HAIR HISTORY: Back in the ’60s!

Τα 7 δημοφιλέστερα hairstyles που σημάδεψαν την πιο ενδιαφέρουσα δεκαετία του 20ου αιώνα και που, τα περισσότερα από αυτά, παραμένουν ακόμη –με παραλλαγές και προσαρμογές- στην επικαιρότητα.


Από τον Αχιλλέα Παπαδήμα

 

 

The Beehive

Το εντυπωσιακό Beehive προέρχεται από το χτένισμα Bouffant, το οποίο ήταν πολύ δημοφιλές την δεκαετία του 1950. Το πομπώδες αυτό στυλ χαρακτηριζόταν από το ύψος, τις μεγάλες ποσότητες λακ και το ιδιαίτερο σχήμα του. Το λουκ ταυτίστηκε με την υψηλή κοινωνία των 60s, ενώ την πιο «λαϊκή» εκδοχή του μπορείτε να τη δείτε σε όλες σχεδόν τις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

 

The Mop Top

Η τρέλα που ξεκίνησε με τους Beatles στα 60s δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το γυναικείο μαλλί. Το Mop Top είναι ένα κούρεμα με μεσαίο μήκος και ατημέλητη διάθεση, το οποίο βλέπουμε και σήμερα σε κορίτσια με πιο rock και παιχνιδιάρικη διάθεση. Να τονίσουμε ότι η λέξη «mop» στα Αγγλικά σημαίνει «σφουγγαρίστρα»!

 

Τhe Bombshell

Στα 60s, η αμφισβήτηση των κοινωνικών ταμπού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σεξουαλικότητα απελευθερώθηκε μέσω των τεχνών, κυρίως από τον κινηματογράφο, ο οποίος δημιούργησε νέα πιο ελευθεριακά sex symbols. Τα στερεότυπα στα χτενίσματα καταργήθηκαν και το bombshell look έγινε μια πραγματικότητα που διαρκεί μέχρι σήμερα.

 

The New Pixie

Η σεξουαλική απελευθέρωση των 60s ήρθε ως αποτέλεσμα μια παγκόσμιας κοινωνικής επανάστασης, η οποία αμφισβήτησε όλα τα στερεότυπα. Το κοντό αγορίστικο μαλλί στα κορίτσια, ήταν σήμα κατατεθέν αυτής της επαναστατικής διάθεσης και υιοθετήθηκε από εκατομμύρια γυναίκες της εποχής.

 

The Vidal Sassoon Cut

Ο Βρετανός κομμωτής δημιούργησε αυτήν την εκδοχή του Bob Cut το 1960 και γράφτηκε για πάντα στην Ιστορία ως πρωτοπόρος. Το γεωμετρικό αυτό look, εμπνευσμένο από το καλλιτεχνικό ρεύμα Bauhaus, ήταν ιδιαίτερα επαναστατικό για την εποχή του. Ο Sassoon σύντομα ανέλαβε μεγάλα κεφάλια της showbiz, ενώ μια νέα εποχή στο Bob κούρεμα είχε ήδη ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζουμε αν και πότε θα τελειώσει.

 

Afro Hair

Το 60s κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα έφερε μαζί του και μια ανανεωμένη άποψη για το στυλ των Αφροαμερικανών. Η συνεχής προσπάθεια τους και η έμμεση απαίτηση της κοινωνίας που τους ήθελε να αντιγράφουν τα κουρέματα των λευκών είχε πλέον παύσει και έτσι γεννήθηκε το Afro look. Το στυλ έγινε σύμβολο της δύναμης των Αφροαμερικανών και έκτοτε αποτελεί διαχρονικό fashion statement.

 

Hippie Hair

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 εμφανίστηκαν τα «Παιδιά των Λουλουδιών». Οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις, το εμβληματικό Woodstock Festival, αλλά και τα μακριά φυσικά μαλλιά ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τους hippies. Άντρες και γυναίκες άφηναν τα μαλλιά τους να μεγαλώνουν κρατώντας τα ατημέλητα, δίνοντας έτσι μια απάντηση στον κομφορμισμό της εποχής.

 

 

 

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION