BEAUTYTIPS: After summer Beauty

Γυρίζετε από τις διακοπές μαυρισμένη και ανανεωμένη, όμως με την επιστροφή σας η επιδερμίδα σας φαντάζει θαμπή, γεμάτη μαύρα στίγματα και αρχίζει να χάνει το χρώμα υγείας που πήρε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Αυτό το γεγονός δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε το καλύτερο μακιγιάζ, όμως μην ανησυχείτε, ο καθαρισμός προσώπου είναι εδώ!

Οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν συνεχώς σμήγμα, είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ νερού και λίπους στο δέρμα, έτσι ώστε αυτό να διατηρεί την ελαστικότητα του και να μην γερνάει πρόωρα. Όταν το σμήγμα υπερτερεί, φράζουν οι πόροι, το δέρμα δεν οξυγονώνεται και η κρέμα που βάζετε, δεν απορροφάται σε βάθος. Θέλουμε τα συστατικά της κρέμας να φτάσουν σε βάθος στο δέρμα, για να έχουν σωστή ενυδατική και αντιγηραντική δράση. Επίσης όταν το δέρμα είναι γεμάτο σμήγμα, είναι τραχύ και θαμπό, ενώ όταν είναι καθαρό σε βάθος, είναι λείο, ελαστικό, φωτεινό και λαμπερό.

Δεν γεμίζουν όλα τα δέρματα σμήγμα με την ίδια ταχύτητα. Το ξηρό δέρμα πρέπει να κάνει καθαρισμό 2 φορές το χρόνο, το μικτό δέρμα κάθε 3 μήνες και το λιπαρό κάθε 2 μήνες. Καθαρισμός προσώπου ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία η αισθητικός έχει ως σκοπό την απομάκρυνσή των ρύπων και του σμήγματος από το δέρμα με την βοήθεια καλλυντικών προϊόντων και μηχανημάτων αισθητικής και αποτελείται από τα παρακάτω στάδια:

 

 1. Απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν.
 2. Με το πήλινγκ προσώπου απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων.
 3. Με την βοήθεια του ατμού από ειδικό μηχάνημα προβαίνουμε στην διάνοιξη των πόρων.
 4. Στη συνέχεια διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις φορώντας πάντα γάντια.
 5. Προσφέρεται αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο με την βοήθεια των υψισύχνων ρευμάτων.
 6. Χρησιμοποιείται μια μάσκα κατάλληλη για τον τύπο δέρματος σας και τέλος μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα.

 

Ενυδατική Κρέμα & Αντηλιακή

Ο καθαρισμός πρέπει πάντα να κλείνει με μία ενυδατική και αντηλιακή κρέμα. Ακόμη και αν είναι χειμώνας, η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και δεν πρέπει να μένει εκτεθειμένη στις επιβλαβείς ακτινοβολίες του ήλιου. Ακόμη και η συννεφιά μπορεί να κάνει ζημιά στην επιδερμίδα μας, αφού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

 

Όχι μακιγιάζ!

Μετά από ένα καθαρισμό, και γενικότερα μετά από οποιαδήποτε θεραπεία προσώπου, θα πρέπει να αποφύγετε το μακιγιάζ. Ιδιαίτερα στο καθαρισμό, μην βάλετε στο πρόσωπό σας ούτε πούδρα. Είναι κρίμα να καταστρέψετε μια τόσο ευεργετική θεραπεία με το μακιγιάζ, ή ακόμη χειρότερα να πάτε για καλό και να κάνετε κακό στην επιδερμίδα σας. Τουλάχιστον για 6 ώρες, μην βάλετε απολύτως τίποτα. Επίσης, αποφύγετε την γυμναστική και οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας, καθώς τις πρώτες ώρες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Extra Συμβουλές Αισθητικής 

 • Μην κάνετε peeling πάνω σε σπυράκια. Μολύνονται, ερεθίζονται και δημιουργούνται κι άλλα στις γύρω περιοχές.
 • Μην χρησιμοποιείτε σφουγγάρι στην πλάτη όταν έχετε σπυράκια. Μολύνονται και πληθαίνουν.
 • Καθαρίζετε οπωσδήποτε το πρόσωπο σας μια φορά την ημέρα. Κατά προτίμηση απόγευμα ή βράδυ, καθώς το σμήγμα που ανέρχεται καθημερινά απο κάτω προς τα πάνω, γίνεται ένα μίγμα με τη σκόνη, το καυσαέριο και τον ιδρώτα.
 • Ποτέ μην απλώνετε παχύ στρώμα make up στο πρόσωπο σας, καθώς φαίνεται ψεύτικο. Απλώστε δυο λεπτές στρώσεις στο δέρμα σας και θα έχετε τέλειο αποτέλεσμα.
 • Βάζετε αντιηλιακό (μη λιπαρό) με μεγάλο δείκτη όλο τον χρόνο, για να αποφεύγετε τις πανάδες.
No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION