COVER STORY: weDo/ Professional

Η νέα, οικολογική και vegan σειρά προϊόντων weDo/ Professional, εκφράζει την ανάγκη να προσφέρει με κάθε τρόπο στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και να δημιουργήσει προϊόντα που έχουν μόνο θετικό πρόσημο, τόσο στην σύνθεση όσο και στην συσκευασία τους. Μια νέα εποχή ξεκινά, έλα μαζί μας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

 

Η weDO PROFESSIONAL ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ

Οι αλλαγές ξεκινούν από τους επαναστάτες και τους οραματιστές. Σε μια εποχή που έχει γίνει σαφές ότι η Γη είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένη και το περιβάλλον μας καταπονημένο όσο ποτέ άλλοτε, οι άνθρωποι που επισημαίνουν την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την σκέψη μας και να αρχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι τους είναι πολλοί και η φωνή τους δυνατή και γεμάτη παλμό.

Από μια τέτοια ομάδα ανθρώπων, από τον χώρο της ομορφιάς, δημιουργήθηκε η weDo/ Professional, που κατέχει τη θέση του πρώτου άτυπου «οικολογικού εργαστηρίου» της Coty Professional Beauty, μεταδίδοντας γνώσεις και ασκώντας πίεση για θετική αλλαγή σε ολόκληρη την εταιρεία. Και αν ακόμα μας φαίνεται ανέφικτο που ένα brand θα επηρεάσει μια ολόκληρη εταιρεία, ας θυμηθούμε πως έγιναν όλες οι αλλαγές στην ιστορία του κόσμου και πως μπόρεσαν άνθρωποι με αξίες, θετικότητα και πίστη, να επηρεάσουν πολλές φορές αποφάσεις κρατών και να επαναφέρουν ισορροπίες που διασφάλιζαν ανθρώπινα δικαιώματα και σεβασμό σε κάθε διαφορετικότητα.

 

Η πράσινη σειρά με τα 17 προϊόντα
Η weDo/ Professional είναι μια ολοκληρωμένη σειρά που αποτελείται από vegan, cruelty-free και 100% ανακυκλώσιμα προϊόντα, καθένα από τα οποία περιέχει έως και 50% λιγότερα* συστατικά σε σχέση με τα μέσα προϊόντα μαλλιών που κυκλοφορούν στην αγορά. Κάθε προϊόν έχει σχεδιαστεί μαζί με επιστήμονες από τα εργαστήρια περιποίησης μαλλιών της Wella Professionals και σε συνεργασία με κομμωτές για να προσφέρει επαγγελματική απόδοση. Στόχος της σειράς είναι να προσφέρει το υψηλό αποτέλεσμα που μας έχουν συνηθίσει τα επαγγελματικά προϊόντα με τον πιο ευγενικό, τρυφερό και απενοχοποιημένο τρόπο. Η σειρά περιλαμβάνει 17 προϊόντα, μεταξύ των οποίων και 4 πολυχρηστικά, υβριδικά προϊόντα για τα μαλλιά και το σώμα:

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΞΕΒΓΑΖΟΝΤΑΙ
LIGHT & SOFT SHAMPOO: σαμπουάν ανάλαφρης ενυδάτωσης με σύνθεση χαμηλού αφρισμού για λεπτά μαλλιά, 300ml
LIGHT & SOFT CONDITIONER: conditioner ανάλαφρης ενυδάτωσης για λεπτά μαλλιά, 250ml
LIGHT & SOFT MASK: ενυδατική μάσκα για λεπτά μαλλιά, 150ml
MOISTURE & SHINE SHAMPOO: ενυδατικό σαμπουάν χαμηλού αφρισμού για κανονικά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, 300ml
MOISTURE & SHINE CONDITIONER: ενυδατικό conditioner για κανονικά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, 250ml
MOISTURE & SHINE MASK: ενυδατική μάσκα για κανονικά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, 150ml
RICH & REPAIR SHAMPOO: σαμπουάν χαμηλού αφρισμού για άγρια ή πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά, 300ml
RICH & REPAIR CONDITIONER: conditioner για άμεσο ξέμπλεγμα και μείωση του σπασίματος της τρίχας, για άγρια ή πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά, 250ml
RICH & REPAIR MASK: μάσκα βαθιάς θρέψης για άγρια ή πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά, 150ml
NO PLASTIC SHAMPOO: στερεό σαμπουάν σε μπάρα, 80g.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ
MOISTURISING DAY SHIFT: ενυδατική κρέμα για τα μαλλιά και τα χέρια (υβριδικό προϊόν), 90ml
NOURISHING NIGHT SHIFT: θρεπτική κρέμα νυκτός για τα μαλλιά, 90ml
NATURAL OIL: ελιξίριο ελαίων για τα μαλλιά και το σώμα (υβριδικό προϊόν), 100ml
DETANGLE: σπρέι για ξέμπλεγμα, 100ml
SCALP REFRESH: τονωτικό για ανανέωση του τριχωτού της κεφαλής, 100ml
PROTECT BALM: balm για τις άκρες των μαλλιών και τα χείλη (υβριδικό προϊόν), 25ml
SPREAD HAPPINESS: αρωματικό σπρέι για τα μαλλιά και το σώμα (υβριδικό προϊόν), 100ml

Έξυπνη τεχνολογία
Με γνώμονα μόνο το καλύτερο τόσο για τα μαλλιά όσο και για το περιβάλλον, η επιστημονική ομάδα της weDo/ Professional ανέπτυξε δύο τεχνολογίες για να απογειώσει την αποτελεσματικότητά της με τον πιο περιποιητικό και οικολογικό τρόπο:

• Την τεχνολογία καθαρισμού, χωρίς θειικά άλατα, που χαρίζει εξαιρετικά ήπια σύνθεση στα σαμπουάν, με χαμηλό επίπεδο επιφανειοδραστικών φυσικής προέλευσης, και επαναφέρει το βέλτιστο επίπεδο pH στο τριχωτό της κεφαλής και
• Την τεχνολογία θωράκισης της τρίχας, χωρίς σιλικόνες, που χρησιμοποιείται στα conditioner και τις μάσκες μαλλιών της weDo/ Professional, σχεδιασμένη με βάση παράγωγα ελαιόλαδου που δρουν ως μαλακτικοί παράγοντες φυσικής προέλευσης, δημιουργώντας ένα φυσικό προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα.

Συνέπεια στην φιλοσοφία της
Θέλοντας να είναι ειλικρινής και ξεκάθαρη σε κάθε τομέα, η weDo/ Professional ενημερώνει τους καταναλωτές της πως λειτουργεί μόνο με γνώμονα την οικολογική της συνείδηση και θα παραμείνει πιστή στους στόχους της που δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί όλοι στο 100%, αλλά βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Έτσι, περήφανα, μπορεί να υποστηρίζει ότι η σύνθεσή της είναι vegan, crueltyfree και με 93-99,7% συστατικά φυσικής προέλευσης.

*Ειδικότερα, τα προϊόντα του brand είναι:
• Πιστοποιημένα ως vegan από την Vegan Society
• Πιστοποιημένα ως cruelty-free από την Cruelty Free International
• Δερματολογικά ελεγμένα, με σύνθεση χωρίς θειικά άλατα, σιλικόνες ή τεχνητές χρωστικές
• Όλα τα προϊόντα με άρωμα διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένο άρωμα με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο αλλεργιογόνων.

Σχετικά με τις συσκευασίες, η weDo/ Professional, φροντίζει να είναι από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας:
• Όλες οι συσκευασίες των προϊόντων weDo/ Professional είναι 100% ανακυκλώσιμες σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
• Τα σωληνάρια είναι φτιαγμένα με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR).
• Οι φιάλες είναι φτιαγμένες με 75% έως 94% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR).
• Όλα τα βαζάκια που διατίθενται για λιανική πώληση είναι φτιαγμένα με 53% έως 56% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR).
• Όλες οι εξωτερικές συσκευασίες κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι, πιστοποιημένο από την FSC,

 

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Συνεργασία με την Plastic Bank
Ενισχύοντας περαιτέρω το προφίλ οικολογικής συνείδησής της, η weDo/ Professional συνεργάζεται με την Plastic Bank για την απομάκρυνση των πλαστικών από το περιβάλλον. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η weDo/ Professional επιδιώκει να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της αποστολής της για έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Η Plastic Bank συμβάλλει στον καθαρισμό των ωκεανών από τα πλαστικά, βοηθώντας ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχιας, ενδυναμώνοντας ζημιωμένες κοινότητες για να μετατρέψουν τη ρύπανση σε πλούτο. Τα συλλεχθέντα πλαστικά μπορούν να ανταλλάσσονται από τους κατοίκους της περιοχής με χρήματα, σχολικά δίδακτρα, υγειονομική περίθαλψη ή ασφάλιση.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, για κάθε προϊόν weDo/ Professional που πωλείται, 8 πλαστικά μπουκάλια απομακρύνονται από το περιβάλλον. Σε ό,τι αφορά τον απτό αντίκτυπο που αναμένουμε να έχουμε κατά τον πρώτο χρόνο αυτής της συνεργασίας, υπολογίζουμε ότι 120 τόνοι πλαστικού θα απομακρυνθούν από το περιβάλλον και 6 εκατ. πλαστικά μπουκάλια δεν θα καταλήξουν στους ωκεανούς.

Μια μεγάλη καμπάνια
Αποστολή της weDo/ Professional είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν πιο χαρούμενο και πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, για έναν πιο όμορφο εαυτό και έναν πιο όμορφο πλανήτη. Ήδη από την αρχή της κυκλοφορίας του brand, η εκστρατεία #togetherwedo έχει ως στόχο να προσκαλέσει και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να γίνουν συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας, μετουσιώνοντας την καλή θέληση σε απτές πράξεις που θα επιφέρουν θετική αλλαγή. Σύντομα, θα ακολουθήσει δεύτερη φάση, όπου η weDo/ Professional θα προσφέρει ένα ποσοστό των πωλήσεών της σε οργανώσεις που ασκούν καταλυτικό ρόλο ως παράγοντες αλλαγής με στόχο έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

«Το λανσάρισμα της weDo/ Professional αποτυπώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα υψηλής απόδοσης, με γνώμονα τον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Όχι μόνο σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη σειρά πολυχρηστικών προϊόντων που θέτει νέα περιβαλλοντικά και δεοντολογικά πρότυπα στον κλάδο, αλλά παράλληλα στοχεύουμε στη μέγιστη δυνατή διαφάνεια όσον αφορά στους τομείς όπου υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης και στους οποίους θέλουμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα». Laura Simpson, Chief Marketing Officer της Coty Professional Beauty

 

www.wedoact.com

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION