Τα χρώματα της νέας δεκαετίας

Ο Νέστωρ Βαρσάμης είναι κομμωτής, βραβευμένος με δεκάδες τίτλους και διακρίσεις στον εθνικό και διεθνή χώρο της κομμωτικής τέχνης και εκπαιδευτής πάνω στην κομμωτική τέχνη και το styling στην ακαδημία του NYA στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για επικοινωνία μαζί του θα τον βρείτε στο email: nestorvarsamis@gmail.com

Νέα χρονιά, νέα δεκαετία, νέα χρώματα στα μαλλιά. Τι καλύτερο για να σηματοδοτήσει μια αλλαγή, εύκολα και ξεκάθαρα από ένα καινούριο χρώμα στα μαλλιά;

 

Καθώς αλλάζουμε δεκαετία, τα χρώματα στα μαλλιά μας εξελίσσονται, δε θα μπορούσαμε να παραμείνουμε στις ίδιες τεχνικές και τάσεις. Βλέπουμε πια πως ενώ το balayage παρέμεινε στο θρόνο των χρωματικών τάσεων στα μαλλιά για αρκετά χρόνια, τώρα η τάση αυτή σιγά σιγά μεταμορφώνεται. Τα χρώματα που ξεκινούν τη νέα δεκαετία είναι πιο ‘’αποφασιστικά’’ και ‘’προκλητικά’’, γεμάτα και έντονα το καθένα στην απόχρωσή του.

 

Ενιαίο χρώμα στα μαλλιά και ζωντανά highlights εκθρονίζουν σιγά σιγά τα παστέλ και τις ανεπαίσθητες, απαλές ανταύγειες που χρωμάτισαν την προηγούμενη δεκαετία. Αν θέλετε να παραμείνετε πιστές στην αγαπημένη τεχνική του balayage, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι μία έμπιστη τεχνική για όμορφο και εύκολο look, μπορείτε σαφώς να το κάνετε. Όμως θα πρέπει να θυμάστε πλέον πως το βασικό χαρακτηριστικό στις τάσεις των χρωμάτων του 2020 είναι ένα και είναι αδιαπραγμάτευτο: Το χρώμα θα πρέπει πάντα να είναι και να δείχνει υγιές.

ΛΑΜΨΗ

Το κοινό σημείο σε όλες τις τάσεις στο χρώμα είναι η λάμψη. Τα μαλλιά θα πρέπει να φαίνονται πλούσια, πολυτελή και περιποιημένα, ανεξάρτητα αν είναι βαθύ σοκολατί, ψυχρή ξανθιά ή οτιδήποτε ενδιάμεσα σ’ αυτά τα δύο. Η λάμψη και η φωτεινότητα είναι το ζητούμενο που αναδεικνύουν την καλή κατάσταση των μαλλιών και την υγεία τους. Γίνονται μέρος του συνολικού well-being του οργανισμού.

 

ΒΑΘΙΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

Τα χρώματα στα μαλλιά κινούνται πλέον προς πιο γεμάτες αποχρώσεις: βαθιά καστανά, ξανθά, κόκκινα και μαύρα ενώ οι ενδιάμεσοι τόνοι τείνουν να χάνονται. Πρόκειται για μία αντίθεση ενάντια σε ό,τι πρεσβεύει το balayage τόσα χρόνια, στην έντονη μίξη χρωμάτων. Τώρα θέλουμε καθαρά, γεμάτα υγιή χρώματα.

 

ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Οι έντονα τολμηρές επιλογές είναι άλλη μια δυνατή τάση για το 2020. Αν θέλουμε αντιθέσεις που ξεχωρίζουν τώρα είναι η εποχή να το επιλέξουμε. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να αναδείξει κάθε γυναίκα την προσωπικότητά της μέσα από το χρώμα των μαλλιών της είτε αυτό είναι μαύρο είτε είναι το έντονο ροζ. Αρκεί να της ταιριάζει, να είναι λαμπερό και υγιές.

ΨΥΧΡΑ & ΣΤΑΧΤΥ

Μία ιδιαίτερη τάση που θα δούμε και μας απασχολήσει πολύ από φέτος είναι οι ψυχρές σταχτί αποχρώσεις. Οι καστανές δεν κινούνται πλέον στα ζεστά σοκολατί αλλά σε πιο ψυχρούς τόνους. Στις ξανθές τα γκρι σταχτί χρώματα είναι κάτι νέο που φέρνει αυτή η δεκαετία. Θα τις δούμε τώρα πιο κοντά στα ash greys, όχι απαραίτητα silver αλλά πιο ψυχρές, υγιείς αποχρώσεις του γκρι-σταχτί.

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

Η τάση στα κόκκινα ανανεώνεται επίσης. Μία ολόκληρη παλέτα της terracotta που δεν είναι ένα απλό πορτοκαλί όπως έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας, έρχεται να φωτίσει και να εμπλουτίσει ζωηρά το βαρετό κόκκινο όπως το βλέπαμε μέχρι τώρα.  Αυτή η τάση, ανάλογα με την ένταση του κόκκινου μπορεί να μοιάζει με μελαχρινή με υπαινιγμούς κόκκινου τόνου, ή να μοιάζει με σκούρο βαθύ ανακλαστικό κόκκινο.

 

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Οι έντονες αντιθέσεις στο χρώμα γίνονται ακόμη πιο συχνές και αποτελούν σημαντική τάση της νέας χρονιάς. Color contrasting σημαίνει τώρα περισσότερες σκιασμένες ρίζες που μας επιτρέπουν να ‘’κατεβούμε’’ πολύ ελαφρύτερα στα άκρα ενώ παράλληλα φαίνονται και είναι περισσότερο υγιής και φωτεινές. Έντονες αντιθέσεις που όμως δεν σημαίνουν μαλλιά ταλαιπωρημένα από τεχνικές και βαφές.

Μία εντελώς φρέσκια δεκαετία ξεκινάει, θα δούμε πολλές όμορφες αλλαγές στις τάσεις και θα έχουμε την ευκαιρία ουσιαστικής ανανέωσης και αλλαγής.

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION