“ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ”: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΜΠΑΡΗΣ

O Γιάννης Τσομπάρης, αντιπρόσωπος των κομμωτηριακών προϊόντων απολύμανσης και υγιεινής DISICIDE (και όχι μόνο), υπογραμμίζει την ανάγκη τήρησης υπεύθυνης στάσης από τους επαγγελματίες του χώρου και δείχνει τον δρόμο ώστε να περάσουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα.

Εξέχων αντιπρόσωπος κουρευτικών ειδών στην Ελλάδα, με μεγάλα ονόματα του χώρου στην επαγγελματική του ατζέντα όπως η WAHL, ο Γιάννης Τσομπάρης δραστηριοποιείται δυναμικά και στον χώρο των προϊόντων απολύμανσης και υγιεινής των κομμωτηρίων. Μιλήσαμε μαζί του για την περίεργη αυτή περίοδο που διάγουμε, για τον κίνδυνο του κορωνοϊού και, φυσικά, για την υψηλού επιπέδου προστασία που παρέχουν τα σουηδικά προϊόντα DISICIDE. Η συνέντευξη που ακολουθεί αποδεικνύεται όχι μόνο ενδιαφέρουσα, αλλά και άκρως διδακτική σχετικά με θέματα υγείας…

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η απολύμανση των χώρων. Πιστεύετε ότι ήταν συνειδητοποιημένοι οι κομμωτές γι’ αυτό πριν την πανδημία;
Σίγουρα οι σωστοί επαγγελματίες γνώριζαν πως ένας καθαρός, περιποιημένος και κυρίως ασφαλής χώρος προσελκύει την πελατεία. Το ξέσπασμα, όμως, της πανδημίας, πιστεύω όχι μόνο τους έκανε να συνειδητοποιήσουν, αλλά και επέβαλλε την αναγκαιότητα της απολύμανσης του χώρου και των εργαλείων τους.

Διανύουμε μια περίοδο καραντίνας. Σε αυτό το διάστημα πιστεύετε ότι μπορούν οι κομμωτές να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να είναι το κομμωτήριό τους απολύτως ασφαλές όταν ανοίξει;
Το απολύτως ασφαλές, αν και είναι ίσως ακατόρθωτο, θα καθοριστεί με κανονισμούς από την Πολιτεία. Προκειμένου, λοιπόν, να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να επιστρέψουν στην κανονικότητα, επιβάλλεται να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες πρωτίστως για τη δική τους ασφάλεια και ύστερα των πελατών τους.

Έχετε προϊόντα που προσφέρουν απολύμανση χώρου;
Η σειρά που ήδη διαθέτουμε αφορά στην αποτελεσματική απολύμανση των εργαλείων και σε ειδικά προϊόντα καθαρισμού του χώρου και των επίπλων των κομμωτηρίων. Βρίσκονται όμως στην παραγωγική διαδικασία και σύντομα θα είναι προς διάθεση στην αγορά και τα απολυμαντικά χώρου. Θα κυκλοφορήσουν σε δύο μορφές, αυτής του συμπυκνωμένου υγρού προς αραίωση και αυτής του έτοιμου προς χρήση σπρέι και θα μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις επιφάνειες και τα έπιπλα με απόλυτη ασφάλεια.

Με ποιο σύστημα απολυμαίνονται επαρκώς τα εργαλεία της δουλειάς;
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Καμιά απολύμανση δεν είναι αποδοτική και δεν έχει νόημα όταν κάτι δεν είναι καθαρό! Πώς να απολυμάνεις ένα εργαλείο ή μια επιφάνεια που είναι γεμάτη τρίχες, στρώματα επί στρωμάτων gel, σκόνες, βρώμες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς συσσωρευμένο για μέρες ή και μήνες ακόμα; Άρα, βασική προϋπόθεση είναι η καθαριότητα. Στα πάντα! Μετά έρχεται η απολύμανση.

Η απολύμανση των εργαλείων του κομμωτηρίου γίνεται με την εμβάπτιση τους σε κατάλληλο εγκεκριμένο απολυμαντικό. Τα αφήνουμε στο απολυμαντικό διάλυμα για 15 έως 30 λεπτά ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης, τα στεγνώνουμε με λίγο χαρτί ή ένα πανάκι και είναι και πάλι έτοιμα για ασφαλή χρήση. Για τις ηλεκτρικές συσκευές μπορούμε με ασφάλεια να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχα απολυμαντικά μαντηλάκια εμβαπτισμένα σε απολυμαντικό. Για κάποια εργαλεία που υπάρχει πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με αίμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται επιπλέον και κλίβανος αποστείρωσης με UV.

Υπάρχει στα σχέδια σας η δημιουργία μιας καμπάνιας που να επισημαίνει την αναγκαιότητα της απολύμανσης; Θέλετε να αφυπνίσετε συνειδήσεις;
H μεγαλύτερη καμπάνια για την αναγκαιότητα όλων των απολυμαντικών προϊόντων είναι από μόνος του ο Covid-19. Σαφώς και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε και να υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα απολύμανσης, όμως όποια σχέδια προώθησης και ευαισθητοποίησης των κομμωτών και να είχαμε δεν έχουν πλέον λόγο υλοποίησης.

Ποια προϊόντα της DISICIDE προτείνετε και θεωρείτε απαραίτητα για τα κομμωτήρια;

Αν και όλα τα προϊόντα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, τα απολύτως απαραίτητα είναι τα απολυμαντικά των εργαλείων και τα δύο νέα απολυμαντικά, αυτό του δέρματος των πελατών και αυτό του χώρου. Επίσης, για όσα κομμωτήρια δεν χρησιμοποιούν υπηρεσίες πλυσίματος των πετσετών υπάρχει και απολυμαντικό συμπληρωματικό υγρό πλύσης. Όπως, όμως, είπαμε και παραπάνω, βάση όλων είναι η καθαριότητα. Άρα το ίδιο απαραίτητα είναι και τα καθαριστικά προϊόντα για τα εργαλεία, τα έπιπλα και τους χώρους του κομμωτηρίου, ακόμα και τα ειδικά προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης για τις πολυθρόνες κομμωτηρίου, τους λουτήρες, τα στρώματα αισθητικής κ.λπ. Όλα τα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία DISICIDE έχουν τη θέση τους μέσα στο μοντέρνο κομμωτήριο, το barbershop και το κέντρο περιποίησης και αισθητικής!

Τα προϊόντα σας είναι κατάλληλα για οικιακή χρήση;
Τα προϊόντα DISICIDE προορίζονται μόνο για επαγγελματική χρήση για χώρους ομορφιάς και υγείας. Είναι αρκετά δραστικά και δεν έχουν σχέση με άλλα προϊόντα γενικής χρήσης και απολύμανσης. Η Σουηδική εταιρεία που τα παράγει -κατ’ επέκταση και εμείς ως αντιπρόσωποί της στην Ελλάδα- παρέχει πιστοποιητικό συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας για τη χρήση στο κομμωτήριο ή σε άλλο παρεμφερή επαγγελματικό χώρο.

Ποιους κινδύνους εγκυμονεί η μη συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής και τα έξτρα μέτρα που έχει επιβάλλει η Πολιτεία;
Η Πολιτεία, ζυγίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και τον αυξημένο κίνδυνο διασποράς του ιού, επέβαλλε αυστηρά μέτρα. Όλοι μας παρακολουθήσαμε τις τραγικές και επώδυνες συνέπειες που έζησαν και ζουν οι χώρες που δεν τα έλαβαν εγκαίρως ή που δεν τα τήρησαν υπεύθυνα. Ας γίνουν λοιπόν αυτά τα μέτρα η πρόκληση και η ευκαιρία για όλους, ώστε να μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε την ασφάλεια και την καθαριότητα όταν επισκεπτόμαστε ή όταν δουλεύουμε σε ένα χώρο ομορφιάς!

Πόσο σημαντική είναι η απολύμανση και για τους τεχνίτες νυχιών;
Αν κάποιοι είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι για την αναγκαιότητα της απολύμανσης των εργαλείων και του χώρου, αυτοί, θέλω να πιστεύω, είναι οι τεχνίτες νυχιών. Η φύση των εργασιών τους απαιτεί την εφαρμογή όλων των μεθόδων απολύμανσης και αποστείρωσης, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με απόλυτη ασφάλεια.

Τελικά, οι επαγγελματίες που σπάνε την καραντίνα και δουλεύουν παράνομα είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για όλους μας;
Σαφώς και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο, όμως αυτοί δεν νομίζω ότι πρέπει να αποκαλούνται επαγγελματίες. Ο σωστός επαγγελματίας φαίνεται σε όλη την επαγγελματική του διαδρομή, παρέχοντας υπεύθυνες, σωστές, ασφαλείς και νόμιμες υπηρεσίες. Η καραντίνα δεν σπάει από τους σωστούς επαγγελματίες, ακόμα και αν οι πελάτες επιμένουν για παροχή υπηρεσιών αγνοώντας τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν. Η υπεύθυνη στάση και η τήρηση των μέτρων είναι μονόδρομος για να γυρίσουμε όλοι στην καθημερινότητα μας το συντομότερο δυνατό.

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION