HAIR ADVISOR: Pop Colors = Pastel colors

Η Κρίστι Βλάχου είναι υπεύθυνη στο τμήμα εκπαίδευσης της εταιρίας Goldwell και mastercolorist με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο Facebook, ως Christy Vlachou και στο Instagram ως Christyhaireducator.

Ο όρος Pop προέρχεται από τον αγγλικό όρο Popular, που σημαίνει δημοφιλής. Ποια θα θεωρούσαμε τώρα ως πιο δημοφιλή χρώματα; Φυσικά τα παστέλ, τα οποία τα βλέπουμε παντού, εφαρμοσμένα σε όλα τα κουρέματα και με πολλές τεχνικές εφαρμογές. Τα παστέλ χρώματα τα έχουμε συνδυάσει με μωρουδίστικα χρώματα γι’ αυτό βλέποντας μία γυναίκα με παστέλ αποχρώσεις, υποσυνείδητα θεωρούμε ότι είναι χαρούμενη, ανέμελη και παιχνιδιάρα.

Για να αποσαφηνίσουμε την έννοια του όρου παστέλ, Tint όπως αποκαλείτε στη χρωματολογία.
Ο όρος tint σχηματίζεται όταν προσθέτουμε λευκό σε μια απόχρωση για να την κάνουμε πιο ανοικτή. Τα πολύ φωτεινά tints αποκαλούνται παστέλ, αλλά κάθε καθαρό χρώμα με λευκό ανήκει στην ομάδα των tints. Τα tints συχνά χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν πιο θηλυκά, ή πιο ανοιχτόχρωμα αποτελέσματα.

 

Σύντομη αναφορά στους όρους που πρέπει να θυμόμαστε:

Χρώμα: είναι η καθαρότητα του χρώματος (Μια απόχρωση με το μέγιστο βαθμό χρώματος δεν έχει καθόλου μαύρο, λευκό ή γκρι μέσα).
Απόχρωση: είναι το χρώμα (μπλε, πράσινο, κόκκινο, κα.)
Κορεσμός: αυτός ο όρος αναφερεται στο πόσο δυνατό, ή αχνό είναι ένα χρώμα (ο υψηλός βαθμός κορεσμού είναι ένα έντονο χρώμα).
Τιμή: Αναφέρεται στο πόσο ανοιχτόχρωμη, ή σκουρόχρωμη είναι μια απόχρωση (τα ανοιχτά χρώματα έχουν υψηλή τιμή).

Τόνος: οι τόνοι δημιουργούνται με την ανάμιξη γκρι στα χρώματα.
Σκιές: οι σκιές δημιουργούνται με την ανάμιξη μαύρου στα χρώματα.
Tints: τα tints δημιουργούνται με την ανάμιξη λευκού στα χρώματα.

 

Ας δούμε τα σημεία προσοχής για την δημιουργία των Pop Colors.

1ο Ο ΚΑΜΒΑΣ ΜΑΣ

Όταν θέλουμε μία πραγματικά παστέλ απόχρωση, το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν                  «ζωγραφίζουμε» πάνω σε λευκό καμβά, αλλά σε μαλλιά. Τα παστέλ χρώματα είναι πολύ ευαίσθητα στη δημιουργία τους. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε το ιδανικό αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά να έχουν ξάνοιγμα στο ύψος του 10.

 

 

Όταν φτάσουμε στο ύψος αυτό, έχουμε δύο επιλογές:

Α) Αν θέλουμε παστέλ, βιολέ –  ροζ ψυχρό – γαλάζιο –  πράσινο,  θα πρέπει πριν την τοποθέτηση της παστέλ απόχρωσης να προηγηθεί ένα ρεφλέ με χρωμογαλάκτωμα ώστε να εξουδετερώσει την κίτρινη απόχρωση και ιδανικά να γίνει ασημί. Τότε η ψυχρή παστέλ απόχρωση μας θα είναι μοναδική.

Β) Αν θέλουμε παστέλ, χρυσό/ροζ –  ροδακινί – χρυσό/ροδακινί τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε κατευθείαν την παστέλ απόχρωση.

Aν έχουμε ξάνοιγμα στο ύψος του 9, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε μία πιο «σκούρα», ζεστή απόχρωση παστέλ.

2ο  ΠΡΟΙΟΝ

Είναι ξεκάθαρο ότι όταν το ξάνοιγμα είναι στο ύψος του 10 τα μαλλιά είναι «άδεια» από χρωστικά, έχουν μεγάλη έλλειψη λιπιδίων και το PH της τρίχας βρίσκεται πολύ ψηλά. Αυτοί όλοι είναι παράγοντες που ελαχιστοποιούν το αποτέλεσμα και την διάρκεια της απόχρωσης. Σε αυτή την περίπτωση η επιλογή μας είναι μονόδρομος. Δημιουργήστε παστέλ αποχρώσεις μόνο με χρωμογαλάκτωμα και Elumen. Όξινα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην αναδόμηση της τρίχας, θα κατεβάσουν το PH και θα κλείσουν τα λέπια της τρίχας.

 

3ο ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η έννοια του παστέλ από μόνη της μας προετοιμάζει, ότι δεν έχουμε καλή διάρκεια απόχρωσης. Το παστέλ είναι η πιο light έκδοση ενός χρώματος, δηλαδή ελάχιστη χρωστική δύναμη. Μην υπόσχεστε διάρκεια στην πελάτισσα σας. Ανάλογα το προϊόν που θα δημιουργήσουμε την απόχρωση, την ποιότητα των μαλλιών και τα εξιδεικευμένα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσουμε, αυξάνουμε την διάρκεια, αλλά δεν μπορούμε να την διασφαλίσουμε. Δυστυχώς υπάρχουν μαλλιά που θα διατηρήσουν μία παστέλ απόχρωση μόνο για 2 λουσίματα.

Με βάση το χρωματικό κύκλο μπορούσε να δημιουργήσουμε πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις παστέλ, εκτός από τις βασικές. Για παράδειγμα στη κλασική απόχρωση παστέλ μέντας συμπληρώνοντας χρυσή απόχρωση μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λαχανί.


TIPS

  • Εξασφαλίστε την ποιότητα των μαλλιών.
  • Επιλέξτε αποχρώσεις παστέλ, βάση τον χρωματότυπο της πελάτισσας .
  • Δημιουργήστε χρωματικά επίπεδα φωτισμού στην τεχνική σας βάζοντας πιο σκούρα απόχρωση στη ρίζα.
  • Δημιουργήστε full head POP COLORS.

Η απόλυτη πρόταση για ένα παστέλ POP COLOR look.  Γρήγορη, εύκολη, εμπορική, POP…….

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION