Ο Μάγος του Χρώματος GUY TANG

Το όνομα Guy Tang είναι συνώνυμο με τα πιο όμορφα χρώματα μαλλιών που υπάρχουν. Ο Guy Tang είναι γνωστός για τις καταπληκτικές αποχρώσεις που δημιουργεί και αυτό επιβεβαιώνεται από τους 1.9 εκατομμύρια άνθρωπους που τον ακολουθούν στο Instagram και άλλους τόσους στο Youtube. Η αντισυμβατικότητα του τον καθορίζει, ενώ η κομμωτική τον έκανε να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα του και να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους hair stylist παγκοσμίως. Ο αυτοαποκαλούμενος “hair activist’’ θα επισκεφτεί την Ελλάδα στις 24 Απρίλιου για ένα και μοναδικό σόου της OLAPLEX, όπου θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά τη δημιουργία των πολυδιάστατων χρωμάτων του. Φυσικά το My Extension δεν θα έχανε την ευκαιρία να φιλοξενήσει στις σελίδες του, για λογαριασμό των χιλιάδων αναγνωστών του, το φαινόμενο, κύριο Guy Tang!

Από την Ελένη Ρεζοπούλου

Παρακαλώ, συστηθείτε μας!

Είμαι ο Guy Tang και είμαι από το Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. Είμαι ένας ακτιβιστής μαλλιών, σπάω στερεότυπα και πάντα κινούμαι έξω από τα συνηθισμένα δεδομένα. Λατρεύω τη δημιουργία και να μοιράζομαι αυτά που ξέρω στη κοινότητα που ονομάζω #Hairbesties.

 

Πως αποφασίσατε να εξελιχθείτε στη βιομηχανία της κομμωτικής;

Νομίζω αυτή ήταν η κλίση μου. Ξεκίνησα με τη φωτογραφία όταν ήμουν στο λύκειο και παρατηρούσα τα μαλλιά των μοντέλων μου όλο και περισσότερο. Μετά πήγα στη σχολή ομορφιάς και αυτό μου έσωσε τη ζωή. Όταν ήμουν νέος δεν ήξερα τι να κάνω στη ζωή μου, αλλά η κομμωτική μου έδωσε το κίνητρο, το πάθος και με βοήθησε να απελευθερώσω τη δημιουργικότητα μου.

«Είμαι ένας ακτιβιστής μαλλιών, σπάω στερεότυπα και πάντα κινούμαι έξω από τα συνηθισμένα δεδομένα.»

Είναι δεδομένο ότι θεωρείστε αντισυμβατικός hair artist. Στη καριέρα σας έχετε βιώσει δυσκολίες εξαιτίας αυτής της αντισυμβατικότητας;

Ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος. Ξεκίνησα να δουλεύω για μια πολυεθνική εταιρία για εφτά χρόνια σαν platform artist. Μου έχουν πει να αλλάξω τον τρόπο που ντύνομαι, που μιλάω, ακόμη και το ποιος είμαι. Μου ζήτησαν ακόμη να κατεβάσω τα βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube, γιατί δεν ήταν ‘’εταιρικά’’.

Τι σας εμπνέει να δημιουργείτε τόσο εντυπωσιακά χρώματα;

Σήμερα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ξεχωρίζουν, που θέλουν να διαφέρουν από το πλήθος και να τους προσέχουν. Λατρεύω να δημιουργώ εντυπωσιακά χρώματα, καθώς αφήνουν μια εντύπωση που μένει. Με αυτόν τον τρόπο σε θυμούνται ως εκείνο που φτιάχνει μοναδικά χρώματα.

Εκτός από ταλέντο και γνώση, τι άλλο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα φοβερό λουκ;

Πάθος και πίστη στη προσωπική δημιουργία. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, τότε και οι άλλοι θα πιστέψουν σε εσένα.

 

Έχετε τη δική σας σειρά προϊόντων, την #myidentity. Τι σας έκανε να θελήσετε να δημιουργήσετε αυτά τα προϊόντα και πως διαφέρουν από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν εκεί έξω;

Έχω χρησιμοποιήσει και δουλέψει και πολλές σειρές προϊόντων στο παρελθόν. Έχω δημιουργήσει λουκς που ήταν πολύ δημοφιλή, όμως χρειάζονταν τουλάχιστον 6 χρωματικές φόρμουλες και πολλά βήματα μέχρι να επιτευχθούν. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω μοδάτα, τρέντι χρώματα που θα είναι διαχρονικά και θα είναι ήδη αναμεμειγμένα από πριν, με τη δική μου συνταγή.

«Για εμένα η επιτυχία μετριέται με το πόσο χαρούμενος είσαι.»

Πείτε μας μια τάση που θα κυριαρχήσει στη χρονιά.

Το Rose Gold θα είναι η πιο δημοφιλής τάση και γενικώς ντελικάτα χρώματα, όπως το smoky lavender και το λιλά.

 

Έρχεστε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στις 24 Απρίλη, για το Hair Color Show της Olaplex. Πως νιώθετε για αυτό το γεγονός, είστε ενθουσιασμένος;

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δω την Ελλάδα για πρώτη φορά. Πολλοί και πολλές #Hairbesties μου έχουν ζητήσει να σας επισκεφθώ και τώρα επιτέλους θα έρθω. Μου αρέσει να γνωρίζω διαφορετικές κουλτούρες, θα μάθω μερικές ελληνικές λέξεις και θα φάω αυθεντικό ελληνικό φαγητό!

 

Πιστεύετε ότι το OLAPLEX μπορεί να καθιερωθεί πετυχημένα σε όλες τις χώρες; Μπορεί οποιοσδήποτε κομμωτής να το χρησιμοποιήσει;

Είναι αδικαιολόγητο κάποιος κομμωτής να μην έχει ένα προϊόν σαν το Olaplex στο κομμωτήριο του. Εγώ το χρησιμοποιώ συνέχεια στο κομμωτήριο και κάθε φορά σε κάθε ταξίδι που κάνω για σόου.

 

Γιατί ένας πελάτης να δοκιμάσει το OLAPLEX κατά τη επίσκεψη του στο κομμωτήριο;

Το Olaplex είναι μια πατενταρισμένη τεχνολογία που επισκευάζει τους σπασμένους δεσμούς στα μαλλιά. Οι δεσμοί των μαλλιών σπάνε κατά τις χημικές επεξεργασίες όπως στο ντεκαπάζ, στο ξάνοιγμα, στον χρωματισμό, αλλά και στην εφαρμογή θερμότητας κατά το styling. Είναι απαραίτητο να διορθώνονται αυτοί οι δεσμοί, για μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση.

Τι συμβουλή θα δίνατε στους νέους κομμωτές και αναγνώστες του My Extension;

Να είστε ο εαυτός σας. Μην συμβιβάζεστε με αυτό που ορίζει η κοινωνία ότι πρέπει να είστε. Για εμένα η επιτυχία μετριέται με το πόσο χαρούμενος είσαι.

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION