DECOR: TAΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ταξιδεύουμε σε διαφορετικά κομμωτήρια του κόσμου και ανακαλύπτουμε την ξεχωριστή αισθητική τους.

 

Ανακαλύπτουμε τους τρόπους με τους οποίους η εσωτερική διακόσμηση των χώρων συνεργάζεται πλήρως με την αισθητική, αλλά και την φιλοσοφία των ιδιοκτητών τους. Οι επιλογές στη διακόσμηση μπορεί να είναι πολλές, όμως η κομψότητα και ο μοντέρνος χαρακτήρας αποτελούν τα must για την ανάδειξη των παρακάτω κομμωτηρίων.

 

GARDEN HAIR, TOKYO

Το Garden Hair στο Τόκιο ξεχωρίζει λόγω της εσωτερικής θεματικής διακόσμησης που στηρίζεται στο στοιχείο της φύσης. Έπιπλα από μπαμπού, φυσικές αποχρώσεις σε τοίχους και πατώματα, αλλά και μπόλικα φυτά και γλάστρες που εκπνέουν γαλήνη και ηρεμία. Η μοντέρνα διακόσμηση είναι εμφανής μέσα από τους μεγάλους, στρογγυλούς καθρέφτες και τα ποιοτικά έπιπλα σε φυσικές αποχρώσεις.

 

JOSH WOOD LANSDOWNE ATELIER, ΛΟΝΔΙΝΟ

Το 2011 ο κομμωτής Josh Wood άνοιξε το ατελιέ του στη περιοχή του Notting Hill. Οι πελάτες του κομμωτηρίου μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αλλά και την μοναδική διακόσμηση που περικλείει την φιλοσοφία του χώρου. Το εντυπωσιακό ταβάνι είναι ανοιχτό, αφήνοντας το φυσικό φως να εισέλθει. Τα έπιπλα σε σκούρες αποχρώσεις έρχονται σε αντίθετη με τις ανοιχτόχρωμες λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό.

 

L’ATELIER BLANC – FREDERIC MENNETRIER, ΠΑΡΙΣΙ

Η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό όταν αντικρύζει κανείς το εσωτερικό του L’Atelier, είναι η «ηρεμία». Το κύριο χαρακτηριστικό του μικρού στούντιο είναι πως είναι ολόλευκο. Λευκά άνθη στέκονται γαλήνια δίπλα σε όμορφα κεραμικά διακοσμητικά, ενώ το ξύλινο πάτωμα έρχεται σε αντίθετη με το λευκό ταβάνι. Ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου, Frederic Mennetrier, αναφέρει ότι 10 χρόνια πριν είχε ένα διαφορετικό κομμωτήριο στην περιοχή του Saint Martin, το οποίο ήταν όλο μαύρο.

 

 

LE BAL DES CREATEURS, ΓΕΝΕΥΗ

Ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου, Christophe Durand, λατρεύει να συνδυάζει το πάθος και τον επάγγελμα του, για αυτό και δημιούργησε έναν μοναδικό χώρο, ο οποίος δεν είναι απλώς ένα κομμωτήριο. Το Le Bal des Createurs στη Γενεύη είναι γκαλερί, βιβλιοπωλείο, προσφέρει υπηρεσίες μακιγιάζ και μασάζ και είναι ένας χώρος αφιερωμένος στους καλλιτέχνες και στους σχεδιαστές. Μέσα στο χρόνο η ομάδα του κομμωτηρίου διοργανώνει διάφορα events όπως παρουσιάσεις, πασαρέλες, αλλά και συναυλίες. Για αυτό και διακόσμηση είναι δομημένη με μοντέρνο τρόπο, έτσι ώστε να εξυπηρετεί την ποικιλομορφία του χώρου.

 

MARCOS PROENÇA CABELEIREIROS, ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

Το κομμωτήριο του Marcos Proenca στο Σάο Πάολο αποτελεί ένα hot spot της περιοχής και αγαπημένο μέρος των celebrities, των μοντέλων και των γυναικών που το επισκέπτονται. Αυτό που κάνει το Marcos Proenca να ξεχωρίζει είναι ο eco-friendly χαρακτήρας του: συστήματα ανακύκλωσης νερού, εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικές συνθέσεις στη διακόσμηση. Από αρχιτεκτονική άποψη, ο χώρος θεωρείται εξαίσιος, για αυτό και η εσωτερική διακόσμηση είναι ανάλογη.

 

LESZEK CZAJKA, ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Το κομμωτήριο Leszek Czajka στη Βαρσοβία αποτελεί πόλο έλξης για τις γυναίκες που θέλουν μια φρέσκια αλλαγή στο hairstyle τους. Επιπλέον, οι ίδιες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το καινούργιο τους λουκ μέσα στον πολυτελέστατο χώρο. Το λευκό και το χρυσό ενώνουν τις δυνάμεις τους και παραδίδουν ένα εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερα κομψό χώρο, ο οποίος γιορτάζει την ομορφιά μέσα από την απλότητα.

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION