CBD3D: The science of Coloring

Όταν μάθαμε για την δημιουργία της πρώτης βαφής με κάνναβη, ενθουσιαστήκαμε. Ήμασταν σίγουροι ότι θα είναι πολλά περισσότερα από μια βαφή, καθώς η κάνναβη έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες που αφορούν και την τρίχα και το τριχωτό. Σε μια εποχή, που όλοι γνωρίζουν ότι η υγεία είναι το προπύργιο της ομορφιάς, η CBD3D ήρθε να μας χαρίσει δυνατά, λαμπερά μαλλιά με υπέροχο, παλλόμενο χρώμα. Αυτά είναι νέα!

 

Έμπνευση, μελέτη & δημιουργία

Πίσω από τη νέα βαφή CBD3D βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζει βαθιά τις ανάγκες της τρίχας, έχει εργαστεί σκληρά πάνω στα μαλλιά, έχει περάσει ώρες αναλύοντας τα ειδικά χαρακτηριστικά που έχει κάθε τύπος μαλλιών και έχει μελετήσει τα πάντα που αφορούν το χρώμα.

Η ανάγκη δημιουργίας μιας βαφής που θα έχει θεραπευτική δράση κατά την εφαρμογή της, ήταν μεγαλοφυής. Πολλές γυναίκες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της βαφής στην τρίχα τους και πολλές φοβούνται για τους ερεθισμούς όταν, μάλιστα, έχουν ευαίσθητο τριχωτό. Η CBD3D ήρθε να σκορπίσει όλες αυτές τις ανησυχίες με μια σύνθεση που θα μπορούσε να είναι ένα cocktail ενδυνάμωσης και θεραπείας.

 

Στην καρδιά της CBD3D

Κάθε προϊόν έχει για πατέντα εκείνο το συστατικό που έχει καθορίσει την σύνθεσή του και το διαφοροποιεί απ’ όλα τα υπόλοιπα. Φυσικά, ένα συστατικό δεν αρκεί για να κάνει μια μίξη θαυματουργή ή απλώς αποτελεσματική. Δίπλα στο πρωταγωνιστικό συστατικό έρχονται και προστίθενται άλλα συστατικά που συνεργούν μαζί του για να απογειώσουν την δράση του προϊόντος. Στην περίπτωση της CBD3D, ο μεγάλος σταρ είναι η Cannabidiol. Το έλαιο που προέρχεται από την κάνναβη και πωλείται μόνιμα σε όλα τα κράτη, αφού έχει αναγνωριστεί για τις μεγάλες, ευεργετικές της ιδιότητες.

 

Οι ξεχωριστές ιδιότητες της κανναβιδιόλης

Οι πολύτιμες ιδιότητες της κάνναβης είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Αν και ο τόπος καταγωγής της είναι η Ασία, γρήγορα η καλλιέργειά της εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Η χρήση της σαν ευφορικό μέσο αποτέλεσε και μεγάλο τροχοπέδη για την αναγνώριση της πραγματικής της αξίας που είναι οι θεραπευτικές της ιδιότητες. Μόλις, όμως, βρέθηκε το νομικό πλαίσιο που επέτρεπε την συμμετοχή της στην φαρμακευτική και την κοσμητολογία, η κάνναβη απέκτησε το κύρος που της αναλογούσε. Συγκεκριμένα, στην κοσμητολογία άρα και στην σύνθεση της CBD3D, το λάδι της κάνναβης προέρχεται από το Cannabis Sativa και έχει σύνθεση πολύτιμη. Περιέχει:

 • Πολλά αντιοξειδωτικά με δύναμη που υπερβαίνει την δύναμη των κλασικών αντιοξειδωτικών βιταμινών όπως της βιταμίνης C και της βιταμίνης Ε.
 • Ασβέστιο, θείο, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, σημαντικά μεταλλικά στοιχεία που ενισχύουν την υγεία και την δύναμη της τρίχας.
 • Ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του ιστού του τριχωτού της κεφαλής.
 • Βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, D και E
 • 21 αμινοξέα, τα οποία είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης.
 • GLA (γάμμα λινολεϊκό οξύ) που προάγει τη φυσική ανάπτυξη της τρίχας.

Η συμμετοχή της κανναβιδιόλης στην βαφή έχει μόνο πλεονεκτήματα να προσφέρει. Εξαιρετικά καλλυντική, αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδης, περιποιείται το τριχωτό, ενυδατώνει και προλαμβάνει ερεθισμούς. Επιπλέον, αποτρέπει την απώλεια νερού και εισάγει υγρασία στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, κατά την διάρκεια της βαφής, τα μαλλιά δέχονται μια πραγματική θεραπεία που δρα και μετά την εφαρμογή της.

 

 

Σωστοί συνδυασμοί

Εκτός από το έλαιο κάνναβης, όπως προείπαμε, στην βαφή υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικά συστατικά που συνεργούν στην αποτελεσματικότητα και την θεραπευτική της δύναμη.

Πιστή φίλη

Το πρώτο είναι η υδρολυμένη κερατίνη. Η κερατίνη είναι βασικό στοιχείο της δομής μια τρίχας και πρόκειται για μια πρωτεΐνη που ευθύνεται για την ελαστικότητα και την αντοχή της. Η κερατίνη φροντίζει την τρίχα από τις εξωτερικές, περιβαλλοντικές επιθέσεις αλλά και από κάθε άλλη τεχνική επεξεργασία που κάνεις κάποιος στα μαλλιά του, όπως η βαφή, η εφαρμογή των προϊόντων styling ή η χρήση θερμαντικών συσκευών. Εμπλουτίζοντας την CBD3D με υδρολυμένη κερατίνη, εξασφαλίζουμε ακόμη μεγαλύτερη προστασία στην δομή της τρίχας και πολλή περισσότερη υγρασία. Σημαντικό για την CBD3D είναι να έχουν όλοι πλούσιο χρώμα αλλά και φυσική λάμψη που αντικατοπτρίζει την υγεία και την δύναμη των μαλλιών. Η κερατίνη μας φέρνει ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην τελειότητα.

 

Πολύτιμος σύντροφος

Μαζί με την κανναβιδιόλη και την υδρολυμένη κερατίνη, βασικός παράγοντας στην σύνθεση της νέας βαφής CBD3D είναι το γνωστό σε όλους argan oil. Προέρχεται από το δέντρο Arganier και είναι ένα μικρό θαύμα της φύσης για τις μοναδικές, θεραπευτικές του ιδιότητες. Συγκεκριμένα, το argan oil, περιέχει όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα ωμέγα3 και ωμέγα6, βιταμίνες Α και Ε, στερόλες και αντιοξειδωτικά, ικανά να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα της επιδερμίδας αλλά και των μαλλιών ή των νυχιών. Το argan oil, προστατεύει και επανορθώνει τις φθορές της επιδερμίδας, προάγει τη νεότητα της, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει την τρίχα από τα χημικά στοιχεία των βαφών αλλά και την επίθεση των UV ακτινών του ήλιο, φροντίζει βαθιά το τριχωτό και προλαμβάνει ερεθισμούς και φαγούρα. Με λίγα λόγια, είναι εκείνο το συστατικό που απογειώνει την σύνθεση της CBD3D, για να μπορούμε να μιλάμε για μια βαφή με πραγματική καλλυντική και θεραπευτική δράση.

 

Η ώρα της εφαρμογής

Με χαμηλά ποσοστά αμμωνίας, που ξεκινούν  από 1,9% στις πιο σκούρες αποχρώσεις και φτάνουν έως 3,2% στις ξανθιστικές, η CBD3D είναι η βαφή που εξασφαλίζει ασφάλεια αλλά και άνεση στην εφαρμογή της τόσο στον πελάτη όσο και στον επαγγελματία. Όσοι την έχουν δοκιμάσει μέχρι σήμερα, έχουν να λένε για το άρωμα και την απαλή αίσθηση που αισθάνονται όταν το πινέλο τρέχει πάνω στην τρίχα. Καταφέραμε να πετύχουμε τέλια εισχώρηση των χρωστικών, έτσι ώστε να μην χάσουμε την ένταση του χρώματος, επιλέγοντας να έχουμε μονομερή μικρομόρια που εισέρχονται ένα-ένα  στην καρδιά της τρίχας με ευκολία και χωρίς να την ταλαιπωρήσουμε. Τα συγκεκριμένα χρωστικά, πολυμερίζονται με την ταχεία οξείδωση από τον ειδικά τροποποιημένο ενεργοποιητή και παραμένουν με διάρκεια βάφοντας ακόμα και τα πιο δύσκολα μαλλιά.


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MIXTONES: Ατόφια χρωστικά για ένταση. Δεν τα μετράμε στη δοσολογία του ενεργοποιητή.

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΕΣ: Δεν συνιστάται 1:1 ή λιγότερο ποσοστό σε ανάμειξη.

1,9% ή 6 vol pastel 1:2. Πιό όξινο, άρα σε λιγότερο χρόνο δίνουμε χρωστικά και κλείνουμε λέπια. Κατάλληλο για ρεφλέ.

3% ή 10 vol 1:1.5 για βαφή στον ίδιο τόνο ή σκουρότερο και κάλυψη λευκών.

6% ή 20 vol 1:1.5 όπως στις οδηγίες. Σε περίπτωση επιθυμίας να παραμείνουμε σε αυστηρό τόνο, τότε μοιράζουμε μισό-μισό με 3% ή κατεβαίνουμε ελάχιστα σε τόνο βαφής (βλ. περιπτώσεις άλλων εταιρειών που είναι μισό τόνο πιο σκούροι οι τόνοι).

9% ή 30 vol 1:1.5 όπως οδηγίες.

12% ή 40 vol 1:2 σε ξανθιστικές βαφές αλλιώς όπως στις οδηγίες.

ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Χωρίζονται σε έντονα για λευκά μαλλιά υαλλώδη ή δύσκολα και λιγότερο έντονα για περιπτώσεις που χρειαζόμαστε βάση χωρίς ένταση.

 

/1: Σαντρέ με πράσινο ρεφλέ για απαλό ψυχρό αποτέλεσμα.

/11: Έντονα σαντρέ με πολύ πράσινο ρεφλέ συνήθως για εξουδετέρωση σε έντονα πορτοκαλί, κροκί αποχρώσεις. Για πιο σαντρέ προσθέτουμε από 1–3 γρ. 0/88 στα 60 γρ. βαφής.

/13: Μπέζ ζεστό. Σε λευκά βγαίνει της άμμου με προσθήκη έντονης βάσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρεφλέ για ψυχρό μπέζ σε συνδυασμό με 9/1. Όταν δεν υπάρχουν πολλά λευκα βγαίνει πιο ζεστό μπεζ.

/18: Περιέχουν αρκετό μπλέ άρα το μεταχειριζόμαστε ως μπλέ αλλά πιο φωτεινό και πιο σαντρέ. Θα γίνει η αγαπημένη απόχρωση των περισσότερων διότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα γύρω από τους ψυχρούς τόνους με ασφάλεια και φωτεινότητα. Για παράδειγμα:

 

Σενάριο 1

Σε βαμμένο κόκκινο στο ύψος του 6 (6/4), βάζουμε 6/18 ρίζα άκρη και εξουδετερώνουμε το κόκκινο χωρίς να το φορτώσουμε με πολλά πράσινα χρωστικά και να βγει μουντό.

Σενάριο 2

Για γκρι γραφίτη 10 γρ. 8/18 και 2 γρ. 0/11 20 ml 1,9%

Σενάριο 3

Για πιο έντονη ασημί απόχρωση 10 γρ. 10/18 και

2 γρ. 0/18 20 ml 1,9%

Σενάριο 4

Σε ζητούμενο φυσικό χρώμα από σκουρότερο που συνήθως μας βγάζει ανεπιθύμητες ζεστές αποχρώσεις, βάζουμε /11 στον επιθυμητό τόνο με ενίσχυση από 0/88 στα γραμμάρια που προαναφέραμε, στη ρίζα και στον ίδιο τόνο με τη ρίζα σε /18 με τον ανάλογο ενεργοποιητή.

 

/3: Φυσικές χρυσές αποχρώσεις

/34, /44, /46, ΧΑΛΚΙΝΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ (Θερμά & Ψυχρά): Σταθερά χρώματα που δεν ξεθωριάζουν γρήγορα (με κατάλληλα προιόντα).

/5, /56, ΜΑΟΝΙ: Ενδιάμεση λύση για πελάτες που δεν θέλουν έντονα κόκκινα. Πιο κλασσικό χρώμα συνήθως σε ώριμες ηλικίες.

/6: Βιολέ μελιτζανί

/71: Φυσικά καφέ με ψυχρή απόχρωση

/77: Φυσικά έντονα σοκολατί χωρίς θερμό αποτέλεσμα

13/, ΞΑΝΘΙΣΤΙΚΑ: Λεπτές χωρίστρες και τοποθετούμε το χρώμα, δεν το απλώνουμε ή το σκουπίζουμε με το πινέλο.

Παραδείγματα: Για σκούρες βάσεις αναμειγνύουμε 45 γρ. 13/11 15 γρ. 13/81  + 3 – 5 γρ. 0/11 με 120 ml 12% ή μόνο 13/11 με διπλή ποσότητα 12%, στις περιπτώσεις που επιζητούμε μέγιστο ξάνθισμα με καθαρές αποχρώσεις εφαρμόζουμε τουλάχιστον 60′ και αρκετή ποσότητα μείγματος.

 

ΣΤΑΡΩΜΑ

Χρησιμοποιούμε 3% ενεργοποιητή ώστε να δημιουργήσουμε χρωστικά. Ανάλογα με τον τόνο που θέλουμε να βάψουμε, βλέπουμε το φόντο ξανοίγματος που βγαίνει στον επιθυμητό τόνο και με αυτό το φόντο κάνουμε στάρωμα σε λουσμένο μαλλί και αφού αφαιρέσουμε την υπερβολική υγρασία, βάζουμε την επιθυμητή απόχρωση 1:2 με 3% για 20′ περίπου. Ξέβγαλμα με νερό μόνο, όχι σαμπουάν, στέγνωμα 100% και συνεχίζουμε με την επιθυμητή βαφή.

 

ΡΕΦΛΕ / TONER / PASTEL

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά 1,9% pastel όπως στις οδηγίες.

 

ΣΕΝΑΡΙΑ:

 • Για κάθε 10 γρ. 10/1 προσθέτουμε 1 γρ. 0/18 για καθαρό ξανθό σε καλά ξανοιγμένο μαλλί (το πολύ 0/18 βγαίνει πιο θαμπό)
 • Σε πιο κίτρινες αποχρώσεις 10/11 και 10/18 σε ίσες ποσότητες, διότι το 0/18 είναι πιο ασημί ενώ το 10/18 πιο μπλε
 • Για ασημένια σε καθαρό ξανθό 10 γρ. 10/18 με 1–2 γρ. 0/18
 • Για πιο σκούρο κίτρινο ή κροκί συνήθως στη ρίζα στα 10 γρ. 8/18 1–2 γρ. 0/11
 • Για απόχρωση της άμμου 9/13 και 9/1 σε ίσες ποσότητες
 • Για «περίπου» ροζ 10 γρ. 10/0 με 1 γρ. 88/44
 • Για rose gold «ελεγχόμενο» 10 γρ. 8/34 με 1 γρ. 88/44
 • Purple 10 γρ. 10/0 με 1 γρ. 6/6
 • Μπλε 10 γρ. 10/0 με 0,5 γρ. 0/88

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ COLOR BRAND
KλεισΘένους 235, Γέρακας
info@colorbrand.gr, www.colorbrand.gr

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION