Το μυστήριο πίσω από τον πόνο της αλογοουράς

Όλες οι γυναίκες αγαπάμε τις αλογοουρές. Είναι εύκολες, γρήγορες, πρακτικές και ιδανικό χτένισμα για τις μέρες που έχουμε τα μαλλιά μας… άλουστα! Παρόλα αυτά, όλες έχουμε αντιμετωπίσει τον πόνο που αφήνουν πίσω τους, ο οποίος πολλές φορές δεν περιορίζεται μόνο στις ρίζες, αλλά προκαλεί και ημικρανίες σε ορισμένες γυναίκες. Ποιο είναι το μυστήριο πίσω από αυτόν τον πόνο;

 

Φταίει η Αλογοουρά;

2 (1024x644)Σύμφωνα με νευρολόγους ο πόνος πίσω από την αλογοουρά αποδίδεται αρχικά στο προφανές γεγονός, ότι δηλαδή τα μαλλιά τραβιούνται από τη ρίζα τους. Οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν τον πόνο και συνεχίζουν κανονικά την ημέρα τους, όμως υπάρχουν και οι γυναίκες που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, καθώς ο πόνος είναι τόσο αφόρητος που τους προκαλεί ημικρανία ή πονοκεφάλους.

Οι γυναίκες που βιώνουν συχνά πονοκεφάλους όταν φοράνε αλογοουρές, είναι σύμφωνα με έρευνες πιο επιρρεπείς στις ημικρανίες. Συχνά οι ασθενείς δεν συνειδητοποιούν ότι πάσχουν από ημικρανίες, καθώς η πλειοψηφία δεν εξετάζεται συχνά για τη συγκεκριμένη πάθηση. Η ημικρανία επηρεάζει περίπου το 12% του πληθυσμού και περίπου το 18% των γυναικών. Επομένως, δεν φταίει η αλογοουρά για την ημικρανία, αλλά η υπερευαισθησία των νεύρων γύρω από το κεφάλι και το πρόσωπο, η οποία δημιουργείται από τη πάθηση. Απλώς με την αλογοουρά, η ημικρανία γίνεται πολύ πιο αισθητή.

Όταν τα μαλλιά σας είναι σε ένα σφιχτό bun, αλογοουρά ή ακόμη και σε extensions, το βάρος αυτό «τραβάει» τα νεύρα του κεφαλιού. Το τράβηγμα αυτό είναι λογικό να ενεργοποιήσει τα ευαίσθητα νεύρα ακόμη περισσότερο και έτσι το αποτέλεσμα είναι ημικρανία ή πονοκέφαλος.

3 (683x1024)Το φαινόμενο ονομάζεται Δερματική Αλλοδυνία – όταν η αντίληψη του πόνου οφείλεται σε μη επώδυνη ερέθισματα. Κανονικά, μια η αλογοουρά δεν είναι επώδυνη. Όμως μπορεί να βιωθεί ως επώδυνη, όταν χτυπήσει η ημικρανία. Ακόμη και όταν δεν έχουμε συχνά ημικρανίες, οποιοσδήποτε μπορεί να τη βιώσει από τον πόνο της αλογοουράς, από σωματική κόπωση, άγχος, ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να ενεργοποιήσει τα ευαίσθητα νεύρα του κεφαλιού.

Πως να το αποφύγετε 

4 (683x1024)Σίγουρα δεν πρέπει να ξεκινήσετε την κατάχρηση χαπιών όταν αισθάνεστε τον πονοκέφαλο να πλησιάζει. Από την μια, η συνεχής λήψη τους θα εξασθενήσει τη δράση τους και δεν θα είναι καθόλου αποδοτικά εναντίον πονοκεφάλων και ημικρανιών. Από την άλλη, μπορεί να σας τύχει ένα φαινόμενο, το οποίο θα σας κάνει να βιώνετε τους πονοκεφάλους σας ακόμη πιο έντονους, εξαιτίας της συχνής χρήσης των χαπιών. Αν βιώνετε πονοκεφάλους ή ημικρανίες πάνω από 10 φορές τον μήνα, σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός. Μια καλή αρχή θα ήταν να ξεκινήσετε συμπληρώματα διατροφής ή ενίσχυση της λήψης ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β2 και μαγνήσιου, αφού αυτά τα στοιχεία μπορούν να μειώσουν την υπερευαισθησία των νεύρων. Ειδικά στην περίπτωση λήψης φαρμάκων ή συμπληρωμάτων διατροφής θα πρέπει πρώτα να υπάρξει σχετική διάγνωση από γιατρό.

Η ευκολότερη μέθοδος για την καταπολέμηση των ημικρανιών, είναι φυσικά τα χαλαρά hairstyles. Ξεκινήστε να αποφεύγετε μπαντάνες, σφιχτούς κότσες και αλογοουρές, και ο,τιδήποτε μπορεί να επιβαρύνει τα νεύρα του κεφαλιού. Αφήστε τα ελεύθερα, είναι πάντα στη μόδα!

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION