AVEDA: Η επανάσταση της επανεφεύρεσης!

H Antoinette Beenders, Senior Vice-President – Aveda Professional Global Artistry, δημιούργησε τη νέα collection για τη σεζόν που διανύουμε εμπνευσμένη από τον ακτιβισμό και την ανάγκη να σώσουμε τον πλανήτη μας.

 

Antoinette Beenders

Η δημιουργός Antoinette Beenders ήθελε μέσω της τέχνης της να περάσει ένα ηχηρό, κοινωνικό μήνυμα. Εξάλλου, η μόδα που κάνει κύκλους μέσα στις δεκαετίες έχει αποδείξει ότι το vintage δεν είναι ποτέ περιττό και το παλιό δεν έχει κανέναν λόγο να θεωρείται άχρηστο. Ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, η Antoinette μάς εντυπωσιάζει τόσο με τις δημιουργίες όσο και με τις σκέψεις της:

«Εμπνευσμένη από την αποστολή της AVEDA, το πνεύμα που προσπάθησα να συλλάβω στις εικόνες της νέας καλλιτεχνικής συλλογής AVEDA Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 αποτελεί έναν συνδυασμό punk, teddy girl και του γαλλικού New Look της δεκαετίας του 1950. Εμπνεύστηκα ιδιαιτέρως από αυτές τις εποχές που έχουν σηματοδοτηθεί από τον πολιτικό ακτιβισμό, τον φεμινισμό και τις πορείες. Υπήρξα ανέκαθεν πεπεισμένη ότι τα μαλλιά αποτελούν το αξεσουάρ της μόδας για κάθε άνθρωπο. Η κεντρική μου ιδέα ήταν να χρησιμοποιώ κλασικές τεχνικές και μοντέρνες τεχνικές και να τις παντρεύω με τις εμπνευσμένες ιδέες των τελευταίων ντεφιλέ. Πάντοτε επιθυμούσα να δείχνω ότι το να είναι κάποιος μοντέρνος αποδεικνύεται από τη δυνατότητά του να συνδυάζει το παλαιό με κάτι καινούριο και σύγχρονο, προκειμένου να δημιουργούνται μοντέρνα υβριδικά looks που φέρνουν τον αέρα της εποχής».

Όλα τα μαλλιά που παρουσιάζονται σε αυτή την collection είναι είτε ανακυκλωμένες είτε επαναχρησιμοποιούμενες περούκες ή extensions. Το μήνυμα υπογραμμίζει την ανάγκη να δώσουμε αξία στα υπάρχοντα υλικά και να τα συγκεντρώσουμε για να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς καινούριο. Επιπλέον, τα υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη φωτογράφιση είναι φυσικής προέλευσης.

Σήμερα, ο κόσμος μπαίνει σε μια νέα εποχή που αποκαλούμε «youthquake» (ο σεισμός της νεολαίας), στην οποία οι νέοι συγκεντρώνουν τη δύναμή τους για το γενικό καλό και για να προασπιστούν πολιτικές ή περιβαλλοντικές δράσεις. Η βασική προτεραιότητα είναι η διατήρηση του πλανήτη, καθώς και η επιθυμία να βάλουμε ένα φρένο στην καταστροφή του περιβάλλοντος που εμείς οι ίδιοι έχουμε προκαλέσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Η κλιματική αλλαγή και η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, τα πλαστικά απορρίμματα που μολύνουν τους ωκεανούς και οι γιγαντιαίοι όγκοι απορριμμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τις φυσικές πηγές είναι τα βασικά θέματα αυτής της έντονης συζήτησης που απασχολεί τους νέους. Τέτοια θέματα όπως η ανάγκη να μειώσουμε την υπερκατανάλωση και να περιορίσουμε στο μέγιστο τα απορρίμματα, μεταστρέφοντας ολοκληρωτικά και πιο αποτελεσματικά την ανθρώπινη επίδρασή μας στον πλανήτη μας, παρουσιάζονται τώρα ως οι πιο σημαντικές τρέχουσες ανησυχίες. Αυτή η νέα πολιτική προσέγγιση εκδηλώνεται εξίσου στις επιλογές των νέων, όχι μόνο στο στυλ των ρούχων και των μαλλιών, αλλά και στις επιλογές των προϊόντων ομορφιάς και περιποίησής τους.

Το σπουδαιότερο είναι η θέλησή τους να επιδεικνύονται ως περιβαλλοντικά υπεύθυνοι και ευαίσθητοι στην επίδραση που έχει η κατανάλωση και τα απορρίμματα που δημιουργούνται από αυτή. Ένα πρόσφατο εξώφυλλο της βρετανικής VOGUE επιδείκνυε την pop icon Taylor Swift με ένα vintage Chanel κουστούμι. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Edward Enninful, εξηγεί ότι αυτή η απόφαση να παρουσιάσουν ένα vintage κουστούμι στο εξώφυλλο υπογραμμίζει την σημασία που δίνουν οι αναγνώστριες στην υπεύθυνη μόδα και την κοινωνική υπευθυνότητα που επιθυμούν να ξαναβρούν στον Tύπο. Αυτή η άποψη είναι κοινή και της αρχισυντάκτριας της αμερικανικής έκδοσης Anna Wintour. Σύμφωνα με την Wintour, η εποχή που η fastfashion επαναπροσδιόριζε τη μόδα έχει τελειώσει. Αμφότεροι οι αρχισυντάκτες θέλουν να περάσουν το ίδιο μήνυμα: «Αγοράστε λιγότερο, Αγοράστε καλύτερα, Αγοράστε βιώσιμα».

 

CRΕDITS
Όλα τα προϊόντα βαφής, κομμωτικής, styling και μακιγιάζ που χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία αυτής της collection είναι αποκλειστικά Aveda.
• Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Coupe & Styling: Antoinette Beenders,
• Bοηθός: Michela Pezza
• Color: Bruno Elorrioroz
• Μακιγιάζ: Marco Antonio
• Φωτογραφία: Damian Foxe
• Στυλίστας: Elad Bitton

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION