HAIR MENTOR: Όταν μια γυναίκα κόβει τα μαλλιά της…

Σε αυτό το άρθρο μου θα μιλήσω για τους λόγους που μια γυναίκα κόβει ή δεν κόβει τα μαλλιά της. Πιστεύω ότι με όσο περισσότερες γυναίκες μιλήσεις σε ένα κομμωτήριο τόσο περισσότερο μαθαίνεις την ψυχοσύνθεση τους.

Από τον Θάνο Τσάκλα

 

 

Ο διάλογος που αναπτύσσουμε με την πελάτισσα μας ώστε από κοινού να καταλήξουμε στο ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα, ξεκλειδώνει πτυχές και αλήθειες όπου αλλάζουν -όπως είναι φυσικό- από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σε αρχικό ποσοστό ισόποσα μοιρασμένο 33% επί 3, η γυναίκα κόβει τα μαλλιά της για 3 λόγους:

Ο 1ος λόγος είναι η υγεία των μαλλιών.

Ο 2ος λόγος είναι η ευκολία σχετικά με το πόσο εύκολα μπορεί να τα περιποιηθεί μόνη της στο σπίτι.

Ο 3ος λόγος είναι η ομορφιά των μαλλιών και της ίδιας της γυναίκας, που προσέχει τον εαυτό της και ακλουθεί την μόδα.

Από το άθροισμα αυτών των 33% προκύπτει το 99% και υπολείπεται ένα 1% το οποίο είναι εξίσου σημαντικό αλλά τις περισσότερες φορές δεν αποκαλύπτεται εξ αρχής στη διάγνωση. Αιτίες εδώ είναι ο χωρισμός από κάτι (σχέση, απόλυση από την εργασία ή ακόμα και θάνατος αγαπημένου προσώπου), η κακή ψυχολογία, το στρες και η γενικότερα όχι και τόσο καλή διάθεση.

 

Υγεία των μαλλιών 33%
Η υγεία ήταν ανέκαθεν ό,τι σημαντικότερο έχουμε στη ζωή μας και δη στα μαλλιά μας. Η πιο γνωστή φράση εκτός Ελλάδας όταν τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους άνθρωποι που έχουν κάνει διακοπές εδώ είναι το «GIAMAS»! Από το «στην υγειά μας» που λέμε εμείς σαν πρόποση όταν πίνουμε το κρασί ή το ποτό μας!

Έτσι ένας βασικός λόγος που συχνά ακούμε κατά την διάγνωση μας είναι πως η πελάτισσα μας θέλει να κόψει τις άκρες για να καθαρίσουν, για να φύγει η ψαλίδα, γιατί φριζάρουν ή γιατί το χρώμα είτε φυσικό είτε τεχνητό έχει ξεθωριάσει από τον ήλιο και από τον χρόνο.

Η πελάτισσα μας έχει την άποψη ότι αν κόψει τις άκρες όπως μας ζητάει 2-3 δαχτυλάκια θα χει κάνει το χρέος της απέναντι στα μαλλιά της και ότι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί περισσότερο για το επόμενο διάστημα.

Εμείς απ’ την άλλη, θα πρέπει να εξηγούμε ξανά και ξανά τα αυτονόητα περί συχνότερων επισκέψεων στο κομμωτήριο, λιγότερης χρήσης πρέσας και σε χαμηλότερη θερμοκρασία όταν τα φτιάχνει μόνη της και ειδικά προϊόντα ενυδάτωσης για μετά το λούσιμο στο σπίτι. Προτεινόμενη επόμενη επίσκεψη της είναι οι 6 με 8 εβδομάδες!

 

Ευκολία 33%
Το επόμενο 33% το κατέχει η ευκολία. Σε συνδυασμό με την υγεία, όταν τα μαλλιά είναι πιο υγιή ξεμπερδεύονται ευκολότερα μετά το λούσιμο, στεγνώνουν πιο γρήγορα και δεν παίρνει πολύ χρόνο στο να τα φτιάξει εύκολα και μόνη της στην καθημερινότητα ή στην βραδινή έξοδο.

Η ευκολία τις περισσότερες φορές βρίσκεται σε κουρέματα με όχι πολλά layers, σε πιο κοντό μήκος ώστε να είναι εύκολα στο styling ή κάτι κοντά στους ώμους ώστε να πιάνονται πίσω εύκολα στις δραστηριότητες και να έχουν μια κίνηση με λίγη προσπάθεια όταν τα φτιάχνει μόνη της. Προτεινόμενη επόμενη επίσκεψη της είναι οι 6 με 8 εβδομάδες.

 

Μόδα – ομορφιά 33%
Και ερχόμαστε τώρα σε έναν πολύ σημαντικό λόγο που μια γυναίκα κόβει τα μαλλιά της! Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο κάθε κομμωτής επενδύει χρόνο και χρήμα μέσα από την εκπαίδευση που λαμβάνει ώστε να μπορεί να κάνει μια γυναίκα όμορφη. Πραγματικά πιστεύω στην φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας και μάλιστα οι γυναίκες του 21ου αιώνα προσέχουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, τα ρούχα τους, την σιλουέτα τους, τα αξεσουάρ και βέβαια τα μαλλιά τους!

Μια γυναίκα κατά κύριο λόγο έρχεται στο σαλόνι μας για να φύγει όμορφη. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ! Εμείς σαν επαγγελματίες οφείλουμε να δώσουμε το 100% της τεχνικής μας ώστε να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα που να τονίσει τα χαρακτηριστικά της, να κρύψει τυχόν ατέλειες και να της δώσει μια ελκυστική και sexy εμφάνιση!

1% κακή ψυχολογική κατάσταση
Και περνάμε, τέλος, σε μια ακόμα αιτία που μια γυναίκα κόβει ή δεν κόβει τα μαλλιά της και θέλει τεράστια προσοχή. Το 1% είναι μια κρυφή στενοχώρια πού πέρασε, είτε γιατί χώρισε από τον σύντροφο της, είτε έχασε την δουλεία της, μια ξαφνική αλλαγή στην ζωή της, η απώλεια ενός αγαπημένου της προσώπου και άλλα παρόμοια όχι και τόσο ευχάριστα γεγονότα.

Όποια κι αν είναι η αιτία, η πελάτισσα μας έχει ανάγκη να φτιάξει την διάθεση της και να αλλάξει κάτι επάνω της κάνοντας μια νέα αρχή ξεκινώντας από τα μαλλιά της, βάφοντας και κόβοντάς τα ώστε να αποκτήσει την χαμένη της αυτοπεποίθηση.

Συνήθως, αυτή η πελάτισσα ίσως μας προτρέψει να κάνουμε ό,τι θέλουμε που πολλές φορές δεν έχει την κατάληξη που επιθυμούμε. Γιατί πολύ απλά η απόφαση της να αλλάξει ήταν εν μέρει αυθόρμητη και απότομη χωρίς να έχει προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο.

Εμείς με την σειρά μας κοιτάμε να προσφέρουμε ηρεμία στην σκέψη της και ένα κούρεμα ή χρώμα όπου θα έχουμε από κοινού συμφωνήσει, χωρίς να παίρνουμε αποφάσεις επηρεασμένοι από την παρότρυνση της για ακραία αλλαγή εδώ και τώρα!

Άλλωστε όπως έχουμε πει κατά καιρούς, ο καλύτερος και εντελώς δωρεάν ψυχολόγος είναι ο κομμωτής!

 

 

 

O Θάνος Τσάκλας εργάστηκε στα TONI&GUY Λίβερπουλ και Γενεύης επί σειρά ετών και σήμερα είναι Head Educator στο “Thanos Tsaklas Mentoring and Hair Training System” και Art Director στα κομμωτήρια Vasal. Επίσης είναι εκπαιδευτής κομμωτικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Για επικοινωνία μαζί του στα social media μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook ως Thanos Tsaklas mentoring and hair training στο Instagram thanos_tsaklas και στο website: www.thanostsaklas.gr

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION