούκλες, θα μειώσει το φριζάρισμα και θα δώσει απαλότητα. Για μεγαλύτερη αυτονομία της μπούκλας μπορείς να δοκιμάσεις ειδικά gel για σγουρά μαλλιά, τα οποία έχουν απαλή υφή και αργούν να στεγνώσουν, έτσι ώστε να σου δώσουν τον χρόνο να φτιάξεις το επιθυμητό styling.

 

Και τέλος, το κούρεμα

Στα σγουρά μαλλιά, τα λάθη που μπορεί να έχει ένα κούρεμα είναι δύσκολο να τα δεις. Όμως τα σγουρά μαλλιά είναι πολύ απαιτητικά στο κούρεμα. Υπάρχουν ειδικές τεχνικές κουρέματος που βοηθούν στο σχηματισμό του ιδανικού όγκου και στην τέλεια μπούκλα.

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION