HAIR HISTORY: Cinema Hair

Ακολουθεί ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με 12 hairstyles που εμφανίστηκαν στον κινηματογράφο και έμειναν αξέχαστα.

Από τον Αχιλλέα Παπαδήμα

 

Πριν από το Instagram και τους influencers, πριν από τη (βραχυπρόθεσμη) επιρροή που ασκούν τα κοινωνικά δίκτυα στις τάσεις και στις μόδες των hairstyles, υπήρχε ο κινηματογράφος και τα είδωλά του.

Ακόμη κι αν δεν έχετε δει την ταινία στην οποία παρουσιάζεται το εκάστοτε χτένισμα, είναι βέβαιο ότι έχετε δει αμέτρητες γυναίκες να το ζητούν από τον κομμωτή τους, να το αντιγράφουν και να εμπνέονται από αυτό. Φώτα, κάμερα, φύγαμε…

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: Breakfast at Tiffany’s (1961)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Audrey Hepburn
HAIRSTYLE: To chic updo της Hepburn όχι μόνο επηρέασε αλλά και καθόρισε τα χτενίσματα της δεκαετίας του 1960.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: Suicide Squad (2016)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Margot Robbie
HAIRSTYLE: Πίσω από τα δήθεν αθώα αυτά κοτσίδια κρυβόταν μια psycho ιδιοσυγκρασία σε μια ταινία που καθόρισε την περασμένη δεκαετία. Σήμερα; Μπλε και κόκκινες ανταύγειες παντού. Λόγω της Robbie; Πολύ πιθανό!

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: The Fifth Element (1997)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Mila Jovovich
HAIRSTYLE: Άναρχο καροτί καρέ με τις αφέλειες ψηλά και υποψία ράστα υφής. Η Mila δίδαξε στυλ στις επαναστατημένες γενιές του μέλλοντος.

 

ΤΑΙΝΙΑ: Austin Powers in Goldmember (2002)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Beyonce
HAIRSTYLE: Η ιέρεια της pop-r&b μουσικής σκηνής, εμφανίζεται στo κινηματογραφικό πλατό για να μας συγκλονίσει με το επικό afro της.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: Grease (1978)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Olivia Newton-John
HAIRSTYLE: Πομπώδες perm hair που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. Τα 80s ασφυκτιούσαν από το συγκεκριμένο χτένισμα και η Olivia αποτελούσε τη βασική έμπνευση.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: Cabaret (1972)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Lisa Minnelli
HAIRSTYLE: Αυστηρό «Dutch Boy» pixie, με προκλητική αιχμή στο μέτωπο και ψευδοφαβορίτες. Με παραλλαγές, αυτό το κούρεμα έκανε θραύση στα 70s.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: Amélie (2001)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Audrey Tautou
HAIRSTYLE: Αυτό το pixie cut αποτελεί την επιτομή της αθωότητας και της σπιρτάδας. Το Παρίσι (και όχι μόνο) γέμισε από κορίτσια με το κούρεμα της Αμελί κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: A View to a Kill (1985)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Grace Jones
HAIRSTYLE: Επιβλητικό flat top κούρεμα και ένα συνολικό physique που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: How to Marry a Millionaire (1953)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Marilyn Monroe
HAIRSTYLE: Το ανεπανάληπτο ξανθό της Marilyn δημιουργήθηκε ύστερα από πειράματα των colorist της εποχής με εννέα διαφορετικές αποχρώσεις. Αυτό το χρώμα μπορεί να ταιριάζει σε λίγες, αλλά όταν ταιριάξει κόβει την ανάσα.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: Pretty Woman (1990)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Julia Roberts
HAIRSTYLE: Τα ανεπιτήδευτα curly μακριά μαλλιά της Julia Roberts σε αυτήν την ταινία, σηματοδοτούν το τέλος των στυλιζαρισμένων 80s και την ελευθερία έκφρασης που έφεραν τα 90s.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: Star Wars (1977)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Carrie Fisher
HAIRSTYLE: Για καλή μας τύχη, το εν λόγω χτένισμα δεν έγινε μόδα στους δρόμους (με εξαίρεση κάποιες αποκριάτικες μεταμφιέσεις), αλλά είναι τόσο χαρακτηριστικό που δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα αφιέρωμα σε κινηματογραφικά hairstyles.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ: Pulp Fiction (1994)
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Uma Thurman
HAIRSTYLE: Βαμμένα κορακίσια μαύρα και με το ανεπανάληπτο αυτό fringe cut, τα μαλλιά της Uma Thurman αποτέλεσαν αντικείμενο έμπνευσης για αμέτρητους hair stylists όχι μόνο στα 90s, αλλά και στις επόμενες δεκαετίες.

 

 

-all photos are from MoviestillsDB

 

 

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION