ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΕΡΝΑΝΕ ΠΡΟΩΡΑ;

Θέλετε μαλλιά νεανικά, λαμπερά με ελαστικότητα και λάμψη σε όλες τις ηλικίες;

Η Γιώτα Αλεξανδρή είναι Υπεύθυνη Εκπαίδευσης για την εταιρεία Mediceuticals Hellas. Master colorist & scalp specialist. Έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες GOLDWELL, Schwarzkopf Professional, PAUL MITCHELL, MOROCCANOIL, NANOKERATIN σε Ελλάδα και Κύπρο. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο facebook ως Giota Alexandri και στο Instagram ως giota_education.

H γήρανση των μαλλιών μας δεν εξαρτάται μόνο από την βιολογική μας ηλικία, αλλά και από τον τρόπο που τα χειριζόμαστε. Μην ανησυχείτε, πάντως. Υπάρχει τρόπος να τη σταματήσουμε, αποκτώντας νεανικά μαλλιά σε κάθε φάση της ζωής μας.

Τα μαλλιά είναι ένας από τους πιο γρήγορους αναπτυσσόμενους ιστούς τους σώματός μας. 40 με 150 τρίχες είναι ο αριθμός που χάνουμε καθημερινά από τα μαλλιά μας και το μοναδικό μέρος της τρίχας που δεν είναι νεκρό είναι αυτό που υπάρχει μέσα στο δέρμα του κεφαλιού μας, για αυτό και δεν πονάμε όταν κόβουμε τα μαλλιά μας αλλά όταν τα τραβάμε.

Τα μαλλιά περιέχουν πληροφορίες για το τι ουσίες μπορεί να υπάρχουν στον οργανισμό μας, όπως μέταλλα ή φάρμακα. Ένα από τα πιο αξιόπιστα τεστ για εξακρίβωση χρήσης ναρκωτικών είναι το τεστ που αναλύει τις τρίχες! Καθώς το ναρκωτικό περνάει στο σώμα, τα ίχνη του αναμειγνύονται στη διαδικασία της μορφογένεσης των τριχικών θυλάκων, δηλαδή το μεγάλωμα της τρίχας (όπως κάνουν τα οπιοειδή, η μεθαδόνη, το ecstasy, η μαριχουάνα και ένα σωρό άλλα ναρκωτικά). Κυκλοφορεί στο αίμα και οι θύλακες των τριχών εκτίθενται στο αίμα.

Όταν κάνουμε μια φαρμακευτική αγωγή, μετά από νάρκωση σε χειρουργείο ή αν κάνουμε χρήση ψυχοφαρμάκων, θα παρατηρήσουμε ότι τα μαλλιά μας είναι πιο ξηρά, θαμπά και πολλές φορές παρατηρούμε έντονη τριχόπτωση. Μια άλλη παρατήρηση είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε με την βαφή των μαλλιών μας, τόσο στην διάρκεια του χρώματος αλλά και στην κάλυψη των λευκών. Τα χημικά κατάλοιπα μεταφέρονται στα μαλλιά μας και εμποδίζουν τα χρωστικά να σταθεροποιηθούν.

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας περιλαμβάνει μικρά “βασανιστήρια” για την ποιότητα και την αντοχή τους. Πιστολάκι, βούρτσισμα, θερμικά εργαλεία, προϊόντα styling που αφήνουν κατάλοιπα,  λάθος σαμπουάν κ.α., έρχονται να απομακρύνουν την νεανικότητα των μαλλιών μας.

Η εγκυμοσύνη, οι συχνές χημικές και στερητικές δίαιτες, το άγχος, τα ορμονικά προβλήματα, η εμμηνόπαυση, οι βουτιές σε πισίνα, οι συχνές αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών μας με έντονες χημικές διαδικασίες, η νικοτίνη που κάθεται επάνω στα μαλλιά των καπνιστριών και η εν γένει μόλυνση του περιβάλλοντος έρχονται να επιβαρύνουν και να γεράσουν τα μαλλιά μας πολύ γρήγορα.

Κι όμως, με τη σωστή φροντίδα, τα μαλλιά μας μπορούν να ανακτήσουν τη χαμένη λάμψη της νεανικότητας.

Η σωστή διατροφή είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να δώσουμε μία γερή δόση από βιταμίνες και μέταλλα στον οργανισμό μας. Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι πολύ σημαντική για τη συνολική μας υγεία και ιδιαίτερα για τα μαλλιά μας.

Τα προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιούμε στο κομμωτήριο ή στο σπίτι, καλό θα είναι να μην περιέχουν χημικά στοιχεία που επιβαρύνουν την επιφάνεια της τρίχας και το τριχωτό με κατάλοιπα όπως :

  • σιλικόνη και τα παράγωγά της (βαραίνουν τα μαλλιά, βιοδιασπώνται δύσκολα)
  • πολυαιθυλενογλυκόλη ή αλλιώς PEG (βλαβερό χημικό συστατικό που ξηραίνει τα μαλλιά)
  • λαουρυλοθειικό νάτριο (sodium lauryl sulfate – αλλεργιογόνο συστατικό)
  • βενζοφαινόνη (ερεθίζει το δέρμα, τα μάτια, αλλά και το αναπνευστικό σύστημα)

Καλό είναι να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν πιο φυσικά προϊόντα περιποίησης που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ενδυνάμωση της τρίχας, προσφέροντάς ταυτόχρονα ελαφριά αποτοξίνωση από τα  κατάλοιπα που συσσωρεύονται στα τριχοθυλάκια.

Εάν θέλετε να κάνετε ένα έντονο lifting στα μαλλιά σας και στο τριχωτό σας, δίνοντας τους βαθιές ανάσες αγνότητας και βαθιάς φροντίδας, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μάσκες σχεδιασμένες για θεραπεία αποτοξίνωσης και αντιγήρανσης. Αποτοξινώνουν τέλεια από χημικά κατάλοιπα και κατάλοιπα φαρμακευτικών αγωγών και με τα υψηλής βιοτεχνολογικής επεξεργασίας συμπλέγματα βοτάνων που περιέχουν, μειώνουν τη διαδικασία γήρανσης στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, ειδικά στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Ενημερωθείτε για το τι υπάρχει στην αγορά των προϊόντων περιποίησης των μαλλιών και του τριχωτού με γνώμονα την υγεία, την λάμψη και τις βαθιά αποτοξινωτικές και  αντιγηραντικές ιδιότητες των προϊόντων.

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION