HAIR MENTOR: Shag is Back!

Σε αυτό το άρθρο μου θα μιλήσω για ένα κούρεμα που εδώ και λίγο καιρό έχει επιστρέψει στις προτιμήσεις των γυναικών όλων των ηλικιών! Ένα κούρεμα «η χαρά του κομμωτή» όπου γίνεται όλο και περισσότερο trend στις μέρες μας και το ζητούν όλο και περισσότερες πελάτισσές μας!

Από τον Θάνο Τσάκλα

 

 

Το Shag είναι από τα λίγα κουρέματα που ενώ κρατάς το μήκος και δεν παραπονιέται η πελάτισσα ότι κόπηκαν πολύ, μπορείς να δώσεις απίστευτη δυναμική, έντονο όγκο και μια κίνηση που ακόμα και με ένα απλό στέγνωμα το αποτέλεσμα είναι σκέτη απόλαυση!

 

Τι είναι όμως το Shag?
Αν θέλουμε να περιγράψουμε με κομμωτική ορολογία και ακρίβεια τι είναι το Shag, προσωπικά θα το όριζα σαν ένα “Profile all in one 45° sections, 45° front angle and 45° crown round vertical sections 45° (back) Layered Cut with a round soft perimeter». Που για καθαρά λόγους ευκολίας και marketing θα το βαπτίσουμε Shag.

Είναι ένα κούρεμα εύκολο και συνάμα γρήγορο τόσο προς την εκτέλεση στο σαλόνι αλλά και τo μετέπειτα styling στο σπίτι. Το shag ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα και ρούχα. To συγκεκριμένο κούρεμα έχει τις ρίζες του βαθιά στο lifestyle των 80’s όπου έγινε μόδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αν θυμάστε το έντονο φιλάρισμα των pop stars.

Πολύτιμη υποσημείωση: Το shag είναι πολύ κοντινός συγγενής του mullet για όσους έζησαν τα 80’s!

 

Το shag γύρισε για να μείνει
Το shag έχει αρχίσει να κατακτά όλο και περισσότερους κομμωτές καθώς γίνεται εύκολα είναι εμπορικό, έχει έντονο φιλάρισμα και καλύπτει όλες τις ανάγκες και τις υφές των μαλλιών ακόμα και των σγουρών!

Είναι άμεση και εντυπωσιακή η μεταμόρφωση στα πρώτα κιόλας λεπτά, αφού από την πρώτη ψαλιδιά μπροστά όταν ξεκινάμε το κούρεμα αρχίζει να διαγράφεται το ασύμμετρο πλαίσιο της κορνίζας του προσώπου. Ένα χαρακτηριστικά σέξι κούρεμα τεσσάρων εποχών που αφήνει ανοιχτές πολλές εναλλακτικές τόσο για το χρώμα που θα ακολουθήσει, το τελικό styling αλλά και τα προϊόντα που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει και η πελάτισσα μας μόνη της στο σπίτι.

Ωστόσο δεν είναι ότι έχει αρχίσει να γίνεται αγαπημένο κούρεμα μόνο των κομμωτών (it takes two to tango) καθώς μέρα με την μέρα κερδίζει όλο και περισσότερες celebrities και αυτό όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μου είναι η επισημοποίηση ότι κάτι «είναι στην μόδα» αφού πρόσφατα η Jennifer Lopez το δοκίμασε στα μαλλιά της (και τίναξε το Instagram στον αέρα)!

 

 Shag Vs Layers
To να κόψεις τα μαλλιά αντιγράφοντας μια φωτογραφία θεωρώ τον πιο πειστικό τρόπο ότι κουρεύεις σωστά. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο κούρεμα αν και με την ίδια τεχνική μπορεί να πετύχεις πολλά παρόμοια αποτελέσματα λόγω μήκους πρωτίστως, πολλοί συνάδελφοι μας το παντρεύουν είτε από φόβο είτε από άγνοια με το κλασσικό φιλάρισμα και το αποτέλεσμα πολλές φορές δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση τη φωτογραφία. Το αναφέρω αυτό μιας και σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτισσες μου δείχνουν φωτογραφία που έδειξαν ζητώντας το συγκεκριμένο κούρεμα και το τελικό αποτέλεσμα ακόμα και λίγες μέρες αργότερα δεν είχε στοιχεία του κουρέματος της φωτογραφίας.

 

 Πως κόβουμε τα μαλλιά Shag
Στο διά ταύτα, η εκτέλεση του συγκεκριμένου κουρέματος όπως προείπα είναι απλή! Χωρίζουμε τα μαλλιά σε 3 τμήματα. Το πρώτο χώρισμα στο επάνω μέρος του κεφαλιού από τη στεφανιαία ραφή δεξιά και αριστερά, με δύο κάθετες ως το κροταφικά οστά και μια οριζόντια χωρίστρα από αυτί σε αυτί επάνω ακριβώς στο ινιακό οστό. Τα 3 τμήματα που προκύπτουν τα απομονώνουμε με clips.
Δουλεύουμε πρώτα το μπροστινό τμήμα με ένα χώρισμα επάνω στην οβελιαία ραφή όπου του δίνουμε κλήση 45° μπροστά με κλίση δαχτύλων 45° κάτω και κόβουμε με την μύτη του ψαλιδιού με την τεχνική point cutting. Αυτός θα είναι ο οδηγός μας!

Στην συνέχεια με οριζόντιες χωρίστρες σε πλάτος χτένας φέρνουμε όλα τα πλαινά επάνω στο κεντρικό χώρισμα του οδηγού και τα κόβουμε με τον ίδιο τρόπο. Τσεκάρουμε πάντα να είναι οι δύο πλευρές ίδια κομμένες. Στην συνέχεια κάνουμε στην μπροστινή περίμετρο ένα ακόμα πιο έντονο φιλάρισμα με slice cutting για να δώσουμε την έντονη αίσθηση του ασύμμετρου. Επάνω και στο πίσω μέρος της στεφανιαίας ραφής ως την χωρίστρα του ινιακού οστού παίρνουμε κάθετα ακτινωτά χωρίσματα και δίνουμε κλήση 45° πάνω ή 90° έξω από την κορυφή και κόβουμε τα μαλλιά με κλίση 45°. Στο τέλος λύνουμε το κάτω τμήμα από το ινιακό οστό και το ενώνουμε με το επάνω με κάθετα χωρίσματα 90° πίσω και κλίση δαχτύλων 90°. Την εξωτερική περίμετρο πίσω την κόβουμε στο τέλος με τεχνική point ή twist cutting για ακόμα πιο φιλαριστό αποτέλεσμα σε σχήμα οβάλ ώστε να δέσει οπτικά με τα πλαϊνά.

Εύχομαι υγεία και να έχουμε ένα υπέροχο δημιουργικό φθινόπωρο!

 

 

 

 

O Θάνος Τσάκλας εργάστηκε στα TONI&GUY
Λίβερπουλ και Γενεύης επί σειρά ετων και
σήμερα είναι Head educator στο Thanos
Tsaklas mentoring and hair training system και
Art Director στα κομμωτήρια Vasal.
Για επικοινωνία μαζί του στα Social media
μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook ως
Thanos Tsaklas mentoring and hair training
στο Instagram athanasios_tsaklas και στο
website: www.thanostsaklas.gr

 

 

 

 

 

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION