HAIR HISTORY: Half & Half hair

Εδώ και 3 χρόνια, η διχρωμία στα μαλλιά έχει κατακτήσει τόσο το Instagram όσο και τις προτιμήσεις των celebrities. Δείχνει να είναι μια μόδα που δεν θα ξεπεραστεί εύκολα, αφού το παιχνίδι με το χρώμα ήταν, είναι και θα είναι ένα από το πιο διασκεδαστικά parts της κομμωτικής τέχνης.

Από τον Αχιλλέα Παπαδήμα

 

Σε αυτήν τη στήλη του My Extension, συνήθως αναφερόμαστε σε κομμωτικές τάσεις και ιστορίες που ξεκίνησαν πολλές δεκαετίες, ακόμη και αιώνες, παλαιότερα. Αυτή τη φορά λέμε να πρωτοτυπήσουμε και να δώσουμε βάση σε ένα «φαινόμενο» που υπάρχει γύρω μας μόλις τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Το όνομά του είναι Half and Half Hair ή Two-Tone Hair και, καλά καταλάβατε, πρόκειται για τη μόδα που θέλει τα μαλλιά να είναι βαμμένα με δύο διαφορετικά χρώματα.

Η εν λόγω τάση ξεκίνησε σε underground επίπεδο το 2018, όταν κομμωτές -κυρίως από την Αγγλία- άρχισαν να επιδεικνύουν στο Instagram τις καλεσμένες τους με δίχρωμο μαλλί. Το φαινόμενο άρχισε να γενικεύεται σε παγκόσμιο επίπεδο με την πρώτη celebrity που δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να είναι η γνωστή τραγουδίστρια Dua Lipa.

Ακολούθησε η επίσης τραγουδίστρια Billie Eilish (η οποία πρόσφατα το γύρισε σε πλατινέ ξανθό), αλλά και πολλές ακόμη γνωστές προσωπικότητες που απευθύνονταν, κυρίως, στο εφηβικό κοινό.

Όμως η μόδα δεν έμεινε εκεί. Άρχισε να εξαπλώνεται και στις μεγαλύτερες ηλικίες με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο όρος Half & Half έπαψε να είναι χαρακτηριστικός της τάσης, καθώς το παιχνίδι με τα χρώματα απέκτησε αμέτρητες παραλλαγές: Διαφορετικό χρώμα στη ρίζα και στις άκρες, άλλη απόχρωση μόνο στη ρίζα, μόνο στις άκρες, μόνο στις αφέλειες, μόνο στους κροτάφους, στην άκρη της κοτσίδας και οι εναλλακτικές δεν έχουν τελειωμό…

 

TwoColored Beauties

10 χαρακτηριστικά παραδείγματα της χρωματικής τάσης που ήρθε και φαίνεται ότι θα μείνει για καιρό στα κομμωτήρια…

 

Flamingo pink pixie μπροστά και πίσω ένα αυστηρό business κούρεμα. Να, αυτοί οι συνδυασμοί είναι που μας ξετρελαίνουν.

 

 

Η Cruella de Vil δεν είναι και η συμπάθειά μας λόγω των θέσεων της σχετικά με τα animal rights, αλλά αποτέλεσε εξαιρετική έμπνευση γι’ αυτό το Half & Half.

 

 

Με καταγωγή από τη Νιγηρία, η fashion influencer Whitney Madueke δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα βάψει μπλε ή ροζ τα braids της. Διάλεξε τη «μέση λύση» και της πάει πολύ!

 

 

Κίτρινο χρώμα στις αφέλειες και σε λεπτές τούφες στην άκρη της κουπ, και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ πανηγυρίζουν με πάθος.

 

 

Διπλές αποχρώσεις του ροζ και του γαλάζιου σε μια αιθέρια χρωματική επιλογή, που ταιριάζει άψογα με το έντονο μακιγιάζ.

 

 

Two-tone hair δεν σημαίνει αποκλειστικά ξέφρενες διαφορές στα χρώματα. Εδώ βλέπουμε να γίνεται παιχνίδι με δύο κοντινές αποχρώσεις και το αποτέλεσμα είναι φίνο.

 

 

Η Billie Eilish μπορεί να αντικατέστησε το πράσινο με το φουλ ξανθό, αλλά η αλήθεια είναι ότι άφησε έντονη κληρονομιά στις fans της.

 

Πολλές τεχνικές και μεγάλος κόπος για τον επαγγελματία κομμωτή εδώ, αλλά το υπέροχο αυτό mermaid look θα λάμψει το προσεχές καλοκαίρι.

 

 

Πολύ εύστοχα, αυτό το αποτέλεσμα ονομάστηκε White Chocolate από το περίφημο κομμωτήριο Bleach London. Λατρεμένο.

 

 

Fringe στο χρώμα του ροδάκινου και άιντε να ανοίξουν οι συναυλιακοί χώροι γιατί βαρεθήκαμε χωρίς live music!

 

 

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION