Όσα φέρνει ο άνεμος – Άννα Ξένου

Με την Άννα συναντηθήκαμε στη παραλία, στη Γλυφάδα. Είχε απογευματιάσει, ο ήλιος ήταν ακόμη ζεστός και στη θάλασσα επικρατούσε ένα δροσερό αεράκι, το οποίο ήταν εκεί για να προμηνύει τον ερχομό του καλοκαιριού. Την ίδια ακριβώς διάθεση είχε και η Άννα Ξένου, ανάλαφρη, ζεστή, κι όπως το δροσερό αεράκι έτσι και εκείνη προμήνυε τα μελλοντικά της σχέδια για την εταιρεία της «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ», αλλά και πολλά ακόμη για τα οποία θα διαβάσετε παρακάτω.

Από την Ελένη Ρεζοπούλου

Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με τον χώρο της ομορφιάς;

Ο Γιάννης Ξένος φταίει για όλα! Παράλληλα με τις σπουδές μου πήγαινα και στο μαγαζί του πατέρα μου για να τον βοηθήσω στις αρχές και φυσικά μπήκε το μικρόβιο της πωλήτριας μέσα μου. Ο πατέρας μου, ήδη 30 χρόνια στο χώρο αυτό, είδε ότι μπορούσα να τον διαδεχτώ επάξια και έτσι με ώθησε προς τα εκεί. Δεν θα ξεχάσω ότι από τα 10 μου χρόνια πήγαινε εμένα και την αδερφή μου στο μαγαζί για απογραφή κάθε Χριστούγεννα. Με κέρδισε πάντως αυτός ο χώρος και η πώληση είναι η μεγάλη μου αγάπη. Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω για το μέλλον μου, επέλεξα το εμπόριο με πλήρη συνείδηση και αγάπη για αυτό που κάνω. Ξέρεις τι όμορφα είναι να ξυπνάς το πρωί και να είσαι χαρούμενη που πας στη δουλειά σου; Είμαι από αυτούς τους τυχερούς!

 

 

Μιλήστε μας για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1. Πως πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε ένα εκπαιδευτικό κέντρο;

Πριν από 9 χρόνια περίπου, επεκτείναμε τις υπηρεσίες μας και περάσαμε με μεγάλη αγωνία και όρεξη στο χώρο της εκπαίδευσης. Δημιουργήσαμε ένα πολυχώρο ομορφιάς, που μοιάζει περισσότερο με στούντιο – σαλόνι ομορφιάς, παρά με την τυπική εικόνα της σχολής. Ήθελα να νιώθει ο μαθητής  ότι είναι σε ένα «πραγματικό» χώρο εργασίας. Πλήρως εξοπλισμένο, που τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και οι εκπαιδευτικοί είναι άρτια καταρτισμένοι, έχοντας την εμπειρία της πρακτικής και κατέχοντας τη θεωρία του αντικειμένου τους. Στάθηκα τυχερή που βρήκα αμέσως εκπαιδευτικούς που κατάλαβαν τι ακριβώς ήθελα και που λειτούργησαν σαν ομάδα από την αρχή, με κεντρικό άξονα την καλή ποιότητα στις υπηρεσίες μας. Πέρυσι  αναγνωρίστηκε η προσπάθεια μας και το Εκπαιδευτικό Κέντρο «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ», έγινε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1. Παρέχουμε μαθήματα κομμωτικής, αισθητικής άκρων, μακιγιάζ, αισθητικής, exte βλεφαρίδων κ.λ.π.

 

 

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και τι προσφέρουν;

Πάντα πίστευα ότι η συνεχής εκπαίδευση μας κάνει ολοένα και καλύτερους σε όποιον τομέα και αν εργάζεσαι. Επιπλέον, η εξειδίκευση σε αυτό που αγαπάς είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις από το πλήθος. Ακόμα και ο πιο έμπειρος κομμωτής με πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του, δεν θα γνωρίζει ένα καινούργιο εργαλείο, ή μια νέα σειρά από προϊόντα με νέα τεχνολογία. Προσπαθώ να τον πείσω ότι δεν είναι κακό να μην το ξέρει, κακό είναι να μην θέλει να το μάθει. Τα μαθήματα μας λοιπόν, απευθύνονται σε έμπειρους κομμωτές, αλλά και σε αρχάριους, σε αισθητικούς, σε μανικιουρίστ και σε όποιον θέλει να μάθει κάτι παραπάνω. Ακόμα και σε ιδιώτες που θέλουν να πάρουν μια γεύση του επαγγέλματος. Είμαι  σίγουρη ότι όποιος έρθει στο εκπαιδευτικό κέντρο μας και εκπαιδευτεί, θα φύγει χωρίς απορίες, γεμάτος από εμπειρία, γνώση και ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης μέχρι τα αυτιά.

 


«Πάντα έβλεπα το ποτήρι μισογεμάτο στην ζωή μου, οπότε βλέπω θετικά πράγματα να γίνονται στο χώρο μας. Εμείς σαν εταιρεία πάντως, έχουμε πολλά πράγματα και να πούμε και να κάνουμε.»


 

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το κομμάτι της εκπαίδευσης και του εμπορίου, αντί να ανοίξετε μια επιχείρηση κομμωτηρίου;

Ενώ εκπαιδεύτηκα στη κομμωτική και στην αισθητική άκρων, το εμπόριο και η πώληση με είχε ήδη συνεπάρει. Η επαφή με τον πελάτη και το να μπορώ να του προσφέρω το σωστό εργαλείο – προϊόν, για να κάνω την δουλειά του πιο εύκολη, για μένα ήταν και είναι πιο σημαντικό. Γι’ αυτό και όταν φέρνουμε ένα καινούργιο προϊόν θέλω να το δω εγώ πρώτα, να το δοκιμάσω στη σχολή, να είμαι σίγουρη για αυτό και μετά να το βγάλω στην πώληση. Το ίδιο γίνεται και με τα κορίτσια στην πώληση. Εκπαιδεύονται συνεχώς μέσα από σεμινάρια και παρουσιάσεις, για να μπορούν να προτείνουν σωστά. Εκεί διαφέρουμε πολύ νομίζω από τα άλλα καταστήματα: κατέχουμε τη γνώση και είμαστε πρόθυμοι να τη μεταδώσουμε! Σε αυτό το σημείο έρχεται να προστεθεί και ο τομέας της εκπαίδευσης. Αφού έχουμε κάτι καλό στα χέρια μας γιατί να μην το πούμε, έτσι ώστε να το έχουν όλοι;

 

Ένα καινούργιο μαγαζί στη Νέα Σμύρνη έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό σας. Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Το νέο κατάστημα στη Νέα Σμύρνη είναι γεγονός! Θα ανοίξουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 16 Μαΐου, ημέρα Τρίτη. Ήταν μια κίνηση που ήθελα να κάνω καιρό τώρα και που συνέχεια το ανέβαλα λόγω της γέννησης των δυο μου παιδιών. Τώρα που ξεθάρρεψαν λίγο, ξεθάρρεψα και εγώ! Κυρίως ήταν η αγάπη του κόσμου που με παρακίνησε να το κάνω, που το ζητάγανε και μας καθρέφτιζαν την εμπιστοσύνης τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι, ναι, αλλά δεν μπορούμε να κάτσουμε στάσιμοι, εγώ τουλάχιστον δεν θέλω. Μου αρέσει να εξελίσσομαι, να προσθέτω πράγματα, να γίνομαι καλύτερη. Σίγουρα έχω αγωνία και άγχος, αλλά έχω και τη βαθιά πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά, όχι από αφελή αισιοδοξία, αλλά από εμπιστοσύνη σε εμένα και στους συνεργάτες μου, οι οποίοι συμμερίζονται τα όνειρα μου και έχουν αποκτήσει και οι ίδιοι τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Λειτουργούμε ομαδικά προς όφελος της επιχείρησης και του καταναλωτή, τι πιο καλό! Είμαι πολύ μικρή για να κάτσω στα αυγά μου και νιώθω πολύ μεγάλη για να προλάβω όλα αυτά που θέλω να κάνω. Δεν μου φτάνει η μέρα και αυτό είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται κουβέντα. Πάντως αυτή τη περίοδο είμαι ενθουσιασμένη για το νέο μας βήμα και έτοιμη να τρέξω πολύ.

 

Τι προϊόντα θα βρει ένας επαγγελματίας της ομορφιάς, μόλις μπει στο κατάστημα σας στην Γλυφάδα;

Έχουμε επαγγελματικά προϊόντα και εργαλεία καλής ποιότητας που προορίζονται για τον επαγγελματία, αλλά και τον ιδιώτη που θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του, σε καλή τιμή. Προϊόντα κομμωτικής, από σεσουάρ μέχρι βαφή και τσιμπιδάκια, προϊόντα αισθητικής άκρων, όπως μανό, ράσπες, προϊόντα για ονυχοπλαστική και για αποτρίχωση, προϊόντα μακιγιάζ, είδη για extension βλεφαρίδων, καθώς και εξοπλισμό για νέα μαγαζιά, λουτήρες, καρέκλες, τραπεζάκια μανικιούρ κ.α.

 

Εκτός από προϊόντα, τι άλλο προσφέρει η εταιρία ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ στους επαγγελματίες της κομμωτικής;

Είμαστε πολυεργαλείο! Εκτός από τα προϊόντα μας, των οποιών η γκάμα συνεχώς διευρύνεται και έρχονται καινούργια είδη, προσφέρουμε και την τεχνογνωσία. Εκπαιδεύουμε τους πελάτες μας μέσα από το εκπαιδευτικό κέντρο, αλλά και πίσω από τον πάγκο εργασίας, στα καταστήματα μας. Έχουμε εξειδικευμένο service για πιστολάκια και μηχανές, καθώς και διανομή στο χώρο του πελάτη χωρίς extra χρέωση, μέσα σε μία, ή δυο το πολύ εργάσιμες ημέρες. Μπορεί να ακουστεί αστείο, αλλά για μένα είναι πολύ σημαντικό, καθώς προσφέρουμε στον πελάτη την καλή διάθεση μας, το χαμόγελο μας και φεύγει από εμάς με χαρά. Το να έρθει κάποιος σε εμάς να ψωνίσει δεν είναι μια διεκπεραίωση, είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός στο χώρο μας και τα οικονομικά του κόσμου σε δύσκολη κατάσταση, οπότε όταν έρχεται να αφήσει τον οβολό του, πρέπει να γυρίσει σπίτι του ευχαριστημένος με την αγορά του, από κάθε πλευρά.

 


«Δεν βάζω πολύ μακρινούς στόχους, για να μπορώ και να τους κατακτώ άμεσα και να παίρνω δυνάμεις για τους υπόλοιπους.»


 

Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα ‘’πείσουν’’ τον απαιτητικό επαγγελματία να αγοράσει ένα προϊόν για το κομμωτήριο του;

Η ειλικρίνεια μας και η ποιότητα των προϊόντων μας. Θα μου πείτε, όλοι τα ίδια λένε, αλλά είναι και αλήθεια. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Όσοι με ξέρουν και έχουμε συνεργαστεί ξέρουν ότι το εννοώ. Η εταιρεία μας έχει ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά 30 χρόνια τώρα και αυτό το όνομα συνεχίζει να είναι καλό. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για μια εταιρεία σε μια αγορά μικρή, δύσκολη και οικονομικά ασταθή, να διατηρήσει την εντιμότητα και την ποιότητα της και να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο; Όλες οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε παρέχουν κάτι διαφορετικό και η μία συμπληρώνει την άλλη. Αυτός ήταν και ο σκοπός. Να έχουμε τα καλύτερα προϊόντα από κάθε εταιρεία και να προτείνουμε αυτό που θεωρούμε κατάλληλο για κάθε περίπτωση. Ευτυχώς η προσπάθεια μας αναγνωρίζεται και αγκαλιάζεται από τους πελάτες μας. Ο επαγγελματίας λοιπόν, θα έρθει σε εμάς γιατί θα βρει κάποιον να του δώσει λύσεις σε όλο το φάσμα των εργασιών του.

 

 

Πως βλέπετε την καταναλωτική αγορά των επαγγελματιών σήμερα; Είναι σε καλύτερα επίπεδα από προηγούμενες χρονιές;

Μετά από μια μεγάλη κρίση και στασιμότητα, νομίζω ότι φτάσαμε στο πάτο και θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε. Τα συνεχή καινούργια μέτρα της οικονομίας δεν προσφέρουν σταθερότητα και εμπιστοσύνη στις αγορές, αλλά ο κόσμος σαν να κουράστηκε από όλη αυτή τη μιζέρια και τη κακομοιριά και έχει ανάγκη πλέον, να αλλάξει πλεύση για κάτι καλύτερο. Οι επισκέψεις που κάνω σε εταιρείες στην Ευρώπη είναι αισιόδοξες για τον χώρο μας. Καινούργια προϊόντα βγαίνουν, νέα σεμινάρια γίνονται, οπότε σαν να αρχίζει να κινείται κάτι. Πάντα έβλεπα το ποτήρι μισογεμάτο στην ζωή μου, οπότε βλέπω θετικά πράγματα να γίνονται στο χώρο μας. Εμείς σαν εταιρεία πάντως, έχουμε πολλά πράγματα και να πούμε και να κάνουμε.

 

Πως ήταν η φετινή εμπειρία της HAIRPROF;

Φέτος πήραμε πρώτη φορά μέρος στην HairProf και είδα τον κομμωτή να «διψάει» για μια έκθεση αποκλειστικά πάνω στον τομέα του. Αναζητούσαν πάλι την ποιότητα στα είδη που θέλανε και ρωτούσαν για μαθήματα. Νομίζω ότι ήταν θετική η όλη εμπειρία μας.

 

 

Τι να περιμένουμε από την εταιρία ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ μελλοντικά;

Για το 2018 αφοσιωνόμαστε στο νέο μας κατάστημα και στην εξέλιξη της σχολής μας σε νέες ειδικότητες. Μικρά-μικρά βηματάκια και σταθερά. Δεν βάζω πολύ μακρινούς στόχους, για να μπορώ και να τους κατακτώ άμεσα και να παίρνω δυνάμεις για τους υπόλοιπους. Τώρα, στις 15 Μαΐου, έχουμε το ετήσιο σεμινάριο μας, με τον Alessandro Ligorio από την Compagnia del Colore και τέλος του μήνα ένα σεμινάριο για το νέο X-Style, προϊόν νέας γενιάς.

 

 

Πείτε μας μια τάση στην γυναικεία ομορφιά για φέτος.

Οι τάσεις φέτος είναι λίγο από όλα. Νομίζω ότι καλό είναι να ακολουθούμε την μόδα, χωρίς υπερβολές και χωρίς να χάνουμε την προσωπικότητα μας. Μ’ αρέσουν τα παστέλ χρώματα στα μαλλιά, έχουν μια ονειροπόλα διάθεση, καθώς και τα έντονα χρώματα στα νύχια και στα ρούχα. Δίνουν μια ένταση στη καθημερινότητα. Τώρα που το συζητάμε, στη σχολή μας από Σεπτέμβρη θα λειτουργήσει νέο τμήμα styling, ένας συνδυασμός μακιγιάζ-κομμωτικής-νυχιών και ρούχων. Καλό θα είναι να ξέρει ο κομμωτής να δίνει στον πελάτη του χρήσιμες συμβουλές για το στυλ του είτε είναι γυναίκα, είτε άντρας.

 

Πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα προϊόντα σας, ή να ενημερωθεί για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1;

Μπορεί να προμηθευτεί τα προϊόντα μας, είτε από τα καταστήματα μας στην Άνω Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη και να τα παραγγείλει μέσω τηλεφώνου, ή μέσω site. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα στο 1ο όροφο πάνω από το κατάστημα και καλό είναι κάποιος να το επισκεφθεί πρώτα, για να έχει πλήρη εικόνα της σχολής και των αιθουσών.

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION