Το έκανε η Kristen Stewart, το έκανε η Miley Cyrus, το έκανε η Irina Shayk, το τόλμησε ακόμη και η Rihanna. Γιατί να μην το κάνεις κι εσύ;
Από τον Αχιλλέα Παπαδήμα

Mullet σημαίνει ‘χαίτη’ στην αργκό των 80s και είναι μια λέξη που νομίζαμε ότι θα έμενε κλεισμένη στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, μαζί με τον David Bowie της εποχής του «Ziggy Stardust» και τον Σταμάτη Γαρδέλη από το «Καμικάζι Αγάπη Μου». Έλα, όμως, που το mullet επέστρεψε δυναμικά στα 20s, και μάλιστα «φοριέται» κυρίως από κορίτσια που θέλουν να δείξουν την αντισυμβατική τους προσωπικότητα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το girl’s mullet ξεκίνησε στα 70s και απλά κορυφώθηκε στα 80s. Μια από τις πρώτες σταρ που υιοθέτησαν το εν λόγω κούρεμα ήταν η υπέροχη Jane Fonda.
Επανάσταση τώρα!
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Harry Josh, ο περίφημος hairstylist της Irina Shayk και πολλών ακόμη super models, δήλωσε ότι το mullet είναι ένα κούρεμα που επιδιώκει να πηγαίνει κόντρα στην μόδα. Ότι όλη η γοητεία που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο hairlook έχει να κάνει με την επαναστατικότητα. Και ότι χρειάζονται κότσια για να το επιλέξει μια γυναίκα στη σημερινή εποχή.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα κούρεμα που δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα και σίγουρα δεν είναι από το haircuts που μπορεί μια γυναίκα να περιποιηθεί μόνη της από το σπίτι, αφού φύγει από το κομμωτήριο.

Εννοείται ότι από τη χαίτη των 80s μέχρι αυτή που βρίσκεται στη μόδα στις μέρες μας, υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Αντί για το κοντό fringe και τα αυστηρά κουρεμένα πλάγια, η μοντέρνα έκδοση του mullet προσφέρει πολλές διαφορετικές εναλλακτικές για να διαλέξει η πελάτισσά σας. Ακόμη και η χαίτη καθαυτή στο πίσω μέρος μπορεί να αποτυπωθεί με πολλά layers ή με όγκο, δημιουργώντας μια τελείως διαφορετική συνθήκη. Η απόκλιση από το παραδοσιακό mullet γίνεται με διάθεση πολύ πιο χαλαρή, ενώ στο παιχνίδι μπορεί να μπει και το χρώμα ή έστω πινελιές χρώματος σε σημεία του hairstyle.
Διαφοροποίηση από τη μάζα
Φυσικά, δεν είναι όλες οι γυναίκες έτοιμες για μια τόσο μεγάλη αλλαγή στο hairstyle τους. Ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχουν λύσεις. Εάν προσέξετε το κούρεμα που υιοθέτησαν δύο σπουδαία μοντέλα της εποχής μας, η Suki Waterhouse και η Kaia Gerber, θα δείτε ότι υπάρχουν και πολύ πιο ανάλαφρες εκδοχές, οι οποίες ουσιαστικά δεν είναι mullets αλλά μοιάζουν με mullets.

Είναι το mullet ένα από τα πιο ευχάριστα comebacks στη μόδα της κομμωτικής τέχνης; Η απάντησή μας είναι σίγουρα ναι και επιτρέψτε μας μια κοινωνιολογική αναφορά: Ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι αισθάνονται ίδιοι μεταξύ τους. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που δύσκολα κάποιος μπορεί να διαφέρει. Επομένως, ένα κούρεμα που σε βγάζει από τον σωρό, είναι πάντα καλοδεχούμενο!