ΝΕΑ & ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ HAIRPROF 2019: ΑΝΝΑ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ

Λένε ότι η ανανέωση γίνεται πάντα για καλό για αυτό και μιλήσαμε με την διοργανώτρια της HAIRPROF, Άννα Τζωρτζάτου, η οποία μας είπε για όλες τις καινούργιες αλλαγές της μεγαλύτερης επαγγελματικής έκθεσης κομμωτηρίου στον χώρο.


Το πρώτο και μεγαλύτερο νέο της HAIRPROF 2019 είναι ότι η έκθεση αλλάζει τοποθεσία και μεταφέρεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ. Όμως αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή, καθώς η Άννα Τζωρτζάτου μας μιλάει για την μεγάλη ποικιλία τροποποιήσεων που έγιναν, οι οποίες περιλαμβάνουν από αλλαγή ωραρίου, μέχρι και διεξαγωγή νέων διαγωνισμών. Τα νέα αυτά βήματα υπόσχονται μια καλύτερη εμπειρία για τους επισκέπτες, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν ότι η HAIRPROF ακούει τις επιθυμίες των κομμωτών και αλλάζει, με στόχο να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του επαγγελματία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΘΕΡΜΆ ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΉΡΙΟ GMILONAS HAIR SALON ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΏΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΆΦΙΣΗΣ
HAIR: ΓΙΏΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΆΣ
MAKEUP: ΌΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΆΔΟΥ LA BELLEZZA
PHOTO: ΓΙΏΡΓΟΣ ΠΑΥΛΆΚΟΣ
ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ: ΕΛΈΝΗ ΡΕΖΟΠΟΎΛΟΥ

 

HAIRPROF 2019 @ HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ

16 -18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Τι στόχο είχατε όταν ξεκινήσατε την πρώτη HAIRPROF και ποιος είναι ο στόχος σήμερα, τώρα που η έκθεση έχει εξελιχθεί;

Για πολλά χρόνια ο κλάδος στερούταν μιας καθαρά κομμωτηριακής έκθεσης και υπήρχε πραγματικά η άμεση ανάγκη της διοργάνωσης μιας ολοκληρωμένης επαγγελματικής έκθεσης στο χώρο του κομμωτηρίου και του μπαρμπέρικου. O στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να ενώσουμε όλη την κομμωτηριακή και barber κοινότητα της Ελλάδας κάτω από μια κοινή στέγη, να δώσουμε στον Έλληνα κομμωτή και μπαρμπέρη την δική του έκθεση με shows, events & εκπαιδευτικά σεμινάρια που να καλύπτουν όλες τις ενημερωτικές και επιμορφωτικές ανάγκες του κλάδου, αλλά και με εταιρείες αμιγώς κομμωτηριακές και barber. Πιστεύω πως έχουμε καταφέρει να εκπληρώσουμε τον αρχικό μας στόχο και να κάνουμε την HAIRPROF έναν ετήσιο τόπο συνάντησης κομμωτών και barbers από όλη την Ελλάδα σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Σε αυτό δε το σημείο θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους μας έχουν στηρίξει έμπρακτα έως τώρα, εκθέτες και επισκέπτες, όλα τα κλαδικά μέσα και ιδιαίτερα το My Extension και το The B.Mag που από την πρώτη κιόλας έκθεση ήταν δίπλα μας σε κάθε μας προσπάθεια βοηθώντας έμπρακτα για την επικοινωνία της. Είμαι σίγουρη πως με την βοήθεια όλων δεν θα αργήσουμε να καταφέρουμε να εξελίξουμε την HAIRPROF σε μια έκθεση ευρωπαϊκού επιπέδου που είναι και ο βασικός μας στόχος για το μέλλον.

 

Η 5η HAIRPROF θα είναι γεμάτη αλλαγές, με την μεγαλύτερη να είναι ότι μεταφέρεστε σε νέο εκθεσιακό χώρο. Για ποιον λόγο γίνεται η μετακίνηση;

Ο κύριος λόγος μετακίνησης μας είναι ο περιορισμένος χώρος του παλιού εκθεσιακού αλλά όχι μόνο αυτός. Το HELEXPO MAΡΟΥΣΙ είναι ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο με όλες τις υποδομές που χρειάζονται για μια διοργάνωση επιπέδου, πολύ μεγαλύτερο και σε πολύ καλύτερη θέση (πάνω στην λεωφόρο Κηφισίας). Έτσι στα χέρια μας έχουμε ένα πολύτιμο εργαλείο που θα μας βοηθήσει στη καλύτερη διάταξη της έκθεσης με περισσότερα σημεία ανάσας για τους επισκέπτες, πολύ καλύτερης προβολής για τους εκθέτες, πιο σωστής τοποθέτησης των διαγωνισμών και γενικότερα μιας πολύ καλύτερης εικόνας στο σύνολο.

 

Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε περισσότερους καινούργιους εκθέτες;

Ναι ήδη έχουμε δεκαπέντε νέους εκθέτες και δέκα ακόμη σε αναμονή.

 

Ποια θα είναι τα καινούργια ωράρια της έκθεσης; Για ποιον λόγο τα αλλάξατε;

Η αλήθεια είναι πως στην προσπάθειά μας να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο main stage της HAIRPROF για την διεξαγωγή των hair and barber shows είχαμε ορίσει ένα αρκετά εκτεταμένο ωράριο που όπως φάνηκε κούραζε αρκετά εκθέτες και επισκέπτες. Αποφασίσαμε λοιπόν, πως θα μικρύνουμε κατά πολύ τον χρόνο των διαλλειμάτων ανάμεσα στα shows στα 10’ για καταφέρουμε να μειώσουμε τις ώρες της έκθεσης αφήνοντας όμως τον ίδιο αριθμό event στο stage. Έτσι το νέο ωράριο θα είναι 10:00 με 18:00 το Σάββατο και την Δευτέρα και 10:00 με 20:00 την Κυριακή.

 

Από πλευρά οργάνωσης, τι άλλες αλλαγές έχετε κάνει; Πως θα επηρεάσουν θετικά τους επισκέπτες  της έκθεσης;

Καταρχήν θα προσθέσουμε περισσότερα άτομα στην reception. Στην προηγούμενη έκθεση παρόλο που υπήρχαν αρκετά άτομα στην υποδοχή, τουλάχιστον για την Κυριακή δεν έφταναν για να καλύψουν τον μεγάλο όγκο των επισκεπτών και δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές αναμονής. Ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ζητούμε συγνώμη που δεν είχαμε προϋπολογίσει σωστά τον τόσο μεγάλο αριθμό προσέλευσης. Για αυτό τον λόγο θα έχουμε περισσότερα άτομα στην υποδοχή, αλλά εδώ χρειαζόμαστε και την βοήθεια των επισκεπτών. Με δεδομένη και την αλλαγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την διαχείριση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, καλό θα ήταν όλοι οι εν δυνάμει επισκέπτες της έκθεσης να κάνουν έγκαιρα την προεγγραφή τους, στην ιστοσελίδα μας www.hairprof.eu  για να μην χρειάζεται να καταγράφουν τα στοιχεία τους οι κοπέλες στην υποδοχή και να μπαίνουν πιο γρήγορα στην έκθεση. Άλλωστε από την επόμενη HAIRPROF στην υποδοχή θα υπάρχουν διαφορετικές θέσεις για εκείνους που έχουν κάνει προεγγραφή και διαφορετικές για όσους δεν έχουν κάνει και χρειάζεται η πλήρη καταγραφή των στοιχείων τους και η απόδειξη της επαγγελματικής τους ιδιότητας για την είσοδο τους.

Επίσης μια πολύ μεγάλη αλλαγή που θα κάνουμε στην επόμενη HAIRPROF είναι πως τα δύο main shows των special guests της έκθεσης γυναικείο και barber, δεν θα γίνουν σε κλειστά αμφιθέατρα αλλά στο main stage την τελευταία ημέρα της έκθεσης πριν τις απονομές των βραβείων. Έτσι με το εισιτήριο της εισόδου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει όλα τα shows δωρεάν σε ένα τεράστιο video wall διάστασης 8Χ4m!

Το main show της Δευτέρας που περιλαμβάνει παρουσίαση του επίτιμου καλεσμένου κομμωτή, θα είναι δωρεάν. Μιλήστε μας για αυτό. Μπορείτε να μας δώσετε μερικά στοιχεία για τον κεντρικό καλεσμένο κομμωτή της επερχόμενης HAIRPROF;

Φέτος σε συνεργασία με γνωστό κλαδικό περιοδικό ο κορυφαίος Ιταλός Hair Stylist Filippo Sepe Διευθυντής Εκπαίδευσης του συγκεκριμένου τίτλου στην Ιταλία, θα παρουσιάσει ένα μοναδικό show με βραδινά και νυφικά χτενίσματα στο main stage την Δευτέρα 18/2 ενώ την Κυριακή 17/2 θα πραγματοποιήσει ένα οκτάωρο workshop με τις ιδιαίτερες τεχνικές του. Ο Filippo Sepe θα μυήσει τους Έλληνες κομμωτές στην Ιταλική φινέτσα και θα διδάξει την ιδιαίτερη  τεχνική του στα πιασίματα και τις κοτσίδες.

 

Σχετικά με τους διαγωνισμούς, πρόκειται να δούμε καινούργια πράγματα από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές;

Καταρχήν για όσους δεν τους γνωρίζουν ακόμα, θα ήθελα να τους αναφέρουμε και να τους ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την πολύτιμη βοήθειά τους. Είναι ο Γιώργος Μυλωνάς καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης και του γυναικείου διαγωνισμού, ο Βασίλης Μοναστηρλής καλλιτεχνικός διευθυντής του barber διαγωνισμού και o Χριστόφορος Γλιδόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του μαθητικού διαγωνισμού και διευθυντής οργάνωσης όλων των διαγωνισμών. Μαζί με αυτούς θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους κριτές, επιμελητές στην γραμματεία, βοηθούς, όλους τους κομμωτές και μπαρμπέρηδες που με τις γνώσεις τους και την στήριξή τους, μας έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια στην διεξαγωγή και των τριών διαγωνισμών.

Ένα πρώτο νέο λοιπόν είναι πως ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, φέτος εγκαινιάζουμε τον HAIRPROF SHOT 2019 έναν φωτογραφικό διαγωνισμό, με πολύ υψηλά standards και προδιαγραφές με κριτές διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους κομμωτές, φωτογράφο, εκδότες και συνεργάτες  κομμωτικών περιοδικών και makeup artist. Οι φωτογραφίες των 20 καλύτερων θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην έκθεση, η νικήτρια φωτογραφία θα είναι το βασικό θέμα σε όλο το επικοινωνιακό υλικό της 6ης Hairprof και θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον δύο κλαδικά περιοδικά μαζί με συνέντευξη του κομμωτή ή της ομάδας κομμωτών που την δημιούργησαν. Επιπλέον ο νικητής εάν το επιθυμεί θα είναι κριτής στον επόμενο φωτογραφικό διαγωνισμό και παράλληλα θα έχει χρόνο στο stage της επόμενης έκθεσης για να παρουσιάσει την νέα του collection.

Όσον αφορά τα θέματα τα ωράρια και τον τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμών όλα έχουν αλλάξει πάρα πολύ, αφού το Hairprof Club Hellas, φορέας που ίδρυσε η Hairprof για την καλλιτεχνική διεύθυνση όλων των διαγωνισμών της, είναι πλέον επίσημος συνεργάτης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κομμωτών OMC! Έτσι λοιπόν, πιστοί στο κλάδο και έχοντας πάντα στόχο την παγκόσμια καταξίωση των Ελλήνων κομμωτών, μπαρμπέρηδων αλλά και σπουδαστών, δίνουμε την δυνατότητα σε όλους όσους λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς της Hairprof, (HAIRPROF SHOT, GREEK HAIRDRESSING AWARDS, GREEK BARBER AWARDS & STUDEND HAIRDRESSING AWARDS) μέσω του Hairprof Club Hellas να λαμβάνουν μέρος σε όλους τους διαγωνισμούς της ΟΜC και να διεκδικούν μια θέση στο παγκόσμιο κομμωτηριακό και μπαρμπέρικο στερέωμα.

Και δεν σταματάμε εδώ! Ο GREEK HAIRDRESSER OF THE YEAR, O GREEK BARBER OF THE YEAR και O STUDENT OF THE YEAR θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στον επόμενο διαγωνισμό της ΟΜC που θα διεξαχθεί στο Παρίσι 8 με 10 Σεπτεμβρίου 2019 και να διεκδικήσουν τον τίτλο OMC WORLD CHAMPION με όλα τα έξοδα πληρωμένα (παράβολο, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή) από την εταιρεία FARCOM χορηγό της έκθεσης HAIRPROF.

 

Αναφορικά με την ενότητα Barber της έκθεσης, πείτε μας μερικά λόγια για τους καλεσμένους μπαρμπέρηδες της 5ΗΣHAIRPROF
Φέτος θα φιλοξενήσουμε τον μάγο του fade UK master Barber Baldy με την ιδιαίτερη τεχνική του Skull fade, ιδρυτή της αλυσίδας Baldys Barbers, international European Lead Educator της ANDYS, ambassador της American Crew elite. Ο Baldy θα πραγματοποιήσει barber show την Δευτέρα 18/2 στο main stage,  ενώ την Κυριακή 17/2 θα πραγματοποιήσει ένα τρίωρο look & learn σεμινάριο για να δείξει στους Έλληνες μπαρμπέρηδες το skull fade και άλλες ιδιαίτερες τεχνικές barber. Παράλληλα οι μπαρμπέρηδες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν καταξιωμένους Έλληνες συναδέλφους τους στο stage της έκθεσης, αλλά και πολλά κλειστά σεμινάρια για την ακόμη πληρέστερη πληροφόρηση τους στα τελευταία μπαρμπέρικα δρώμενα. Εδώ βέβαια θα ήθελα να προσθέσω ότι πιστεύω πως ούτως η άλλως και η κατάρτιση αλλά και οι τεχνικές των Έλληνων μπαρμπέρηδων είναι σε πολύ πιο ανεβασμένο επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες.

 

Έχουν ξεκινήσει οι συμμετοχές για τους διαγωνισμούς;

Ναι από τις αρχές Νοέμβρη και ήδη έχουμε πολλές συμμετοχές σε όλους τους διαγωνισμούς. Στο site μας www.hairprof.eu μπορούν όσοι κομμωτές μπαρμπέρηδες και σπουδαστές το επιθυμούν να δουν τα  νέα θέματα και για  τους τέσσερις διαγωνισμούς και να λάβουν μέρος μέσα από τις φόρμες συμμετοχών που είναι αναρτημένες.

 

Για ποιους λόγους αξίζει ένα επαγγελματίας να λάβει μέρος στους διαγωνισμούς της έκθεσης;

Πέρα από την εμπειρία, την επαφή με άλλους κομμωτές, την χαρά της έμπνευσης δημιουργίας και εκτέλεσης, ο κομμωτής – μπαρμπέρης που δεν φοβάται να «εκτεθεί»  με την ανάδειξη του μέσα από τους διαγωνισμούς, κερδίζει την δυνατότητα να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα αλλά και ευκαιρίες ανέλιξης της επαγγελματικής του καριέρας, με την προβολή που του προσφέρει η έκθεση σε social media, κλαδικά περιοδικά, εταιρείες και φυσικά στην μεγάλη κοινότητα των συναδέλφων κομμωτών – μπαρμπέρηδων επισκεπτών της και επιπλέον να διεκδικήσει μια θέση στο παγκόσμιο κομμωτηριακό και μπαρμπέρικο στερέωμα αφού πλέον όλοι οι διαγωνιζόμενοι μας έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς της ΟΜC.

Για ποιους λόγους αξίζει ένα επαγγελματίας κομμωτής –μπαρμπέρης να επισκεφθεί την έκθεση της Hairprof στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ;

Η HAIRPROF με 11.250 περσινούς επισκέπτες είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο κομμωτηριακό και μπαρμπέρικο γεγονός της χρονιάς που δεν πρέπει να χάσει κανένας επαγγελματίας του κλάδου! Με πάνω από 80, ιδιαίτερα αξιόλογους εκθέτες, με περισσότερα από 200 κομμωτηριακά & barber brands με προϊόντα, εξοπλισμό και εργαλεία που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του κλάδου, με 21 μοναδικά δωρεάν live Hair & Barber Shows, με τουλάχιστον 10 κλειστά εκπαιδευτικά σεμινάρια από καταξιωμένους κομμωτές και barbers, με υψηλής αισθητικής κομμωτηριακά και barber shows από τους περισσότερους εκθέτες της έκθεσης, με τέσσερις διαγωνισμούς, τρεις live και έναν elite φωτογραφικό, και τέλος με τα δύο main Hair & Barber Shows από τους Filippo Sepe και Baldy, πιστεύω πως όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου, κομμωτές και μπαρμπέρηδες έχουν πάρα πολλούς λόγους να επισκεφθούν την επόμενη HAIRPROF.

 

Τι μελλοντικά σχέδια έχετε για την HAIRPROF;

Η HAIRPROF είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς πολλών ανθρώπων και νομίζω πλέον έχουμε καταφέρει να αποδείξουμε πως κάθε χρόνο κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την έκθεση. Εννοείτε φυσικά πως πάντα θα προσπαθούμε όλο και περισσότερο.

Άλλωστε όλοι Έλληνες καθένας στον τομέα του, έχουμε αποδείξει πως τα καταφέρνουμε άψογα ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και πως όταν ενωθούμε μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Για αυτό ζητάμε και την βοήθεια των Ελλήνων κομμωτών και μπαρμπέρηδων. Στο info@hairprof.eu, στο facebook Hairprof 5η Επαγγελματική Έκθεση Κομμωτηρίου, στο instagram Hairprof_eu αλλά και στα τηλέφωνα της εταιρείας, υπάρχει πάντα ένας συνάδελφος πρόθυμος να ακούσει τις νέες ιδέες, τις προτιμήσεις αλλά και τις παρατηρήσεις που μπορεί να έχουν οι επισκέπτες της έκθεσης έτσι ώστε χρόνο με τον χρόνο να την βελτιώνουμε στην κατεύθυνση που πραγματικά επιθυμούν.

Τώρα σε προσωπικό επίπεδο θα σας πω πως από την φύση μου είμαι αισιόδοξη, πεισματάρα αλλά με πολύ μεγάλη υπομονή και μου αρέσει να βάζω υψηλούς και δύσκολους στόχους και να τους κατακτώ. Έτσι λοιπόν στα μελλοντικά μου σχέδια είναι όχι μόνο να καταφέρουμε η HAIRPROF να φτάσει τα ευρωπαϊκά επίπεδα αλλά και γιατί όχι να γίνει η κομμωτηριακή & μπαρμπέρικη έκθεση σταθμός για όλα τα βαλκάνια.

Και όπως λέει και το μότο μας HAIRPROF αυστηρά για κομμωτές & barbers!

 

INFO

Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 2155709001

http://hairprof.eu/ – info@hairprof.eu

facebook: Hairprof 5η Επαγγελματική Έκθεση Κομμωτηρίου

instagram: Hairprof_eu

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION