HAIR ADVISOR: Τα μυστικά του Λευκού & Ασημένιου χρώματος

Η υπηρεσία βαφής έχει στάδια, τα οποία πρέπει να προσφέρουμε στην πελάτισσα μας ΠΑΝΤΑ. Είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να της προσφέρουμε το αποτέλεσμα που θέλει έχοντας υγιή μαλλιά και διατηρώντας την λάμψη και την απόχρωση της. Η πελάτισσα είναι πάντα διατεθειμένη να πληρώσει μία υπηρεσία ότι πιστεύει ότι ΑΞΙΖΕΙ.

Σε αυτό το άρθρο θα αναπτύξουμε την διαδικασία που πρέπει να εφαρμόσουμε με στόχο τα λευκά και ασημί μαλλιά. Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά το ντεκαπάζ σαν προϊόν. Το ντεκαπάζ είναι το πιο δυνατό εργαλείο που έχουμε στο βαφείο μας. Μας δίνει την δυνατότητα για μεγάλες χρωματικές αλλαγές και διορθώσεις. Χρησιμοποιείται σε φυσικά και βαμμένα μαλλιά. Είναι το προϊόν που κάνει πραγματικά αυτό που λέει το όνομα του, ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙ. Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνουμε ένα εντυπωσιακό ξάνοιγμα, αλλά η τρίχα είναι «άδεια» από χρωστικά, αφυδατωμένη και το PH της σε υψηλά επίπεδα.

 Ας αναλύσουμε τι πρέπει να γνωρίζουμε για την διαδικασία του αποχρωματισμού, ώστε να έχουμε τέλειο ξάνοιγμα και υγιή μαλλιά.

 

Ένα από τα πιο βασικά λάθη μέσα στα κομμωτήρια είναι ότι δεν ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες ανάμειξης του προϊόντος.

Η κάθε εταιρεία θα πρέπει να μας δίνει σαφής οδηγίες στην ποσότητα του ντεκαπάζ και την ποσότητα του οξυζενέ που πρέπει να αναμείξουμε. Όταν επεμβαίνουμε στην ανάμειξη, (περισσότερο ή λιγότερο οξυζενέ) στο πλαίσιο να γίνει το μείγμα όσο πηχτό θέλουμε, σίγουρα κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε. Περισσότερο ντεκαπάζ κερδίζουμε ξάνοιγμα χάνουμε ποιότητα μαλλιών. Περισσότερο οξυζενέ χάνουμε στο ξάνοιγμα κερδίζουμε στην ποιότητα μαλλιών. Επιπλέον ρισκάρουμε να έχουμε ενοχλήσεις στο δέρμα.

 

Χρησιμοποιούμε πάντα το προτεινόμενο οξυζενέ.

Δεν ξεχνάμε ότι ο ενεργοποιητής του προϊόντος ξανοίγματος είναι αυτό που επηρεάζει την οξειδωτική αντίδραση του μείγματος. Η ανάμειξη χημικών συστατικών δημιουργεί χημική ένωση. Αλλοιώνοντας τα συστατικά δημιουργούμε μία δική μας χημική φόρμουλα χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειες. Το πιο απλό που μπορεί να συμβεί είναι το μείγμα να ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία, μπορεί να φουσκώσει μέσα στο αλουμινόχαρτο, να μην έχουμε το επιθυμητό ξάνοιγμα και το πιο σοβαρό είναι να προκαλέσουμε ερεθισμούς στο δέρμα ή και αλλεργικό επεισόδιο.

Το μείγμα αποχρωματισμού

Το μείγμα αποχρωματισμού αρχίζει να λειτουργεί όταν αναμίξουμε τα δύο προϊόντα και χάνει τη δύναμη του όσο περνάει ο χρόνος. Γι’ αυτό κατά την διάρκεια μίας τεχνικής ετοιμάζουμε μία-μία τις δόσεις που θα χρειαστούμε. Με αυτό τον τρόπο έχουμε την ίδια «δύναμη» προϊόντος εξασφαλίζοντας το ξάνοιγμα.

Όταν θέλουμε να εφαρμόσουμε προϊόν αποχρωματισμού στη ρίζα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αρκετή ποσότητα προϊόντος σε πολύ λεπτές χωρίστρες, προσέχοντας να μην  να ξεφεύγουμε από τη φυσική ρίζα.

 

 • Εάν θέλουμε να ξανοίξουμε 1-2 τόνους βαμμένα μαλλιά μπορούμε να κάνουμε ένα corrective shampoo. Θα πρέπει να έχετε από την εταιρεία που χρησιμοποιείται την συνταγή.
 • Αν θέλουμε να ανοίξουμε 1-2 τόνους τα μήκη/άκρες των μαλλιών ενώ έχουμε φυσική ρίζα, δουλεύουμε ελευθέρα στον αέρα, προστατεύοντας τη φυσική ρίζα.
 • Αν θέλουμε μεγαλύτερο και πιο ομοιόμορφο ξάνοιγμα ή να διορθώσουμε «μπάρες» οριζόντιες ή κάθετες τοποθετούμε τα μαλλιά μέσα σε αλουμινόχαρτο, δουλεύοντας με πολύ λεπτές χωρίστρες back to back.  

  Η χρήση θερμότητας

  Γενικά αποφεύγουμε την χρήση της θερμότητας για να έχουμε καλύτερο έλεγχο στο ξάνοιγμα και καλύτερη ποιότητα μαλλιών. Αφού αφήσουμε το προϊόν το ανώτερο μέχρι τον προτεινόμενο χρόνο, λούζουμε τα μαλλιά, με όξινο ενυδατικό σαμπουάν και εφαρμόζουμε conditioner ή μάσκα. Για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία ξανοίγματος θα πρέπει να εφαρμόσουμε χρωμογαλάκτωμα.

   

  Step by step

  • Εφαρμογή ντεκαπάζ
  • Λούσιμο με IDRA SHAMPOO
  • LEAVE IN CONDITIONER IDRA
  • ΡΕΦΛΕ ΜΕ ΧΡΩΜΟΓΑΛΑΚΤΩΜΑ
  • ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Για να προσφέρουμε στην πελάτισσα μας ένα τέλειο ομοιόμορφο ξανθό πολύ ανοικτό με ντεκαπάζ θα πρέπει να έχουμε ένα τέλεια ομοιόμορφο ξάνοιγμα σε όλο το μήκος της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση ρίζας θα πρέπει να γίνεται κάθε 25 μέρες και αν έχουμε κάποιο προηγούμενο ξάνοιγμα  σε κάποιο σημείο το οποίο δεν είναι στο ίδιο ύψος τόνου να το διορθώσουμε. Η διόρθωση θα πρέπει να γίνετε με ντεκαπάζ χωρίς αμμωνία.

Αν η πελάτισσα έρθει για αποχρωματισμό στις 60 ημέρες ο μόνος τρόπος για να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα είναι να περάσουμε την ρίζα (μήκος 25 ημερών) με 20V και το υπόλοιπο με 30V.

Όταν θέλουμε να διορθώσουμε μπάρες, λάθος ξανοίγματα και μουτζουρωμένα ξανθά από ρεφλέ και silver shampoo, θα πρέπει να έχουμε ένα πολύ καλλυντικό ντεκαπάζ. Χρησιμοποιούμε 10V ή 20V ή 30V ή και τα τρία ανάλογα τo σημείο που εφαρμόζουμε. Ιδανικά για να δημιουργήσουμε ένα λευκό και ασημί χρώμα θα πρέπει να έχουμε ξάνοιγμα 9+.


Φόρμουλες με χρωμογαλάκτωμα TONE INTENSE by Vitality’s

ΛΕΥΚΟ: 25gr CLEAR + 5gr 9/88 + 6V

ΑΣΗΜΙ: 40gr10/7 + 2gr 1/0 + 1gr BLUE + 6V

ΜΠΛΕ VS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΜΠΛΕ/ΒΙΟΛΕ VS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ/ΚΙΤΡΙΝΟ

ΒΙΟΛΕ VS ΚΙΤΡΙΝΟ

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION