HAIR ADVISOR: Η γοητεία του κλασικού

Το “αλατοπίπερο” στα μαλλιά και μερικές τεχνικές για να το κρύψουμε ή και να το αναδείξουμε. Εξάλλου, τα γκρίζα μαλλιά είναι στη μόδα όσο ποτέ άλλοτε!

Από την Κρίστι Βλάχου

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ λευκών και γκρίζων μαλλιών;
Τα λευκά μαλλιά είναι τα μαλλιά, τα οποία δεν έχουν μελανοκύτταρρα. Γκρι μαλλιά δεν υπάρχουν. Γκρι είναι το οπτικό αποτέλεσμα που βλέπουμε, από τον συνδυασμό του φυσικού χρώματος μαζί με λευκές τρίχες. Όσο πιο αυξημένο είναι το ποσοστό των λευκών μαλλιών τόσο πιο γκρι/ασημί φαίνεται το χρώμα. Όταν το ποσοστό φτάσει το 100% τότε έχουμε λευκά μαλλιά. Η παρουσία των λευκών μαλλιών συνήθως σχετίζεται, με την ηλικία. Έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν μεγαλώσουμε, εμφανίζονται λευκές τρίχες. Στην εποχή μας, έχουμε παρατηρήσει ότι τα λευκά μαλλιά εμφανίζονται συχνά και σε μικρότερες ηλικίες, με ταχεία ανάπτυξη ποσοστού. Ο στόχος του colorist είναι να προσφέρει, την ιδανική υπηρεσία κάλυψης λευκών, η οποία έχει εξελιχθεί σε πολλές εκδοχές.

Τα πρώτα λευκά μαλλιά
Όταν εμφανίζονται τα πρώτα λευκά μαλλιά και η πελάτισσα είναι μικρή σε ηλικία ή μία γυναίκα η οποία θέλει να διατηρήσει το φυσικό της χρώμα όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε ξεκινάμε και βάφουμε τα μαλλιά με χρωμογαλάκτωμα. Το χρωμογαλάκτωμα έχει την ικανότητα να βάψει τα λευκά μαλλιά, συνήθως μέχρι το ποσοστό του 70%. Συμβουλευόμαστε τον πίνακα της εταιρείας που συνεργαζόμαστε για την κάλυψη λευκών. Με αυτό τον τρόπο η πελάτισσα μας έχει κάλυψη λευκών, με ένα επιπλέον advantage. Το χρωμογαλάκτωμα είναι μία βαφή ημιμόνιμη, αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο των ημερών η βαφή θα «φεύγει» και δεν θα υπάρχει αυτή η χαρακτηριστική γραμμή, που μας δείχνει πριν πόσες μέρες βάψαμε τα μαλλιά μας.

 

Τεχνική freezing – «Παγώνοντας τον χρόνο»
Εφαρμόζοντας μία τεχνική με πλεκτές ανταύγειες και διαφάνειες έτσι ώστε να φέρει σε αρμονία τα σημεία, στα οποία τα λευκά μαλλιά εμφανίζονται συγκεντρωμένα. Ο στόχος μας δεν είναι να τα κρύψουμε, αλλά να τα μειώσουμε. Εφαρμόζουμε low lights στα σημεία με τα λευκά μαλλιά και high lights στα σκούρα σημεία. Αν το ποσοστό των λευκών μαλλιών είναι κάτω από 70% μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρωμογαλάκτωμα, αν είναι πάνω από 70% τότε σε αυτή τη περίπτωση το ιδανικό προϊόν είναι η μόνιμη βαφή . Προτείνω να μην χρησιμοποιείτε βασικό χρώμα, αλλά μόνο απόχρωση, ώστε τα λευκά να μασκάρονται και όχι να έχουμε απόλυτη κάλυψη. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και πιο εναρμονισμένο.

 

Βαμμένα μαλλιά

Η κατηγορία αυτή έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας στο κομμωτήριο. Δημιουργούμε το επιθυμητό χρώμα. Η πελάτισσα θα πρέπει να ανανεώνει τη ρίζα της κάθε 25-30 ημέρες. Μόνιμη βαφή, βαφή χωρίς αμμωνία είναι οι σύμμαχοι μας.

 

Δημιουργία λευκών / γκρι μαλλιών
Θα έλεγα ότι είναι ακατόρθωτο να δημιουργήσουμε λευκά/γκρι μαλλιά όπως τα φυσικά. Όμως είναι μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια οι ανοικτές, απόλυτα ψυχρές αποχρώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αποχρωματίσουμε τα μαλλιά στο ύψος τόνου του 10 και με τις κατάλληλες φόρμουλες με χρωμογαλάκτωμα να δημιουργήσουμε αποτελέσματα συνδυάζοντας λευκό, ασημί και γκρι.

 

Δίνοντας απόχρωση στα λευκά μαλλιά
Υπάρχουν γυναίκες με βάση τον χρωματότυπο τους και το style τους, θα ήταν πολύ καλύτερα να μην βάψουν τα φυσικά γκρι μαλλιά τους με την κλασική μέθοδο της βαφής. Ο colorist μπορεί να αναδείξει την φυσική ομορφιά τους, δίνοντας ιδιαίτερη απόχρωση με ψυχρές επιλογές, με την χρήση χρωμογαλακτώματος. Αυτή η τεχνική μας επιτρέπει να προσφέρουμε ένα αποτέλεσμα μοναδικό και μοντέρνο για την πελάτισσα μας. Επιπλέον είναι η τέλεια μέθοδος για να απομακρύνουμε ανεπιθύμητες κίτρινες αποχρώσεις που εμφανίζονται σε κάποια λευκά μαλλιά.

 

Men service
Οι άνδρες ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα λευκά μαλλιά τους. Οι τεχνικές και τα προϊόντα έχουν εξελιχθεί όπως και οι ίδιοι οι πελάτες. Ο άνδρας αφιερώνει χρόνο και εμπιστεύεται τον κομμωτή του. Έχουμε δύο τεχνικές οι οποίες προσφέρουν στο πελάτη μας το αποτέλεσμα που επιθυμεί και διατηρεί το φυσικό αποτέλεσμα ταυτόχρονα. Εφαρμόζουμε εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία μασκάρουν τα λευκά μαλλιά, χωρίς να επηρεάζουν τα φυσικά και φεύγουν με τα λουσίματα. Χρησιμοποιούμε μόνιμη βαφή σε ψυχρές αποχρώσεις και με ένα μικρό πινέλο «ζωγραφίζουμε» εξωτερικά κάποιες τούφες.

 

 

Η Κρίστι Βλάχου, Education Manager της εταιρίας CLARITE PROFESSIONAL, mastercolorist & Blonde Expert με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο: facebook ως Christy Vlachou, στο Instagram ως Christyhaireducator & στο web:www.christyvlachou.gr

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION