CULT EDUCATION, COMING IN ATHENS

Οι ιδρυτές της βρετανικής κομμωτικής σχολής Cult Education, Brett Macdonald και John-Ross Slane, έρχονται στην Αθήνα για να διδάξουν τα μυστικά της τέχνης τους. Μιλήσαμε μαζί τους…

 

Λατρεύουν την εκπαίδευση, δημιουργούν μοναδικές hair collections και έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός από την φημισμένη σχόλη Vidal Sassoon. Ο λόγος για τους Brett Macdonald και John-Ross Slane, ιδρυτές της Cult Education, οι οποίοι έρχονται τον Μάρτιο στην Αθήνα για να συνεργαστούν και να δουλέψουν μαζί με την ομάδα του Lemon Poppy Seed σε ένα μοναδικό τριήμερο σεμινάριο κομμωτικής.

 

 

Ξεκινήσατε την καριέρα σας από την σχολή Vidal Sassoon, ενώ σήμερα είστε ιδρυτές της Cult Education. Μιλήστε μας για την σχολή και πώς αποφασίσατε να την δημιουργήσετε.

JR: Όπως ήδη αναφέρατε, ξεκινήσαμε από τη Sassoon χτίζοντας γερές βάσεις σε μια σχολή που είναι άμεσα συνδεμένη με την εκπαίδευση. Είναι εμφανές ότι επηρεαστήκαμε από αυτή. Πολλοί κομμωτές λατρεύουν να μεταδίδουν πληροφορίες και να εκπαιδεύουν άλλους και αυτό νομίζω ότι πάει χέρι-χέρι με την αγάπη μας για το αντικείμενο. Είναι αυτό που κάνουμε στην Cult Education.

BM: Το όνομα Cult προέρχεται την ομώνυμη λέξη. Ο John Ross ήταν ανήσυχος αρχικά για την αρνητική έννοια της λέξης (“cult” στα αγγλικά σημαίνει αίρεση), παρόλα αυτά η λέξη ταίριαξε. Αυτό που μας ένοιαζε δεν ήταν τόσο το όνομα ή το να δώσουμε βαρύτητα στα ιδρυτικά ονόματα. Η Cult έχει να κάνει με τους ανθρώπους που τη δημιουργούν και όχι με όσους βρίσκονται στη κορυφή της.

Ποια είναι η φιλοσοφία της σχολής;

BM: Η Cult έχει να κάνει με τους καλτ ανθρώπους της κοινωνίας και της κουλτούρας. Μουσικοί, συγγραφείς, ακτιβιστές, μητέρες και αρχηγοί. Η εικόνα, οι άνθρωποι και το στυλ των καλτ ανθρώπων της κοινωνίας αλλάζει διαρκώς και η κομμωτική φιλοσοφία και εκπαίδευση της σχολής είναι μια σύγχρονη αντανάκλαση όλων των παραπάνω.

JR: Στην Cult δεν υπάρχουν όρια. Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τους μοναδικούς κομμωτές που υπάρχουν εκεί έξω και να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν στην καριέρα τους, αλλά και να μπουν δυναμικά στην βιομηχανία της κομμωτικής.

 

Πως ξεκίνησε το ταξίδι σας στη κομμωτική; Τι επηρέασε το στυλ σας;

BM: Είμαστε και οι δυο πολύ τυχεροί διότι ξεκινήσαμε την καριέρα μας στην σχολή Vidal Sassoon. Αυτό το γεγονός από μόνο του επηρέασε πολύ την εργασιακή ηθική και τον τρόπο που δουλεύουμε. Μέσα στη σχολή, η εκπαίδευση βρίσκεται διαρκώς τριγύρω σου και συνεχίζει να είναι παρούσα και στη μετέπειτα επαγγελματική ζωή σου, αποτελώντας την βάση για οποιαδήποτε επιτυχία. Αυτό είναι κάτι βασικό που και οι δυο κουβαλάμε διαρκώς μαζί μας και το οποίο έπαιξε τεράστιο ρόλο στη δημιουργία της Cult Education.

 

Η ομάδα σας έρχεται στην Αθήνα, με στόχο να δουλέψετε και να εκπαιδεύσετε το ελληνικό κοινό μαζί με την ομάδα του Lemon Poppy Seed. Τι θα μας δείξετε;

Θα διεξάγουμε ένα τριήμερο σεμινάριο αφιερωμένο σε φρέσκα πράγματα και νέες ερμηνείες πάνω στο πελατολόγιο των κομμωτηρίων.

 

Ταξιδεύετε συχνά. Είναι η κομμωτική τέχνη διαφορετική σε κάθε κουλτούρα; Τι γνώμη έχετε για το επίπεδο των Ελλήνων;

JR: Έτσι πιστεύω. Στη Βρετανία, συνήθως, οι κομμωτές νιώθουν ότι πρέπει να μάθουν μόνο αυτά που χρειάζονται, χωρίς καν να περάσουν από εκπαίδευση και αυτό είναι κρίμα. Πολλές παγκόσμιες αγορές έχουν περιορισμένη έως και καθόλου δυνατότητα για ταξίδια με στόχο την εκπαίδευση. Για αυτό και όσοι είναι διψασμένοι για γνώση απορροφούν όσα περισσότερα μπορούν σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται. Το επίπεδο των Ελλήνων είναι εξαιρετικό. Υπάρχει τόσο μεγάλο πάθος για την τέχνη και αυτό είναι εμφανές από την δουλειά τους. Είναι πραγματικά τιμή για εμάς που θα επισκεφθούμε την χώρα σας για να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις ικανότητες μας.

Οι πρόσφατες collections σαςVIRTUEκαι “REFLECTIONS” ήταν υποψήφιες στα British Hairdressing Awards. Τι ικανότητες χρειάζονται για τη δημιουργία μιας εντυπωσιακής collection;

JR: Προσπαθούμε να δημιουργούμε μοναδικές συλλογές όχι μόνο με το να στρεφόμαστε στη βιομηχανία των κομμώσεων για έμπνευση. Εστιάζουμε πολύ και σε άλλους παράγοντες όπως στη μόδα, τη τέχνη και τον κινηματογράφο και επαναδημιουργούμε αυτό που μας εμπνέει.

 

Από που αλλού αντλείτε έμπνευση; Θέλετε να εκφράζετε πεποιθήσεις και συναισθήματα μέσα από τις collection σας;

BM: H έμπνευση βρίσκεται παντού και είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε αυτό, καθώς επηρεάζει άμεσα την δουλειά μας. Προσωπικά είμαι ευγνώμων που μπορώ να ταξιδεύω συχνά και να επισκέπτονται διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να μαθαίνω νέες κουλτούρες, να βλέπω τα διαφορετικά είδη αρχιτεκτονικής και να βιώνω διάφορα συναισθήματα. Όταν ταξιδεύω προσπαθώ να εξερευνώ όσο περισσότερο μπορώ τα μέρη που επισκέπτομαι και μερικές φορές αξιοποιώ αυτό το βίωμα για να δημιουργήσω μια collection.

 

Ποιο είναι το μέλλον της κομμωτικής;

Στο μέλλον βλέπουμε την εκπαίδευση να γίνεται πολύ πιο σημαντική μέσα στη βιομηχανία και να ενώνεται με την τεχνολογία, η οποία διαρκώς εξελίσσεται. Αυτήν τη στιγμή επισκεπτόμαστε πολλά κομμωτήρια σε όλο τον κόσμο για να διδάξουμε, ωστόσο όσο προχωράμε μπαίνουμε όλο και περισσότερο σε μια ψηφιακή εποχή, η οποία θα δώσει στους κομμωτές του κόσμου πρόσβαση σε online πλατφόρμες. Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο των Brett Macdonald & John-Ross Slane στην Αθήνα, επισκεφθείτε το training.lemonpoppyseed.gr. 

https://www.facebook.com/events/464086427497115/

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION