Ιδιοκτήτης και στρατιώτης της Clarite Professional: ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΙΩΤΗΣ

Η Clarite Professional θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο φοίνικας που ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Υπεύθυνος για αυτή την αναγέννηση, δεν είναι άλλος από τον Θοδωρή Γιώτη, τον hair expert που ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία ως αποθηκάριος και πλέον έχει καταλήξει να ηγείται αυτής. Ο ίδιος αφηγείται την ιστορία της Clarite Professional, εξηγεί το πως η εταιρία έχει πετύχει μέσα από τις δυσκολίες και με ποιους τρόπους εξυπηρετεί τον επαγγελματία του σήμερα. Αρκεί να πούμε πως αν η Clarite Professional είναι ένα κάστρο, τότε πίσω από τα τείχη του ο Θοδωρής Γιώτης ατενίζει το μέλλον της κομμωτικής, βάζοντας σχέδια και στόχους βασισμένους σε αυτή.

Από την Ελένη Ρεζοπούλου, Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Είστε ιδιοκτήτης της Clarite Professional και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της NAK και Manic Panic, αλλά κι όχι μόνο. Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με τον επιχειρηματικό κόσμο; Ήταν κάτι που το είχατε στα σχέδια;

Όλα ξεκίνησαν το 1999 μετά την λήξη της θητείας μου στο στρατό. Αναζητώντας εργασία, βρήκα μια θέση αποθηκάριου μέσω ενός συγγενικού μου προσώπου, στην εταιρία Ecco Panides του κ. Κωσταντίνου Πανίδη. Άρχισα να δουλεύω και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δέθηκα με το χώρο του κομμωτηρίου. Έπειτα από ένα χρόνο στην θέση αυτή, έρχεται η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ζωής μου. Ο τότε διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Clarite (που ανήκε στην Ecco Panides), Καραΐσκος Δημήτρης, είδε κάτι σε εμένα και μου πρότεινε να γίνω σύμβουλος πωλήσεων στην εταιρία. Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρπαξα την ευκαιρία και λιώνοντας τις σόλες των παπουτσιών μου στην αγορά, πετυχαίνω κάθε στόχο που μου έθετε η εταιρεία. Το 2003, μετά από μία αλλαγή στα κεντρικά της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, με καλεί ο κος Πανίδης και με πολύ απλό και σύντομο τρόπο μου αναθέτει την αντιπροσωπία στην Νότιο Ελλάδα. Από εκεί που ήμουν πωλητής, έγινα αντιπρόσωπος σε μια νύχτα. Κυριολεκτικά άρπαξα τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία που μου δόθηκε «από τα μαλλιά», οδηγώντας μια μάρκα προϊόντων που έχω αγαπήσει σε δρόμους άγνωστους για εμένα. Μέχρι το 2012, η πορεία μου είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά σε γενικές γραμμές με καλά αποτελέσματα, περισσότερο στο μυαλό μου παρά στην τσέπη μου. Η μεγάλη μου στιγμή ήταν το 2012, όταν για ακόμα μια φορά, ο άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια μου έδινε τις μεγάλες ευκαιρίες, μου ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΚΛΕΙΝΕΙ, βάζει λουκέτο, πως αλλιώς να το πω δεν ξέρω! Τότε, εκείνη ακριβώς την στιγμή μόνος μου πλέον, πήρα τη μεγάλη απόφαση και ζήτησα από τον κο Πανίδη να εξαγοράσω την Clarite, μέσω της οποίας εδραιώθηκα επαγγελματικά και έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο. Το deal έγινε και σήμερα είμαι εδώ και δηλώνω ιδιοκτήτης και στρατιώτης της ‘CLARITE PROFESSIONAL’. Μπορώ πλέον να πω με σιγουριά ότι η ικανότητα μου να αδράχνω τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιώ στο 100%, είναι αυτό που με διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια.

 

«Ο τότε διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Clarite (που ανήκε στην Ecco Panides), Καραΐσκος Δημήτρης, είδε κάτι σε εμένα και μου πρότεινε να γίνω σύμβουλος πωλήσεων στην εταιρία. Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρπαξα την ευκαιρία και λιώνοντας τις σόλες των παπουτσιών μου στην αγορά, πετυχαίνω κάθε στόχο που μου έθετε η εταιρεία.»

Με το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης οι περισσότερες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βγουν εκτός παιχνιδιού. Τι συνέβη με τη Clarite Professional;

Η CLARITE PROFESSIONAL μαζεύοντας τα δικά της κομμάτια από το μεγάλο σοκ που επήλθε μετά το 2012,  ουσιαστικά πέρασε από την έξοδο του «παιχνιδιού», κοντοστάθηκε, είδε τι συμβαίνει και απλά επέλεξε να μείνει και να «παίξει». Προσπαθήσαμε και καταφέραμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να σταθούμε όρθιοι στην μετά Ecco Panides εποχή, γιατί πρέπει να θυμόμαστε πως ότι είχαμε μέχρι τότε, ήταν δημιούργημά του. Γνωρίζοντας την βαθιά οικονομική κρίση της χώρας τη δεδομένη στιγμή, κάναμε κινήσεις που μόνο καλό θα έκαναν στην εταιρεία μας. Μερικές από αυτές ήταν να αναδείξουμε το  εξαιρετικό προϊόν που έχουμε, μέσα από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας μας (μάτια και ανθρώποι που αγαπούν αυτό που κάνουμε σε όλο τον πλανήτη, που παρακολουθούν την εξέλιξη της κομμωτηριακής αγοράς και μας ενημερώνουν για αυτή) και να εξελίσσουμε συνεχώς το δικό μας προϊόν. Προσφέραμε εκπαίδευση μέσω τεχνικών συμβούλων της CLARITE PROFESSIONAL στην ακαδημία της εταιρίας και όχι μόνο. Ακολουθήσαμε συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο χωρίς να παρεκτραπούμε και αμυντική στρατηγική για την επίτευξη του στόχου μας. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τους οποίους με την ευκαιρία τους ευχαριστώ όλους για την προσπάθεια αυτή! Αυτός που πραγματικά κάνει την διαφορά όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας μου, που δίνει τη δική του καθημερινή μάχη δίνοντας σε εμένα άλλοτε το πράσινο φως για να δημιουργήσω κάτι νέο και άλλοτε το κόκκινο φως για να με προσγειώσει στη πραγματικότητα. Είναι πολύ εύκολο να πέσεις οικονομικά στη λακούβα και λόγω της συνολικά κακής οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, δύσκολα θα βγεις από αυτή. Αυτό μπορώ να πω ότι συνέβη στην CLARITE PROFESSIONAL και γι’ αυτό μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία!

Είναι το μάρκετινγκ πραγματικά το κλειδί της επιτυχίας; Κι αν ναι, γιατί;

Σαφώς και ναι. Είναι ένα κομμάτι της επιτυχίας στις σύγχρονες επιχειρήσεις, αλλά από μόνο του δεν κάνει την διαφορά. Η επιτυχία είναι το όραμα μας και παράλληλα κι ένα μεγάλο παζλ στο οποίο καθημερινά, με πολύ προσοχή, προσθέτουμε ένα κομμάτι για να το συνθέσουμε. Σίγουρα δεν θα βάλουμε ένα κομμάτι που δεν ταιριάζει σε αυτό.

Με το μάρκετινγκ βοηθούμε τους πελάτες μας να αντιληφθούν και να μοιραστούν το ίδιο όραμα μαζί με εμάς. Το όραμα μας είναι απλό και ρεαλιστικό. Θέλουμε να μεγαλώσουμε την εταιρία μας μέσα από τις ανάγκες που δημιουργεί η αγορά για εμάς, οι οποίες είναι πολλές και μεγάλες. Είμαστε μια εταιρεία η οποία παράγει προϊόν ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εξελίσσουμε το προϊόν με μικρά και σταθερά βήματα, δοκιμάζοντάς το ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουμε αυτό που ζητάει η αγορά και να καλύψουμε τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών. Αυτό το πετυχαίνουμε με τη τεχνογνωσία των τεχνικών μας, σε συνεργασία με το εργοστάσιο παραγωγής. Το τελευταίο μάλιστα, πρόσφατα, έλαβε και τα πιστοποιητικά ISO 9001: 2015 για την ποιότητα παραγωγής και ποιότητας διαχείρισης καθώς και ISO 22716 για τις πρακτικές παραγωγής. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

«Μπορώ πλέον να πω με σιγουριά ότι η ικανότητα μου να αδράχνω τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιώ στο 100%, είναι αυτό που με διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια.»

Η νέα βαφή Elixir Color της Clarite Professional, έχει eco χαρακτήρα καθώς παράγεται με φυσικά συστατικά. Γιατί έχει γίνει τέτοια στροφή στην πράσινη συμπεριφορά;

Είναι σίγουρο ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει στραφεί σε οικονομικότερες λύσεις / επιλογές και προϊόντα και υπηρεσίες, στα οποία θα δαπανήσει το λιγοστό διαθέσιμο κεφάλαιο που μπορεί, λόγω της δεδομένης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα. Παρόλα αυτά, δεν έχει πάψει να ψάχνει για προϊόντα και υπηρεσίες με οικολογικό προφίλ, πιο προσιτά στον ανθρώπινο οργανισμό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Clarite Professional δημιούργησε την Elixir Color. Μία ολοκληρωμένη υπηρεσία βαφής με ορό αναδόμησης και λάμψης, χωρίς Parabens και Alcohol, με την προσθήκη της Calendula, που είναι ένα φυτό του οποίου τα συστατικά παρέχουν αντιγηραντική δράση και την δυνατότητα να διατηρεί την υγρασία της τρίχας σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να την αφυδατώνει, εξασφαλίζοντας λάμψη και υγεία. Είναι βασισμένη σε συστατικά από την φύση προς τον άνθρωπο, μεγιστοποιώντας την ποιότητα στο τριχωτό και στο δέρμα του κεφαλιού. Έτσι καλύπτει ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη του κομμωτηρίου και ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία και το δικαίωμα να έρθει σε επαφή με μια καινοτόμα, διαφορετική και οικονομική υπηρεσία βαφής στα κομμωτήρια που την διαθέτουν.

«Έχουμε όραμα, σχέδιο, στρατηγική και στόχους. Όλα αυτά τα μεταφέρουμε καθημερινά στον κόσμο της κομμωτικής και με τη δική του συμβολή θα τα πετύχουμε 1000%. Θέλουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε, και θα τα καταφέρουμε!»

Πείτε μας μερικά λόγια για την υπηρεσία Healthy Color.

Είναι η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την προστασία και φροντίδα των μαλλιών από την Clarite  Professional. Η νέα βάφη elixir color υποστηρίζεται από την υπηρεσία ενημέρωσης Healthy Color πληροφορώντας τις καταναλώτριες και τους καταναλωτές, για τις παρενέργειες των επιβλαβών ουσιών που δεν εμπεριέχονται στη νέα βαφή Elixir Color, καθώς και για τα συστατικά που περιέχονται και βοηθούν τα μαλλιά να έχουν ένα ποιοτικά καλύτερο αποτέλεσμα! Το προσωπικό του κομμωτηρίου πληροφορεί, μέσω της νέας υπηρεσίας ενημέρωσης, τους λόγους για τους οποίους η νέα βαφή Elixir Color είναι η καλύτερη και πλέον ασφαλής επιλογή για τα μαλλιά σας. Τόσο απλά και ξεκάθαρα!

 

Ποια άλλα προϊόντα παρέχετε στους επαγγελματίες της κομμωτικής;

Γενικότερα, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει να παράγουμε, αλλά και να επιλέγουμε, προϊόντα υψηλών προδιαγραφών. Εκτός από τα προϊόντα της Clarite Professional, στο χαρτοφυλάκιο μας έχουμε και άλλες επώνυμες μάρκες ποιοτικών κομμωτικών προϊόντων, τις οποίες αντιπροσωπεύουμε και διανέμουμε μέσω των δικτύων μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτές είναι η NAK Hair Australia, της οποίας ολόκληρη η σειρά των προϊόντων ΔΕΝ περιέχει Sulphates και Parabens και είναι μία μάρκα που «χτίζει» εκ των έσω το εταιρικό μας προφίλ στους επαγγελματίες του χώρου. Τα δυο τελευταία χρόνια λανσάραμε επίσης την Manic Panic NYC, μια Αμερικάνικη εταιρεία, ηγέτης παγκοσμίως στα έντονα και ακραία χρώματα βαφών (extreme color). Είναι ένα προϊόν που ξεκίνησε δυναμικά στην χώρα μας και έχει τεράστιες δυνατότητες επέκτασης στα επόμενα χρόνια. Τέλος, πρόσφατα «οχυρώσαμε» το εταιρικό μας κάστρο με δυο πολύ δυνατές εταιρείες, την IBIZA Hair και την REGINCOS, των οποίων τα προϊόντα αποτελούν το απόλυτο εργαλείο στα χέρια του κομμωτή. Πρόκειται για σειρές επαγγελματικών βουρτσών με λαβή από φελλό, που τις κάνει να διαφέρουν από αυτές που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να μην κρατήσω και έναν άσσο στο μανίκι μου και αυτός δεν είναι άλλος από τα επαγγελματικά ψαλίδια  MATSUZAKI, για τα οποία έχουμε αναλάβει την αποκλειστική διανομή στην Ελληνική αγορά, μέσω ενός πολύ καλού μας συνεργάτη. Αυτό που μπορώ τελικά να πω εγώ σήμερα, ως ιδιοκτήτης της εταιρείας προς τον επαγγελματία κομμωτή, είναι ότι τα προϊόντα μας ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!

Θεωρείτε ότι η ραγδαία ανάπτυξη των μπαρμπέρικων έχει επηρεάσει τη βιομηχανία της ομορφιάς;

Ναι, βεβαίως. Αυτό είναι ορατό από κάθε γωνιά! Οι ματιές όλων μας πέφτουν επάνω στα φοβερά αυτά μαγαζιά, που είναι καλοστημένα τόσο από πλευράς αισθητικής και ακόμη περισσότερο με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί να δημιουργείται καθώς είναι σαφές ότι τέτοιου είδους και επιπέδου επενδύσεις μόνο θετικά μπορούν να επηρεάσουν το χώρο της ομορφιάς! Μπορώ να πω ότι ο άντρας τα τελευταία χρόνια είναι στα καλύτερα του.

 

Ποιοι θα λέγατε ότι πειραματίζονται περισσότερο με τα νέα προϊόντα της αγοράς, οι κομμωτές, ή οι μπαρμπέρηδες;

Ανέκαθεν οι κομμωτές ήταν αυτοί που πειραματιζόντουσαν πάρα πολύ με τα περισσότερα νέα προϊόντα της αγοράς. Αυτό πιστεύω θα συνεχίσει να γίνεται και στο μέλλον, διότι οι απαιτήσεις της γυναίκας όπως και να το κάνουμε, είναι μεγαλύτερες από αυτές του άντρα χωρίς αυτό να μειώνει την ανάγκη δημιουργίας νέων προϊόντων για αυτόν.

 

Τι απαιτήσεις έχει ο επαγγελματίας από τα προϊόντα που επιλέγει για την επιχείρηση του;

Σήμερα διανύουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οικονομία και στην κοινωνία και ορμώμενοι όλοι μας από τον τελικό καταναλωτή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος, επαγγελματίες και μη, θέλει πράγματι να έχει εξαιρετική ποιότητα προϊόντων σε πολύ λογική τιμή. Αυτή είναι η σημερινή τάση της αγοράς, αυτό ψάχνουν να βρουν όλοι. Εμείς λοιπόν, δηλώνουμε παρόντες για να καλύψουμε αυτές τις υψηλές απαιτήσεις της αγοράς, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα προϊόντων στην ιδανική τιμή. Δίνουμε το δικαίωμα στον πελάτη μας να επιλέξει το καλύτερο για αυτόν αλλά και την επιχείρηση του.

Το περίπτερο σας στην 3η HAIRPROF ήταν ιδιαίτερα όμορφο και γεμάτο κόσμο. Πως ήταν η συνολική εμπειρία της εκδήλωσης; Θα σας δούμε στη 4η HAIRPROF;

Ναι, είναι αλήθεια, είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από αυτό! Μετά από αρκετά χρόνια, η εταιρεία μας έλαβε μέρος σε μια τέτοια εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήρθε μέσω πολλών θετικών μηνυμάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που έχουμε δίκτυο πωλήσεων που επισκέπτεται τα κομμωτήρια και να λαμβάνουμε μέρος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ο λόγος είναι ότι ο επισκέπτης που  ήρθε στο περίπτερο μας, και γενικότερα στην έκθεση ήταν χαλαρός, απροβλημάτιστος και γεμάτος ενέργεια να δει νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Ελπίζω να ικανοποιήθηκε από την εικόνα και τις υπηρεσίες που του προσφέραμε και σαφέστατα ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2018.

 

Τι μελλοντικά σχέδια έχετε για τον κόσμο της κομμωτικής; Να περιμένουμε κάποια νέα σειρά προϊόντων;

Έχουμε όραμα, σχέδιο, στρατηγική και στόχους. Όλα αυτά τα μεταφέρουμε καθημερινά στον κόσμο της κομμωτικής και με τη δική του συμβολή θα τα πετύχουμε 1000%. Θέλουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε, και θα τα καταφέρουμε! Το τελευταίο διάστημα, δουλεύουμε για μια νέα σειρά της Clarite Professional και πιστεύουμε ότι τον Ιούνιο θα λανσάρουμε στην αγορά τα καινούργια προϊόντα μας!

 

Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να μεγαλώσει την επιχείρηση του;

«Απλά να έχεις όνειρα και στόχους, άστα να σε ταξιδέψουν και όταν αισθανθείς ότι έφτασες τον στόχο σου, κατέβα, πάρε μια μεγάλη ανάσα και συνέχισε να ονειρεύεσαι!»

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION