HAIR ADVISOR: Set the world on fire

Προτείνετε στις καλεσμένες σας να ξεχωρίσουν, επιλέγοντας συνδυασμό κόκκινων χρωματικών αποχρώσεων, που θα αναδείξουν την ένταση των ματιών τους και τον δυναμισμό του χαρακτήρα τους.

Από την Κρίστι Βλάχου

 

Το κόκκινο χρώμα έχει γίνει high trend τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν τις αποχρώσεις του. Πρόκειται για ένα χρώμα που είναι πολύ εντυπωσιακό. Στην κατηγορία του κόκκινου αναλύουμε και χρησιμοποιούμε όλες του τις διαβαθμίσεις: βιολέ, κόκκινο/βιολέ, κόκκινο, κόκκινο/πορτοκαλί, πορτοκαλί. Τολμήστε! Δημιουργήστε χρώματα και τεχνικές που ταιριάζουν στον μεσογειακό τύπο και στο ταμπεραμέντο των πελατών μας. Προτείνετε να ξεχωρίσουν, επιλέγοντας συνδυασμό κόκκινων χρωματικών αποχρώσεων, που θα αναδείξουν την ένταση των ματιών τους και τη δυναμική του χαρακτήρα τους.

Σε ποιες ταιριάζουν τα κόκκινα μαλλιά;
Τα κόκκινα μαλλιά ταιριάζουν σε πολλούς τύπους γυναικών, αφού υπάρχει μεγάλη γκάμα αποχρώσεων. Από σκούρο βιολέ, κόκκινο, χάλκινο έως παστέλ χρυσό/ροζ. Μία σωστή επιλογή απόχρωσης μπορεί να κάνει ένα πρόσωπο να λάμψει και να αναζωογονηθεί. Αντιθέτως, μια λάθος επιλογή μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται χλωμή και «άρρωστη».

Οι κόκκινες αποχρώσεις είναι μία εξαιρετική επιλογή για γυναίκες με λευκή και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Αν μάλιστα έχει και ανοιχτόχρωμα μάτια, τότε της ταιριάζουν οι περισσότερες αποχρώσεις σε κόκκινα μαλλιά. Πιο συγκεκριμένα, τα βαμμένα μαλλιά σε ψυχρό κόκκινο χρώμα ταιριάζουν σε επιδερμίδες με ροδαλό τόνο. Τέτοιες αποχρώσεις του κόκκινου είναι τα φυσικά κόκκινα, σκούρα καστανοκόκκινα, κόκκινα-βιολετί και ρουμπινί. Από την άλλη μεριά, οι θερμές αποχρώσεις του κόκκινου στα μαλλιά είναι εξαιρετικές σε ανοιχτόχρωμες και ουδέτερες επιδερμίδες. Δοκιμάστε για παράδειγμα το strawberryblonde (ξανθό της φράουλας), τα χάλκινα μαλλιά, την απόχρωση του κεχριμπαριού, τα καστανοκόκκινα, αλλά και το κόκκινο της σκουριάς.

Είναι πολύ σημαντικό, η πρόταση που θα κάνουμε στην πελάτισσα μας, να ταιριάζει με τον χρωματότυπο της. Αν είναι διστακτική, μπορείτε να δημιουργήσετε κάποιες εσωτερικές διαφάνειες σε υποψήφιες αποχρώσεις για να διαπιστώσει αν της αρέσει. Θα πρέπει να ζητάτε από την πελάτισσά σας να δίνει στο νέο look την ευκαιρία των δύο με τριών ημερών, για να διαπιστώσει αν πραγματικά της αρέσει. Είναι το χρονικό διάστημα που χρειαζόμαστε για να συνηθίσουμε να βλέπουμε στο καθρέπτη μας τον «καινούργιο» μας εαυτό. Πραγματικά όμως αν η πρόταση μας είναι σωστή θα το λατρέψει από την πρώτη στιγμή!

Υπάρχει ψυχρό κόκκινο;
Όλοι έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν μιλάμε για κόκκινα χρώματα αναφερόμαστε σε ζεστά χρώματα. Αυτό όμως δεν ισχύει. Οι εταιρείες στην εποχή μας έχουν δημιουργήσει μεγάλη γκάμα αποχρώσεων ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των χρωματικών τύπων γυναικών.

 

ΖΕΣΤΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΑΛΚΙΝΟ – ΚΟΚΚΙΝΟ – ΚΟΚΚΙΝΟ/ ΒΙΟΛΕ

 

ΨΥΧΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

 

Αποχρώσεις στα κόκκινα μαλλιά

Φυσικά κόκκινα – Χάλκινα μαλλιά: Τα Ginger Red Hair, όπως είναι ευρέως γνωστά τα φυσικά κόκκινα μαλλιά, είναι πολύ ιδιαίτερα και βασίζονται σε έναν απαλό ή μεσαίο κοκκινωπό καφέ τόνο. Πρόκειται για την πιο φυσική απόχρωση του κόκκινου στα μαλλιά. Συνήθως, οι φυσικές κοκκινομάλλες έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και πράσινα ή καστανά μάτια. Μάλιστα η επιδερμίδα τους πολλές φορές είναι γεμάτη φακίδες.

Χάλκινα / κόκκινα μαλλιά: Τα Red Copper Hair, όπως επίσης ονομάζονται, είναι μια πλούσια, έντονη και εκθαμβωτική απόχρωση του κόκκινου και του πορτοκαλί / καφέ. Η απόχρωση που έχει το χάλκινο κόκκινο χρώμα μαλλιών ταιριάζει ιδιαίτερα σε ανοιχτόχρωμο προς μεσαίας απόχρωσης δέρμα. Επίσης, κολακεύει τις επιδερμίδες με ροδακινί ή χρυσό τόνο και μπλε, πράσινα ή καστανά μάτια.

Πορτοκαλί μαλλιά: Το έντονο πορτοκαλί χρώμα είναι πολύ ξεχωριστό και πηγαίνει σε τολμηρές γυναίκες με ανοιχτό τόνο δέρματος. Πρόκειται για μια βαφή μαλλιών που χρειάζεται αρκετή φροντίδα για να παραμείνει έντονη και ζωντανή.

Φούξια μαλλιά: Το φούξια χρώμα στα μαλλιά, κοινώς magenta, αποτελεί μια από τις extreme προτάσεις για κόκκινα-μωβ μαλλιά. Πρόκειται για μια απόχρωση ενδιάμεσα στο κόκκινο και το μωβ που θα κάνει την εμφάνιση σας άκρως εντυπωσιακή.

Ακαζού μαλλιά: Η πλούσια σκούρα πιο καστανοκόκκινη απόχρωση που αποκαλείται και mahogany, έχει γίνει δημοφιλής στις γυναίκες με ανοιχτόχρωμο και μεσαίο τύπο επιδερμίδας με ψυχρούς τόνους.

Μπορντό μαλλιά, γνωστά και ως κόκκινα μαλλιά Βουργουνδίας: Αν η φυσική βάση των μαλλιών σας είναι σκούρα καστανή ή μαύρη, μια αλλαγή σε σκούρο μπορντό χρώμα, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Τα κόκκινα μαλλιά Βουργουνδίας είναι στην ουσία ένα έντονο σκούρο κόκκινο χρώμα ενισχυμένο με βιολέ χρωστικά.

Μελιτζανί / δαμασκηνί μαλλιά: Μια από τις αποχρώσεις για σκούρα κόκκινα μαλλιά που έχει αγαπηθεί από τις γυναίκες κάθε ηλικίας είναι τα μελιτζανί μαλλιά, γνωστά και ως δαμασκηνί. Βέβαια η συγκεκριμένη απόχρωση κόκκινου ταιριάζει μόνο σε ψυχρού τόνου επιδερμίδες.

Βιολέ μαλλιά: Μια ακόμη από τις extreme αποχρώσεις στην οικογένεια των κόκκινων είναι τα μωβ μαλλιά.

Κόκκινα / ρουμπινί μαλλιά: Παίρνοντας το όνομά τους από τον ομώνυμο πολύτιμο λίθο, το έντονο αυτό κόκκινο χρώμα στα μαλλιά είναι πολύ εντυπωσιακό. Αν έχετε πορσελάνινη επιδερμίδα με γαλάζια ή πράσινα μάτια, τότε η απόχρωση αυτή είναι η ιδανική.

 

 

Η Κρίστι Βλάχου, Education Manager της εταιρίας CLARITE PROFESSIONAL, mastercolorist & Blonde Expert με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο: facebook ως Christy Vlachou, στο Instagram ως Christyhaireducator & στο web:www.christyvlachou.gr

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION