HAIR FASHION: Boyish Look και αφέλειες εμπνευσμένες από τον κινηματογράφο

Ο Νέστωρ Βαρσάμης είναι κομμωτής, βραβευμένος με δεκάδες τίτλους και διακρίσεις στον εθνικό και διεθνή χώρο της κομμωτικής τέχνης και εκπαιδευτής πάνω στην κομμωτική τέχνη και το styling στην ακαδημία του NYA στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για επικοινωνία μαζί του θα τον βρείτε στο email: nestorvarsamis@gmail.com

 

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ

Παρά τη μεγάλη δημοφιλία του ανδρόγυνου κουρέματος, όταν μια γυναίκα θέλει να κοντύνει τα μαλλιά της, οι κομμωτές προσπαθούν παράλληλα να τονίσουν την θηλυκότητά της. Κάτι αντίστοιχο με την Irina Shayk στα φετινά Oscar, ένα αποτέλεσμα μοντέρνο και στυλιζαρισμένο στις άκρες.

 

ΣΤΥΛ MIA FARROW

Τάση επίσης αποτελεί το στιλ της Mia Farrow στην ταινία Rosemary’s Baby του 1967. Ο Vidal Sassoon για να δημιουργήσει το συγκεκριμένο θηλυκό look της ηθοποιού χρειάστηκε να επισκεφτεί ειδικά το Λονδίνο από το Los Angeles, το οποίο ακόμη και σήμερα θεωρείται ως μια από τις πιο εκθαμβωτικές εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη!

Αναλυτικότερα για το Style αυτό θα λέγαμε πως κολακεύει περισσότερο ένα πρόσωπο με φαρδύ μέτωπο και έντονο πιγούνι. Παρόλο που τα πλαϊνά μαλλιά είναι πιο κοντά και λιγότερο αυστηρά στο ύψος του λαιμού, μπορεί κανείς να παίξει με τις άκρες, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι τόσο στυλιζαρισμένο.

Στην ίδια δεκαετία των ’60 παρατηρούμε και αναδεικνύουμε το στιλ μια σύγχρονης εκδοχής των Beatles, όπου σε αντίθεση τον Maison Margiela, η φράντζα είναι πιο μακριά, κολακεύει τα φρύδια και χαϊδεύει τα ζυγωματικά. Ένα Look που ταιριάζει περισσότερο σε ίσια είτε ελάχιστα σπαστά μαλλιά. Ενδείκνυται ακόμη για πρόσωπα με έντονη μύτη, καθώς η φράντζα θα το αναδείξει.

MODERN DIANA

Έμφαση δίνεται επίσης σε μια σύγχρονη εκδοχή του αξέχαστου κουρέματος που είχε κάνει ο Sam Mc Knight στην Diana κατά τη δεκαετία του ‘90. Το συγκεκριμένο style είναι ήσυχο και ταιριάζει σε πρόσωπα με πιο σκληρά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είναι ιδανικό για ίσια ή σπαστά μαλλιά.

 

LOUISE BROOKS

Ακόμη έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει το look της ηθοποιού Louise Brooks κατά τη δεκαετία των 20s, το οποίο είναι μια πολύ καλή έμπνευση αν κάποιος επιθυμεί να πετύχει μια πιο Boyfriend εμφάνιση. Για το συγκεκριμένο ανδρόγυνο Look θα πρέπει να έχετε ίσια μαλλιά και  ένα πρόσωπο με πολύ σωστές αναλογίες καθώς η γραμμή των μαλλιών ακολουθεί τη γραμμή του προσώπου, δημιουργώντας έτσι πολύ συγκεκριμένες γωνίες. Το look αυτό δείχνει καλύτερα σε ίσια μαλλιά, επειδή δεν υπάρχουν διαφορετικά μήκη.

BOYISH LOOK

Τάση επίσης αποτελεί η εκδοχή του pixie cut με λιγότερες στρώσεις στο πλάι. Εδώ η χωρίστρα παραπέμπει σε ένα αρκετά αυστηρό Boyish look, αντίστοιχο με την εμφάνιση της Charlize Theron στην εκδοχή της ταινίας Mad Max, όπου για τις ανάγκες της χρειάστηκε να ξυρίσει το κεφάλι της.

Το συγκεκριμένο Look ταιριάζει σε ίσια ή σπαστά μαλλιά και αναδεικνύεται περισσότερο σε ξανθό ή πλατινέ χρώμα. Βέβαια για ένα απόλυτο αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να παραλείπετε πως το συγκεκριμένο look χρειάζεται κούρεμα κάθε μήνα.

Ακόμη τάση αποτελεί μια εκδοχή των 80s στο unisex αυτό κούρεμα το οποίο είναι πιο κοντό στα πλαϊνά και στην κορυφή και μακραίνει στο κάτω μέρος, ενώ οι αφέλειες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το συγκεκριμένο ταιριάζει περισσότερο σε ίσια και σε σπαστά μαλλιά, καθώς και σε μαλλιά βαμμένα σε δύο διαφορετικούς τόνους.

 

DEMY MOORE

Τέλος, έμφαση δίνεται στο style της Demy Moure στο θρυλικό G.I.Jane. ένα look το οποίο παρόλο που ταιριάζει σε όλες το αποτέλεσμα διαφέρει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου. Δείχνει ακόμη πιο τολμηρό αν οι ρίζες είναι πιο σκούρες από τις άκρες.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION