COVER STORY: Κοινωνικό Κομμωτήριο, ένα όνειρο που γίνεται πράξη!

Μια πρωτοβουλία ανθρώπινη και ουσιαστική βρήκε τη στέγη της στο Κέντρο Υποστήριξης και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Το Κοινωνικό Κομμωτήριο είναι πλέον πραγματικότητα. Μια πρωτοποριακή κίνηση αλληλεγγύης, αφού πρόκειται για την πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές, και που δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της L’Οréal Professional Products, που στήριξε το έργο σε όλες τις φάσεις του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ, ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΤΊΝΑ ΠΑΠΠΑ
PHOTOS: ΓΙΏΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

 

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, το Κοινωνικό Κομμωτήριο άνοιξε τις φιλόξενες πόρτες του, προσφέροντας υπηρεσίες βασικής περιποίησης (κούρεμα, λούσιμο και ξύρισμα) στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας που βρίσκονται σε ανάγκη, δωρεάν. Και μαζί με αυτήν τη στοιχειώδη περιποίηση, υπόσχεται να τους χαρίσει και το δικαίωμα να νιώσουν ξανά καλά με τον εαυτό τους και να διεκδικήσουν, με αξιοπρέπεια, μια καλύτερη καθημερινότητα.

Σε νούμερα, μιλάμε για περίπου 30.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά, αριθμός που εξηγεί εύγλωττα το γιατί το Κοινωνικό Κομμωτήριο αποτελεί μια επιτακτική ανάγκη, που δεν έπαιρνε άλλη αναβολή. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και με τα κομμωτήρια να είναι ανάμεσα στις πρώτες επιχειρήσεις που άνοιξαν ξανά για το κοινό, όλοι διδάχτηκαν στην πράξη αυτό που εμείς, οι επαγγελματίες στο χώρο της ομορφιάς, γνωρίζουμε χρόνια τώρα: Η φροντίδα του εαυτού είναι ένα βασικό δικαίωμα στο οποίο όλοι δικαιούνται ίση πρόσβαση!

Μαρία Κοράλη – Γενική Διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas, Μελίνα Δασκαλάκη – Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης – Δήμαρχος Αθηναίων, Αναστάσιος Σταυρόπουλος (ANBER), Γρηγόρης
Λέων, αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Πρόκειται για μια δομή που ολοκληρώνει ουσιαστικά τις υπηρεσίες του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και θα λειτουργεί αποκλειστικά με τη συνδρομή εθελοντών κομμωτών σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Σταυρόπουλο aka Anber.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών είναι μια δομή μέσα από την οποία φροντίζουμε, με τον απαιτούμενο σεβασμό, να προσφέρουμε σε άστεγους, αλλά και σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη όλα τα απαραίτητα αγαθά και τις υπηρεσίες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Με τη δημιουργία του Κοινωνικού Κομμωτηρίου, ολοκληρώνεται το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων σε όλους όσοι χρειάζονται την υποστήριξή μας. Ευχαριστούμε θερμά τη L’Οréal Professional Products για την πολύτιμη στήριξή της στο εγχείρημά μας. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ και στον κομμωτή Αναστάσιο Σταυρόπουλο, όπως και στους εθελοντές κομμωτές που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Το Κοινωνικό Κομμωτήριο αποτελεί ένα συμπληρωματικό ‘βήμα’ στην προσπάθεια κοινωνικής επανένταξης και είμαστε υπερήφανοι για αυτή την πρωτοβουλία.»

 

Όπως κάθε όνειρο, έτσι και το Κοινωνικό Κομμωτήριο χρειάστηκε τη βούληση και τους πόρους για να πραγματοποιηθεί. Η στήριξη που προσέφερε, λοιπόν, η L’Οréal Professional Products, χορηγώντας την κατασκευή και τον εξοπλισμό του χώρου, καθώς και την παροχή των απαραίτητων προϊόντων για τη λειτουργία του, ήταν εκτός από απαραίτητη, και πολύτιμη.

 

Η Μαρία Κοράλη, Γενική Διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas, δήλωσε: «Για περισσότερα από 100 χρόνια, η L’Oréal Professional Products είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά. Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για λόγους υγιεινής και ψυχολογίας, κάθε άνθρωπος να έχει πρόσβαση στη βασική φροντίδα των μαλλιών, χωρίς διαχωρισμούς. Γι’ αυτό αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων και το Κ.Υ.Α.Δ.Α., να υποστηρίξουμε τη δημιουργία του Κοινωνικού Κομμωτηρίου. Με τη χορηγία μας, αναλάβαμε την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του χώρου για να είναι φιλόξενος και λειτουργικός, και φυσικά την κάλυψη των αναγκών σε προϊόντα. Στη L’Oréal Professional Products, τέτοιες ενέργειες αποτελούν σημαντικό μέρος των δεσμεύσεών μας, καθώς μέσα από αυτές μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστικά στην κοινωνία, εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες».

 

«Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια, όταν βγήκαμε από το μαγαζί παρέα με δικό μου κόσμο έξω στο δρόμο, και κουρέψαμε ανθρώπους στο Μοναστηράκι και στο κέντρο της Αθήνας», μας λέει ο Anber (κατά κόσμο, Αναστάσιος Σταυρόπουλος). Το project του Anber επεκτάθηκε σε άλλες δομές της Αθήνας, και σε 5 ακόμη δήμους της χώρας, με συμμετοχή κομμωτών απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Όπως μας είπε, άλλωστε, αστειευόμενος ο Anber «μία φορά το χρόνο δεν αρκεί, δεδομένου ότι οι τρίχες μεγαλώνουν κάθε μήνα!», γι’ αυτό και το Κοινωνικό Κομμωτήριο, ως ένα σταθερό, μόνιμο σημείο φροντίδας και εξυπηρέτησης, είναι κι ένα δικό του, μεγάλο όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά.


Ένα εθελοντικό project, με μεγάλη απήχηση – share the love!
Το Κοινωνικό Κομμωτήριο αποτελεί όπως είπαμε στην ουσία του ένα εθελοντικό εγχείρημα. Στο εξής ο χώρος θα λειτουργεί αποκλειστικά με «δωρεά» ωρών, με άλλα λόγια, οι κομμωτές που θα θελήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (https://kyada-athens.gr/social-hair-salon/), και να δηλώνουν/δεσμεύουν τις ώρες που θέλουν και μπορούν να διαθέσουν. Το team του My Extension και της NDM Publications, υπερήφανοι χορηγοί επικοινωνίας αυτής της σπουδαίας ενέργειας, απευθύνουμε ενθουσιώδες κάλεσμα σε ολόκληρη την κοινότητα των κομμωτών να ανταποκριθεί, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά στην πράξη την ευαισθησία που ανέκαθεν χαρακτήριζε τον κλάδο, και να προσφέρει λίγες ώρες μεν, μεγάλη χαρά δε!

Ο κομμωτής Φιλήμωνας Αμάδης και ο Anber.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ, ΜΠΕΣ ΕΔΩ! https://kyada-athens.gr/social-hair-salon/

 

Η Μαρία Κοράλη, Γενική Διευθύντρια
του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων
της L’Οréal Hellas και ο Θέμης
Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής
Εκδόσεων της NDM PUBLICATIONS.


HOW, WHERE & WHEN
Το Κοινωνικό Κομμωτήριο βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης) και θα είναι ανοιχτό 2 φορές την εβδομάδα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, εξυπηρετώντας άντρες κάθε Δευτέρα, και γυναίκες κάθε Τετάρτη. Οι κομμωτές που επιθυμούν να διαθέσουν τον πολύτιμο για το εγχείρημα χρόνο τους, μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Κ.Υ.Α.Δ.Α (https://kyada-athens.gr/social-hair-salon/) για να δηλώνουν τις ώρες που μπορούν να διαθέσουν. Επίσης, για όποια άλλη πληροφορία, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά, στο 210 5246515-6 ή μέσω e-mail, στο seckyada@otenet.gr. Τέλος, πρόσβαση στην πλατφόρμα συμμετοχής στο Κοινωνικό Κομμωτήριο θα έχουν απευθείας από το web banner που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του My Extension, www.myextension.gr

.

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION