Ξηρότητα μέσα στον Χειμώνα: Ο συνηθισμένος εχθρός

Tους χειμερινούς μήνες η επιδερμίδα ταλαιπωρείται κυρίως από το κρύο με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει την ενυδάτωση της και να μοιάζει… όχι τόσο όμορφη όπως συνήθως. Η ξηρότητα είναι πολύ συχνό φαινόμενο και για η καταπολέμιση της χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Εμείς σας υποδεικνύουμε τις 6 πιο κοινές συνέπειες της ξηρότητας και εσείς δείτε πως να την καταπολεμήσετε!

 

Αποφεύγετε να κάνετε μπάνιο με πολύ κρύο ή πολύ ζεστό νερό 

1-786x1024Όταν λοιπόν κάνετε μπάνιο με θερμοκρασία νερού μεγαλύτερη από του σώματός σας, οι πόροι ανοίγουν και η φυσική υγρασία εξατμίζεται. Επίσης το πολύ κρύο νερό, προκαλεί ξηρότητα στην επιδερμίδα. Επομένως ποια είναι η λύση; Φυσικά η φροντίδα πριν και μετά το μπάνιο με ενυδατικές κρέμες, αλλά και η εναλλαγή του νερού. Ξεκινήστε με ζεστό νερό και όσο ολοκληρώνετε το μπάνιο σας, σταδιακά αλλάξτε το σε χλιαρό. Αυτό βοηθάει την καλή κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τις πιθανότητες ξηρότητας του δέρματος.

 

Επειδή δεν τον βλέπουμε, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί. 

2-1024x601Όχι, δεν έχει καμία σημασία που είναι χειμώνας, ο ήλιος είναι πάντα παρών και μέσα στη συννεφιά, όμως το πρόσωπο σας δεν είναι πάντα προστατευμένο. Μια καλή ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας μπορεί να γίνει σύμμαχος σας μέσα στον χειμώνα, καθώς θα παρέχει προστασία στο πρόσωπο από το κρύο, αλλά και από τον ήλιο.

 

Ελαφριές Κρέμες και Λοσιόν 

3-1024x681Προτιμήστε ελαφριές κρέμες ή λοσιόν για το πρόσωπο, που τροφοδοτούν την επιδερμίδα με υδατικούς παράγοντες. Επιλέξτε προϊόντα με συστατικά όπως το υαλουρονικό ή το γαλακτικό οξύ, τη προβιταμίνη Β5, καθώς και τις ενυδατικές φόρμουλες που περιέχουν άλφα-υδροξυοξέα (ΑΗΑ ή οξέα φρούτων).

 

Αφυδάτωση από… παντού! 

Woman warming hands up at fireplace. Winter home.

Το σώμα μας αφυδατώνεται όχι από το κρύο και τον αέρα, αλλά από τη ζέστη που επικρατεί μέσα στα σπίτια. Το τζάκι, οι σόμπες και τα καλοριφέρ μπορούν να ξηράνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Για να μην υπάρξουν συνέπειες στο δέρμα σας βάλτε υγραντήρα ή εναλλακτικά βάλτε στο καλοριφέρ μια βρεγμένη πετσέτα. Όσο για το σώμα, το λάδι σώματος πριν και μετά το μπάνιο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, καθώς κλειδώνει την υγρασία του δέρματος.

 

Καταπολεμήστε την ξηρότητα, ενώ κοιμάστε 

%ce%b3%ce%b9%ce%b1-beauty-tips-1024x1024Είναι ο πιο βασικός κανόνας! Πριν κοιμηθείτε βάλτε στα χέρια σας μια μάσκα  ή κρέμα ενυδάτωσης και θρέψης. Αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα φορέστε γάντια για περίπου 10-15 λεπτά και σε περίπτωση που έχετε ξηρότητα και στις πατούσες, εφαρμόστε κρέμα και φορέστε κάλτσες. Η θερμότητα που θα δημιουργηθεί από τα γάντια και τις κάλτσες, θα ενισχύσει την ενυδάτωση του δέρματος.

Ξηρά χείλη; 

Lip balm

Για τα χείλη χρησιμοποιήστε lip balm, κατά προτίμηση με βούτυρο κακάο, μέλι ή αβοκάντο για ενυδάτωση και θρέψη. καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να φτιάξετε δικό σας lip balm, το οποίο θα βάζετε στα χείλη σας πριν κοιμηθείτε.

 

7-1024x10248-1024x680Bonus: Φτιάξτε το δικό σας Lip balm για ξηρά χείλη, με άρωμα καρύδας!

  • 1 κουταλάκι μαργαρίνη
  • 1/2 κουταλάκι καστορέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι κερί μέλισσας τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο
  • 1/8 κουταλάκι βιταμίνη Ε
  • 1-2 σταγόνες καρύδας (αντί για καρύδα, μπορείτε να βάλετε και άρωμα βανίλιας)

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων βάζετε τα υλικά εκτός του αρώματος να λιώσουν. Ανακατεύετε το μείγμα και λίγο προτού πήξει, προσθέτετε το άρωμα και αποθηκεύετε σε μικρά βαζάκια που κλείνουν.

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION