Χειμώνας και Styling: 6 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Έξι πολύτιμα Hair tips για να λάβετε υπόψη, τώρα που θα ξεκινήσουν να «πιάνουν» τα κρύα!

 

Αν νομίζατε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται μια φορά προστασία το καλοκαίρι, τότε τον χειμώνα χρειάζονται την διπλή! Δεν είναι μόνο ο κρύος αέρας που ευθύνεται για την φθορά τους, αλλά και η απότομη εναλλαγή σε ζεστές θερμοκρασίες. Το σπάσιμο και η φθορά είναι πολύ πιο συχνότερα κατά τους χειμερινούς μήνες και η λύση βρίσκεται στην σωστή φροντίδα των μαλλιών, δηλαδή στα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην θωράκιση τους, ενάντιο στο κρύο.

Επενδύστε σε ένα ποιοτικό σπρέι κατά της θερμότητας.

Καλό θα ήταν να μειώσετε την χρήση των εργαλείων θερμότητας τον χειμώνα, όμως αν είστε μανιακή με το ίσιωμα, είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε με ένα σπρέι κατά της θερμότητας. Αυτό θα σας βοηθήσει να τα προστατέψετε, ενώ θα τα ενυδατώσει και θα τα κάνει πιο λαμπερά.

 

Πάρτε μια επαγγελματική μάσκα μαλλιών με βάση κάποιο έλαιο.

Τα κύματα θερμού και κρύου αέρα επηρεάζουν όλους τους τύπους μαλλιών. Ο μοναδικός τρόπος για να τα σφραγίσετε από την θερμότητα του σεσουάρ, αλλά και του κρύου αέρα, είναι η ενυδάτωση. Επενδύστε σε μια ποιοτική, επαγγελματική μάσκα μαλλιών για να γίνει σωστή δουλειά. Με μια τέτοια μάσκα θα γλυτώσετε από το σπάσιμο και την ξηρότητα.

 

Μαλλιά πάντα απαλά.

Το leave-in conditioner είναι ένα εργαλείο. Πρόκειται για ένα προϊόν που καταπολεμά τον στατικό ηλεκτρικό, ο οποίος είναι πολύ συχνότερος κατά την χειμερινή περίοδο και αποτελεί σημάδι ξηρότητας των μαλλιών. Το κοντίσιονερ θα κρατήσει τα μαλλιά σας σε πειθαρχία και θα τους παρέχει παράλληλα και λάμψη.

 

Η ώρα για το σκουφάκι.

Προσοχή: βαμβάκι, τρίχα και άλλα πορώδη υφάσματα προκαλούν σπάσιμο και φριζάρισμα, ειδικά στα σγουρά μαλλιά και στα μαλλιά με όγκο. Ένα καπέλο ή ένα σκουφάκι θα προστατέψουν τα μαλλιά σας, όμως μόνο αν έχουν εσωτερική επένδυση από μετάξι ή ακρυλικό. Ψωνίστε αναλόγως!

 

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!

Όπως ακριβώς πριν κοιμηθούμε βάζουμε ενυδατική κρέμα σε χέρια, πρόσωπο και πόδια, το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνουμε και στα μαλλιά μας. Λίγο πριν ξαπλώσετε για ύπνο, περάστε τις άκρες των μαλλιών σας με λάδι μαλλιών ή ενυδατικό σέρουμ. Η δράση τους θα προστατέψει τα μαλλιά σας από την κρύα (ή πολύ ζεστή) ατμόσφαιρα του δωματίου και θα ξυπνήσετε με μεταξένιες τούφες και όχι σαν τον ευχούλη.

 

Θεραπείες στο κομμωτήριο.

Απλώς αφεθείτε στους ειδικούς. Είτε τα μαλλιά σας δεν έχουν επανέλθει από την φθορά του καλοκαιριού, είτε είναι υγιή και θέλετε να τα φροντίσετε στο μέγιστο βαθμό, μια θεραπεία κομμωτηρίου είναι η ιδανική λύση. Οι σύγχρονες θεραπείες κομμωτηρίου στοχεύουν και επιδιορθώνουν με επιτυχία πολλά προβλήματα των μαλλιών: από απλές θεραπείες λάμψης και αποτοξίνωσης, μέχρι και θεραπείες για δερματικά προβλήματα. Οι θεραπείες μαλλιών είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να είστε βέβαιες ότι θα τα μαλλιά σας θα ανακτήσουν ξανά τις δυνάμεις και θα προετοιμαστούν σωστά για τον χειμώνα.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION