HAIR COLOR: ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΑ ΞΑΝΘΑ

Η mastercolorist Κρίστι Βλάχου μιλάει αποκλειστικά στο My Extension. Είναι υπεύθυνη στο τμήμα εκπαίδευσης της εταιρίας Goldwell και master colorist με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο facebook, ως Christy Vlachou.

Με το πέρασμα των δεκαετιών διαπιστώνουμε ότι τα περισσότερα sex symbols είχαν ξανθά μαλλιά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι μήνυμα παίρνουμε όταν έχουμε μπροστά μας, μία γυναίκα με ξανθά μαλλιά; Τι μας δηλώνει το κίτρινο χρώμα στη ψυχολογία;

Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια, ευελιξία, πρόοδο, ροπή στην διασκέδαση, επικοινωνία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων και πλήρης απελευθέρωση από πάθη. Επίσης, χρώμα που τυφλώνει, εντυπωσιάζει, αποκαλύπτει αλλά και… εμπνέει. Εκφράζει τη νεότητα, την χαρά και καθαρίζει το νου που εξαγνίζει τις σκέψεις. Συνδέεται όμως πολλές φορές με την απάτη, τη δειλία και την ζήλια. Στην χρυσαφένια του απόχρωση (χρυσοκίτρινο) αντιπροσωπεύει την πνευματική τελείωση και την ηρεμία. Στη πράξη τώρα…

 

Επικοινωνία με την πελάτισσα

Το πιο σημαντικό βήμα για μια επιτυχημένη βαφή, είναι να επικοινωνήσουμε με την πελάτισσα και να έχουμε τον ίδιο στόχο.

 

 • ΡΩΤΑΜΕ: Τι θέλει, τι φαντάζεται, που δουλεύει, πόσο μοντέρνα νιώθει, αν έχει κάποιες συγκεκριμένες προτιμήσεις ο σύντροφος της.
 • ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ: Σε ποια κατηγορία ανήκει η πελάτισσα μας (classic/ modern/ fashion), πόσο χρονών είναι, πόσο συχνά φροντίζει τα μαλλιά της στο κομμωτήριο, πόσα χρήματα μπορεί να διαθέτει το μήνα.
 • ΑΚΟΥΜΕ: Αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεται για να την ακούσετε και να καταλάβετε τι πραγματικά θέλει. Μην παρασύρεστε από λέξεις που χρησιμοποιεί η πελάτισσα, πχ. 8 στις 10 πελάτισσες όταν λένε ότι θέλουν ένα ξανθό σαντρέ, εννοούν ότι θέλουν ένα ξανθό καθαρό, φωτεινό που να μην κιτρινίζει. Χρησιμοποιείστε περιοδικά για να είστε σίγουροι ότι έχετε μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας.
 • ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ: Βασικό χρώμα, μήκη/άκρες, ποιότητα, δομή τρίχας. Στα βαμμένα μαλλιά, όταν θέλουμε μεγάλες αλλαγές θα πρέπει να εφαρμόζουμε ένα τεστ, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ο στόχος είναι εφικτός.
 • ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ: Δώστε της την επαγγελματική σας άποψη για το χρωματότυπο της, εξηγήστε της τι είναι πραγματικά εφικτό να γίνει σε σχέση με τη φυσική της βάση, την κατάσταση των μαλλιών της και τέλος προτείνετε κάτι που θα μπορεί να «συντηρήσει» οικονομικά. Είμαστε γεμάτοι πληροφορίες και πρέπει να δώσουμε στην πελάτισσα μας αυτό που θέλει. Πρέπει να νιώσει μοναδική, πρέπει να νιώσει ότι εμείς είμαστε ο άνθρωπος της, ο συνεργάτης της, ότι θα της προσφέρουμε κάτι το οποίο ΑΞΙΖΕΙ και κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει κατ’ οίκον. Μόνο τότε θα αποκτήσουμε μία «πιστή» πελάτισσα η οποία δεν θα έχει πρόβλημα με το κόστος των υπηρεσιών μας.
 • ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Συμφωνούμε με την πελάτισσα για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μη φοβάστε να πείτε «όχι δεν γίνεται» σε κάτι που σας ζητούν, αν θεωρείτε ότι δεν μπορεί να γίνει, ή ότι μπορεί να βλάψει την υγεία των μαλλιών.

 

Χρωματότυπος

Είναι πολύ σημαντικό να διαγνώσουμε αν στη πελάτισσα μας ταιριάζει ψυχρό ξανθό, ζεστό ξανθό, ή συνδυασμός.

Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τη φυσική βάση της πελάτισσας, ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο προϊόν και δύναμη οξυζενέ για να επιτύχουμε το στόχο μας, διατηρώντας άριστη ποιότητα μαλλιών.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

 • ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΑΦΗ = MAXIMUM 3 ΤΟΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ
 • ΞΑΝΘΙΣΤΙΚΗ ΒΑΦΗ = MAXIMUM 4 ΤΟΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ
 • ΝΤΕΚΑΠΑΖ = ΜΕΧΡΙ 7 ΤΟΝΟΥΣ ΞΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

 

 

Για να εξασφαλίσουμε το ξάνοιγμα θα πρέπει να διαλέξουμε το σωστό οξυζενέ:

Κλασική βαφή μέχρι 3 τόνους

Πιο σκούρος τόνος 3% (10 vol.)

1 τόνο πιο ανοιχτό από την φυσική βάση 6% (20 vol.)

2 τόνους πιο ανοιχτό από την φυσική βάση 9% (30 vol.)

3 τόνους πιο ανοιχτό από την φυσική βάση 12% (40 vol.)

 

Ξανθιστική βαφή μέχρι 4 τόνους

2-3 τόνους πιο ανοιχτό από την φυσική απόχρωση 9% (30 vol.)

3-4 τόνους πιο ανοιχτό από την φυσική απόχρωση 12% (40 vol.)

 

Σούπερ ξανθιστική μέχρι 5 τόνους(12)

3-4 τόνους πιο ανοιχτό από την φυσική απόχρωση 9% (30 vol.)

4-5 τόνους πιο ανοιχτό από την φυσική απόχρωση 12% (40 vol.)

 

Σκόνη αποχρωματισμού μέχρι 7 τόνους

2-4 τόνους πιο ανοιχτό από την φυσική απόχρωση 6% (10 vol.)

3-5 τόνους πιο ανοιχτό από την φυσική απόχρωση 9% (20 vol.)

4-7 τόνους πιο ανοιχτό από την φυσική απόχρωση 12% (30 vol.)

Να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης όλων των προϊόντων που χρησιμοποιείτε και να αναμιγνύετε το κάθε προϊόν με το δικό του οξειδωτικό.

Ας κάνουμε ένα test drive

ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΑΦΗ

Η κλασική βαφή μας προσφέρει 3 τόνους ξάνοιγμα βάφοντας τα μαλλιά.

 

ΞΑΝΘΙΣΤΙΚΗ ΒΑΦΗ

Η ξανθιστική βαφή μας προσφέρει 4-5 τόνους αποχρωματίζοντας τα μαλλιά και διορθώνει το αποτέλεσμα ανάλογα την απόχρωση που θα επιλέξουμε (πχ 11βιολέ). Η μεγάλη ποικιλία ξανθιστικών βαφών με ενσωματωμένη απόχρωση μας βοηθά να είμαστε πολύ κοντά στο στόχο μας μετά την εφαρμογή.

 

ΝΤΕΚΑΠΑΖ

Το πιο δυνατό «εργαλείο» στο βαφείο μας. Έχει τη δυνατότητα να ανοίξει φυσικά και βαμμένα μαλλιά. Μας προσφέρει το μεγαλύτερο ξάνοιγμα αποχρωματίζοντας τα μαλλιά.

 

ΔΩΣΤΕ ΣΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Όποιο προϊόν και να χρησιμοποιήσουμε έχουμε ανεβάσει το PH σε αλκαλικά επίπεδα. Στο παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε την σωστή διαδικασία, ώστε ολοκληρώνοντας την υπηρεσία βαφής να έχουμε εξασφαλίσει την επαναφορά του PH σε όξινα επίπεδα, ποιότητα τρίχας, λάμψη, διάρκεια χρώματος.

 

ΡΕΦΛΕ

Στην Ελλάδα τα φυσικά μαλλιά συνήθως είναι σκούρα, ενώ οι πελάτισσες μας επιθυμούν ένα ξανθό στο ύψος του 9 & 10 και συνήθως ψυχρό. Για αυτό το λόγο συνήθως οι υπηρεσίες μας για ξανθά μαλλιά στηρίζονται στις ξανθιστικές και το ντεκαπάζ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ξανθιστική βαφή και το ντεκαπάζ αποχρωματίζουν, που σημαίνει ότι το χρώμα που παίρνουμε είναι ψεύτικο. Έχουμε μαλλιά άδεια από χρωστικά και πολύ υψηλό PH.

Για να δημιουργήσουμε μία τέλεια απόχρωση θα πρέπει να κάνουμε δεύτερη διάγνωση στα μαλλιά και να είμαστε απόλυτα σίγουροι σε ποιο ύψος τόνου βρισκόμαστε. Στην συνέχεια συμβουλευόμαστε τον πίνακα με τους διορθωτές, διαλέγουμε τις αποχρώσεις από το χρωματικό κύκλο και ανάλογα με τον στόχο, δημιουργούμε την φόρμουλα με ΧΡΩΜΟΓΑΛΑΚΤΩΜΑ. Θα εξισορροπήσουμε το ΡΗ της τρίχας, θα ενυδατώσουμε, θα κλείσουμε τα λέπια, θα εξασφαλίσουμε καλή ποιότητα, λάμψη και την μέγιστη διάρκεια χρώματος.

 

Μην παρασύρεστε. Είναι απαραίτητο η φόρμουλα που θα δημιουργήσετε να είναι στο ίδιο ύψος ξανοίγματος, ή ελάχιστα πιο σκούρα. ΟΧΙ πιο ανοικτή διότι τα χρωστικά δεν θα έχουν τη δύναμη να σας δώσουν την επιθυμητή απόχρωση. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δώσετε στη πελάτισσα να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν μαλλιά στο ύψος του 11 και του 12. Γι’ αυτό όταν η πελάτισσα επιστρέφει στο κομμωτήριο με πολύ ανοιχτές, σχεδόν άσπρες άκρες, θα πρέπει να ξέρει ότι για να έχει ένα σωστό χρώμα, οι άκρες θα πρέπει να είναι ομοιόχρωμες με το αποτέλεσμα της ρίζας. Δηλαδή να διορθώνουμε την διαφορά του ξεθωριάσματος, όπως θα κάναμε και σε ένα καστανό.

 

Αν δεν έχουμε το αποτέλεσμα του θέλουμε υπάρχουν κάποιες παράμετροι που πρέπει να ελέγξουμε:

 • Ο στόχος μας ήταν εφικτός;
 • Επιλέξαμε το σωστό προϊόν και το σωστό οξυζενέ;
 • Εφαρμόσαμε σωστή ποσότητα προϊόντος;
 • Ήταν οι χωρίστρες μας στο πέρασμα πάρα πολύ λεπτές;
 • Ολοκληρώθηκε ο χρόνος αναμονής;
 • Κάναμε σωστή επιλογή αποχρώσεων;

 

Περιποίηση μαλλιών

Η πελάτισσα που εφαρμόζει τέτοιες τεχνικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιεί κατάλληλα προϊόντα περιποίησης κομμωτηρίου, για να φροντίζει στο σπίτι τα βαμμένα μαλλιά της, έτσι ώστε να εξασφαλίσει διάρκεια και λάμψη.

 

Ξεχωρίστε!

Η κατηγορία των ξανθών μαλλιών στο κομμωτήριο είναι μία μεγάλη αγορά. Είναι το κλειδί για εμάς να δείξουμε στην πελάτισσα μας πόσο απαραίτητοι είμαστε, πόσο ωραίο και μοναδικό ξανθό μπορούμε να της προσφέρουμε. Δουλέψτε ιδιαίτερες αποχρώσεις και τεχνικές στο ρεφλέ στο λουτήρα για να δώσετε φως και κίνηση στο κούρεμα.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION