10 πράγματα που θέλει να σου πει ο κομμωτής σου

Ο κομμωτής ή η κομμώτριά σου είναι ένα πρόσωπο που εμπιστεύεσαι. Του λες πολλά πράγματα, προσωπικά ή όχι. Και εκείνος/η πάντα σε ακούει προσεκτικά. Είσαι διατεθειμένη για μία φορά να ακούσεις τι θα ήθελε και εκείνος να σου πει; Έτοιμη; Κράτα σημειώσεις!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΔΕΛΑΝΔΡΙΑ

 

Ας το οργανώσουμε σωστά

Αν θέλεις να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή, τηλεφώνησέ μου, εξήγησέ μου τι περίπου θέλεις και έλα από κοντά να το συζητήσουμε. Μην το θεωρείς αυτό περιττή ενέργεια. Κάποιες αλλαγές απαιτούν περισσότερο χρόνο απ’ όσο φαντάζεσαι. Κάποιες άλλες, πάλι, απλώς δεν γίνονται ή δεν πρέπει να γίνουν για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, μπορεί η τρίχα σου να μην είναι σε καλή κατάσταση και να μην επιτρέπει το ντεκαπάζ. Οφείλεις να το γνωρίζεις αυτό πριν κλείσουμε το ραντεβού και οφείλω να γνωρίζω τι θα αντιμετωπίσω για να υπολογίσω σωστά τον χρόνο και να σου εξηγήσω λεπτομερώς τις δυνατότητες που έχω.

 

Τήρησε τους κανόνες υγιεινής

Είσαι άρρωστη και δεν πήγες για δουλειά; Πίστεψέ με, δεν είναι μια καλή ευκαιρία για κομμωτήριο. Καταλαβαίνω πως δεν έχεις συχνά κενά από τη δουλειά σου, όμως, πρέπει να σκεφτείς πως αν αρρωστήσω δεν θα καταφέρω να είμαι και εγώ στη δουλειά μου την επόμενη μέρα. Αν κάτι μας έμαθε η μεγάλη πανδημία, είναι να είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι όλοι και να φροντίζουμε όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τον συνάνθρωπό μας.

 

Το ραντεβού μας είναι σημαντικό και όχι τυπικό…

Όταν είμαστε όλοι συνεπείς στα ραντεβού μας εξασφαλίζουμε μια καλή ροή εργασίας και δείχνουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον. Προσπάθησε να βρίσκεσαι στο κομμωτήριο 10’ πριν το ραντεβού σου. Έτσι, θα μου δώσεις την ευκαιρία να σου προσφέρω καφέ και να σε κάνω ναι νιώσεις άνετα στον χώρο. Είναι σημαντικό για μένα να μπορώ να σου προσφέρω όλα εκείνα που θέλω: ένα χαλαρωτικό λούσιμο, μια μικρή συζήτηση για την αλλαγή που σκέφτεσαι να κάνεις και μια σωστή προετοιμασία. Αν έρθεις τελευταία στιγμή ή αργοπορημένη, δεν τα καταφέρω όλα αυτά. Ξέρω, όμως, πως και εσύ αγαπάς τις ιδιαίτερες περιποιήσεις. Μην της στερείς από τον εαυτό σου λόγω ασυνέπειας. Από την άλλη, επειδή είμαστε άνθρωποι και μπορεί όλο και κάτι να έχει συμβεί, μη θυμώνεις αν αναγκαστείς  να περιμένεις ένα δεκάλεπτο. Σκέψου, πως σκέφτομαι πάντα τον καλύτερο τρόπο για να σε ικανοποιήσω.  Η αμοιβαία κατανόηση θα μας βοηθήσει να χτίσουμε μια όμορφη σχέση εμπιστοσύνης.

 

 

Το καλό αποτέλεσμα παίρνει χρόνο

Αν σου προέκυψε κάτι και δεν μπορείς να διαθέσεις το χρόνο που πραγματικά σου αξίζει στο κομμωτήριο, καλύτερα να ακυρώσεις το ραντεβού σου. Μη μου στερείς την ευχαρίστηση της δημιουργίας. Θέλω κάθε φορά να κάνω το καλύτερο για εσένα!

 

Μίλησέ μου, σε ακούω με προσοχή!
Έχεις μία ιδέα για τα μαλλιά σου ή είδες κάτι που σου αρέσει και θέλεις να το συζητήσουμε. Μίλησέ μου γι’ αυτό με απλά λόγια. Δεν χρειάζεται να ξέρεις κάποια ειδική ορολογία για να καταλάβω. Πρέπει να σου πω πως βρίσκω πολύ χαριτωμένες αυτές τις απλές περιγραφές όπως «πράσο», «πρόκα», «λάχανο», «καρφάκια», «φτεράκια» ή το «γαλλικό καρέ» που ποτέ δεν έχει προσδιοριστεί από ποιο μέρος της Γαλλίας είναι αλλά όλοι πάνω- κάτω καταλαβαίνουμε πώς είναι!

 

 

Δείξε μου φωτογραφίες
Αν δεν τα πηγαίνεις καλά με τα λόγια, μπορείς να μου δείξεις φωτογραφίες με το χτένισμα ή το κούρεμα που σκέφτεσαι να κάνεις. Επίσης, θα μπορούσες να μου δείξεις φωτογραφίες με όσα δεν θα ήθελες ποτέ να συμβούν στα δικά σου μαλλιά. Έτσι, θα με βοηθήσεις να αποκτήσω μια σωστή εικόνα των επιθυμιών σου. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι κάθε κούρεμα ή χτένισμα διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δεν μπορείς να μοιάσεις σε κάποιον άλλον και δεν θέλεις να συμβεί αυτό γιατί είσαι μοναδική.

Μη σου κακοφαίνεται όταν λέω όχι…
Μου αρέσει πολύ να κάνω αλλαγές στα μαλλιά των ανθρώπων που με εμπιστεύονται. Θέλω, όμως, να καταλάβεις πως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που πρέπει να σου πω όχι και πίστεψέ με είναι πάντα για το καλό σου. Είτε γιατί αυτό που μου ζητάς δεν είναι το ιδανικό για σένα, είτε γιατί θέλω να διαφυλάξω την ποιότητα των μαλλιών σου.
Το ότι ένα χρώμα ή ένα κούρεμα είναι της μόδας δε σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό να το κάνεις και εσύ. Είμαι επαγγελματίας και γνωρίζω τις τάσεις της μόδας πολλούς μήνες πριν εσύ ενημερωθείς γι’ αυτές. Εάν κάτι από αυτά σου ταιριάζει, θα στο προτείνω άμεσα!

 

 Έλα να «συνεργαστούμε»

Ειδικά όταν σε κουρεύω, σε παρακαλώ, άφησέ με να δημιουργήσω με τα μαλλιά σου και να απογειώσω την εμφάνισή σου. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα ήθελα να είσαι αφοσιωμένη σε εμένα όπως είμαι εγώ σε εσένα. Άσε το κινητό δίπλα και απόλαυσε την διαδικασία. Είναι σημαντική για σένα και θέλουμε και οι δύο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η πρώτη εντύπωση

Μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις την αλλαγή με την πρώτη ματιά. Μπορεί, μάλιστα, το αποτέλεσμα να σε ξενίσει. Είναι φυσιολογικό. Έχεις συνηθίσει να βλέπεις τον εαυτό σου αλλιώς. Περίμενε λίγο για να εξοικειωθείς με το νέο look. Εξάλλου, το κούρεμα φαίνεται σωστά από το δεύτερο λούσιμο και μετά.

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION