BEAUTY TIPS: PERFECT EYES

Είναι γεγονός ότι δεν ταιριάζουν όλες οι σκιές και τα χρώματα σε όλες τις γυναίκες και κάτι τέτοιο είναι απόλυτα λογικό, καθώς κάθε χρώμα ματιών είναι ξεχωριστό. Μπορούμε να το αναδείξουμε με συγκεκριμένες αποχρώσεις, ενώ αν θέλουμε κάτι που να ταιριάζει στο χρώμα των ματιών μας, τότε για αυτή τη δουλειά υπάρχουν διαφορετικές σκιές. Αν έχετε καστανά, μπλε, ή πράσινα μάτια, τότε διαβάστε παρακάτω.

ΚΑΣΤΑΝΑ

Ανάδειξη ματιών: Οι γυναίκες με καστανά μάτια διαθέτουν το πιο σύνηθες χρώμα και έχουν περισσότερες επιλογές, αφού το χρώμα δεν υπάρχει στο χρωματικό φάσμα. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα καστανά έως «χρυσαφί» μάτια προτιμήστε το χρώμα της λεβάντας και το τιρκουάζ, ενώ αν έχετε σκούρα καστανά έως μαύρα μάτια φορέστε λευκά και γκρι χρώματα, τα οποία θα κάνουν αντίθεση με τα μάτια σας, δημιουργώντας ένα πιο βαθύ και μυστηριώδες βλέμμα.

Σκιές που ταιριάζουν: Οι περισσότερες μεταλλικές αποχρώσεις ταιριάζουν, ιδίως αυτές που πλησιάζουν το θερμό μπρονζέ, το καθαρό χρυσό, το λαμπερό κεχριμπάρι, αλλά και το μοβ ή το σκούρο πράσινο.

ΓΑΛΑΖΙΑ

Ανάδειξη ματιών: Οι γυναίκες με γαλάζια μάτια πρέπει να είναι πιο ευνοημένες αφού το φως και γενικότερα το περιβάλλον τα επηρεάζουν πολύ. Μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε την απόχρωση τους και να τα κάνετε εντονότερα. Αν θέλετε να προσθέσετε βάθος στο χρώμα των ματιών σας, χρησιμοποιήστε πορτοκαλί ή χάλκινες αποχρώσεις στο πάνω βλέφαρο και σβήστε το με φορά προς τα πάνω μέχρι και τα φρύδια. Για το περίγραμμα ένα κρεμώδες eyeliner στο χρώμα του χαλκού είναι ότι πρέπει. Οι συνδυασμοί αυτοί οφείλονται στο γεγονός πως το μπλε και το πορτοκαλί είναι διαμετρικά αντίθετα χρώματα στην φασματική παλέτα.

Σκιές που ταιριάζουν: Οι ελαφροί, ουδέτεροι τόνοι, όπως το γκρι και το navy blue, αλλά και το χρώμα της σαμπάνιας ή του μαύρου.

ΠΡΑΣΙΝΑ

Οι γυναίκες με πράσινα μάτια διαθέτουν το πιο δύσκολο χρώμα, το οποίο ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός μπλε και κίτρινου, με αποτέλεσμα άλλες φορές να φαίνονται πιο μπλε και άλλες πιο κίτρινα. Οι μωβ σκιές στο πάνω βλέφαρο, μπορούν να δώσουν στην ίριδα του ματιού μια πιο σμαραγδί απόχρωση. Για το περίγραμμα τονίστε με μαύρο eyeliner.

Σκιές που ταιριάζουν: Ροζ και δαμασκηνί, χάλκινες, μοβ αποχρώσεις, γενικώς αποχρώσεις που έρχονται σε ήπια αντίθεση, ή ακόμα και παστέλ αποχρώσεις.

 

Tips

  • Οι ανοιχτές αποχρώσεις πρέπει να εφαρμόζονται στην εσωτερική γωνία του ματιού και κάτω από το φρύδι για να μεγαλώνουν το μάτι, ενώ οι σκούρες στην εξωτερική γωνία ώστε να δείχνει πιο μακρύ.
  • Τα ανοιχτά χρώματα κάνουν τα μάτια να δείχνουν μικρότερα, ενώ τα σκούρα μεγαλύτερα.
  • Αν έχεις μπλε ή πράσινα μάτια, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις γκρι ή μοβ σκιές για να δεις το χρώμα τους πραγματικά εκθαμβωτικό.
  • Αν με το τρίχινο πινέλο η σκουρόχρωμη σκιά δε μένει στις ρίζες των βλεφαρίδων, αλλά πέφτει κάτω και λερώνει, δοκίμασε να την περάσεις με το πινελάκι που καταλήγει σε αφρολέξ.
  • Τα μικρά μάτια δείχνουν μεγαλύτερα όταν τους απλώνεις μια παστέλ σκιά.
  • Τα σχιστά μάτια στρογγυλεύουν χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτό χρώμα στο εσωτερικό της άνω και της κάτω βλεφαρίδας, ενώ, αντίθετα, τα μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια χρειάζονται σκούρες αποχρώσεις στα ίδια σημεία.
  • Τα βαθουλωτά μάτια θα δείξουν πολύ πιο όμορφα αν απλώσεις μια σκιά σε γκρι ή σοκολά χρώμα σε όλο το βλέφαρο και στη συνέχεια μια ελαφρώς πιο σκούρα ξεκινώντας από την κόγχη του ματιού και φτάνοντας μέχρι το τόξο του φρυδιού. Φρόντισε να αναμείξεις τις δύο σκιές, σβήνοντας τη μια μέσα στην άλλη, ώστε να μην ξεχωρίζουν

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION