HAIR NEWS

Περίεργα, ευτράπελα και άλλα ενδιαφέροντα νέα από τον κόσμο των μαλλιών τράβηξαν την προσοχή μας και αυτόν τον μήνα. Απολαύστε τα!

 

 

Τουρκία: Η «Μέκκα» της τριχόπτωσης 

Η ανδρογενετική αλωπεκία (φαλάκρα) αποτελεί συσχετισμό δράσης της γονιδιακής προδιάθεσης, των ανδρογόνων (ανδρικών ορμονών) και της βιολογικής διαδικασίας της ωρίμανσης. Σε αρκετές περιπτώσεις, η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται στην εποχικότητα, στη λήψη φαρμάκων, στην αναιμία, σε προβλήματα του θυρεοειδούς, σε δερματολογικές παθήσεις, σε διατροφικές ανεπάρκειες. Κάπου εδώ μπαίρνει ο ιατρικός τουρισμός, ο οποίος σώζει την Τουρκία. Όλοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη θέλουν να επισκεφθούν το Μπλε Τζαμί και να κάνουν βόλτα με το πλοίο στον Βόσπορο. Ωστόσο αρκετοί είναι εκεί για έναν ακόμη λόγο: την εμφύτευση μαλλιών, 1.500 τριχών, συγκεκριμένα. Με 300 ειδικά κέντρα στην εμφύτευση μαλλιών, η Κωνσταντινούπολη έγινε βασικός κόμβος αυτής της βιομηχανίας των τριχών της κεφαλής που γνωρίζει πλήρη άνθηση, προσελκύοντας ενδιαφερόμενους απ’ όλο τον κόσμο, κυρίως από τη Μέση Ανατολή. Εμπειροι χειρουργοί, τεχνολογία αιχμής και λογικές τιμές: η προσφορά της τουρκικής πόλης ανέδειξε την Κωνσταντινούπολη σε Μέκκα όσων χάνουν τα μαλλιά τους, οι οποίοι επωφελούνται από την παραμονή τους για να κάνουν τουρισμό, υποστηρίζοντας έναν λίαν πληγέντα τομέα λόγω της ασταθούς κατάστασης ασφαλείας.

 

Τα μαλλιά των Beatles πωλήθηκαν αντί 10.000 ευρώ! 

Τα μαλλιά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών από όλο τον κόσμο, αποφέροντας τελικά τέσσερις φορές την εκτιμώμενη αξία τους. Ο Denny Hoekstra, ειδικός της Catawiki σε θέματα που αφορούν τους Beatles, αναφέρει: «Τα μαλλιά της δημοπρασίας κόπηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 1964 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας: The Beatles, A Hard Day’s Night, δείχνοντας πως πρόκειται για ένα ξεχωριστό αναμνηστικό. Εν συνεχεία, οι τούφες κρατήθηκαν από έναν έξυπνο makeup artist, ο οποίος τις πούλησε αρκετά αργότερα σε θαυμαστές». Σύμφωνα με την Catawiki, σήμερα καταγράφεται έντονα ανερχόμενη τάση για μεταπώληση μαλλιών διάσημων ανθρώπων.”Σε γενικές γραμμές τα μαλλιά των διασημοτήτων αποτελούν μια καλή επένδυση καθώς με την πάροδο του χρόνου γίνονται όλο και περισσότερο πολύτιμα”, επισημάνει ο Denny Hoekstra.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, τα μαλλιά χωρίσθηκαν και προσφέρθηκαν ως 4 μεμονωμένα αντικείμενα, ξεκινώντας έναν πραγματικό πόλεμο προσφορών για το καθένα. «Τα μαλλιά του Paul McCartney ήταν τα πιο περιζήτητα. Πωλήθηκαν για περισσότερα από 2.700 ευρώ. Τα μαλλιά του George Harrison και του Ringo Starr πωλήθηκαν αντί 2.600 ευρώ το καθένα και αγοράστηκαν από έναν Γάλλο πλειοδότη. Παραδόξως, τα μαλλιά του John Lennon απέφεραν μόλις 1.200 ευρώ». Τα πιο ακριβά μαλλιά στον κόσμο είναι πιθανό αυτά του αυτοκράτορα Ναπολέοντα. Πέρυσι, μόνο μία μικρή τούφα μαλλιών (4 mm) που ανήκε στον Ναπολέοντα πωλήθηκε στην Catawiki αντί 2.400 ευρώ. Σε σχέση με το μήκος τους, αυτά ήταν ίσως τα πιο ακριβοπληρωμένα μαλλιά στον κόσμο.

 

Το τρόφιμο που δρα κατά της φαλάκρας 

Συνήθως, αλείφουμε ουασάμπι στο κάτω μέρος μιας λεπτότατης φέτας χαμάτσι, βάζουμε από πάνω λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο, φέτες νέγκι και έχουμε μπροστά μας μια θεϊκή μπουκιά σούσι. Οι λάτρεις πιθανότατα να το γνωρίζουν αυτό. Όμως, η ιαπωνική εταιρεία ουασάμπι Kinin ανακοίνωσε ότι οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο ουασάμπι βοηθούν στο να ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά πιο γρήγορα από τα τρέχοντα θεραπευτικά. Χαράς ευαγγέλια για τους φαλακρούς, αλλά και για τους μελλοντικούς φαλακρούς. Βέβαια, προς το παρόν δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες για να υποστηρίξουν τα όσα διατείνεται η εταιρία, αλλά η συσσωρευμένη έως σήμερα επιστημονική γνώση λέει πως έχει σημειωθεί ότι η χημική ουσία isosaponarin –η οποία ανιχνεύεται στο φυτό ουασάμπι– συντελεί στην παραγωγή ανθρώπινου κολλαγόνου. Όπως και να έχουν τα πράγματα, μας προειδοποιούν να μη θεωρήσουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα αν αρχίσουμε να πασαλείβουμε το κεφάλι μας με αυτήν την ταλαίπωρη αλοιφή του εμπορίου που μας πλασάρουν ως ουασάμπι. Το πραγματικό ουασάμπι είναι μια πράσινη ρίζα με έντονη οσμή, της οποίας την άκρη τρίβουμε σε τρίφτη. Και κοστίζει ακριβά.

 

Γαλλία: Ωραία κουρέματα και καλές πράξεις στο πρώτο κοινωνικό κομμωτήριο 

Κομμώτρια σταρ και μοντέλων επί είκοσι χρόνια, στα φωτογραφικά στούντιο των μεγαλύτερων φωτογράφων και στη συνέχεια ιδιοκτήτρια μεγάλου κομμωτηρίου στο κέντρο του Παρισιού, η Lucia Iraci, 60 ετών, βάζει τώρα το ταλέντο της στην υπηρεσία των πιο αδύναμων. Το 2006 ίδρυσε τον σύλλογο «Joséphine για την ομορφιά των γυναικών» με στόχο να επιτρέψει σε πολλές γυναίκες να ξαναβρούν την χαμένη αυτοεκτίμησή τους. Ανοιξε ήδη δύο κοινωνικά κομμωτήρια στο Παρίσι και στην πόλη Μουλάν και θα ανοίξει ένα τρίτο στην πόλη Κλερμόν Φεράν. Ταυτόχρονα άνοιξε μια σχολή δωρεάν για να επιμορφώνει άτομα στην τέχνη της κομμωτικής. Η ίδια ξεκίνησε να κουρεύει και να χτενίζει μαμάδες στον παιδικό σταθμό, αλλά και γυναίκες που καθάριζαν σπίτια στη γειτονιά, μέχρι που άνοιξε τον δικό της χώρο. Με τη βοήθεια του συλλόγου ELLE και του Δήμου του Παρισιού, κατάφερε να ανοίξει το πρώτο κοινωνικό κομμωτήριο στην συνοικία των Αράβων και Μαύρων, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. Ερχονταν εκεί γυναίκες από 16 ως 60 ετών: θύματα βίας, νεαρές ανύπαντρες μητέρες, πόρνες, θύματα σύγχρονης σκλαβιάς, μερικές μετανάστριες, γυναίκες με μονογονεϊκή οικογένεια κυρίως. «Μας έδιναν τα ονόματά τους εξήντα περίπου σύλλογοι ή η αστυνομία ανηλίκων. Ορισμένες ήξεραν για εμάς από τις εφημερίδες ή έρχονταν συστημένες από τον ΟΑΕΔ. Ασχοληθήκαμε με γυναίκες στη φάση που ήταν έτοιμες να καταρρεύσουν» αναφέρει η Λουσία. Στο κοινωνικό κομμωτήριο προτείνουν πολλές υπηρεσίες: αποτρίχωση, περιποίηση προσώπου, σώματος, συμβουλές εικόνας. Παράλληλα δανείζουν και ρούχα ακόμη και για συνέντευξη, ενώ τους προτείνουν να δουν κάποιον ψυχολόγο αν χρειάζονται, μια βοήθεια για να γράψουν το βιογραφικό τους, μια προσομείωση συνέντευξης για δουλειά, αλλά και σενιμάρια επιμόρφωσης. Στα έξι χρόνια που δουλεύουν μαζί τους, μόνο το 10-20% ξαναβρίσκει δουλειά, αλλά πολλές κατορθώνουν τουλάχιστον να σηκωθούν από το χώμα.

 

Έγινε ξανθιά η Πενέλοπε Κρουζ; 

Θα φανταζόσασταν ποτέ την Πενέλοπε Κρούζ με ξανθιά μαλλιά; Μάλλον όχι, έλα όμως που η ηθοποιός μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες του τρίτου κύκλου της πολυβραβευμένης σειράς «American Crime Story». Η μελαχρινή Ισπανίδα καλλονή άλλαξε ολοκληρωτικά το look στα μαλλιά της και μεταμορφώθηκε στη διάσημη Donatella Versace, αδερφή του Gianni Versace, σχεδιαστή μόδας και ιδρυτή του ομώνυμου οίκου, που δολοφονήθηκε το 1997 έξω από την βίλα του στο Miami Beach. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο της Μορίν Ορθ: «Vulgar Favors», το οποίο εξετάζει τα γεγονότα της δολοφονίας του Gianni Versace και ο τρίτος κύκλος είναι αφιερωμένος σε αυτό το γεγονός. Στις φωτογραφίες που διέρρευσαν από τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς του Ράιαν Μέρφι, «The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story», ο φακός απαθανάτισε τη βραβευμένη με Όσκαρ Πενέλοπε Κρουζ με πλατινέ περούκα, μακιγιάζ και στάιλινγκ ρούχων που αντιπροσωπεύουν τη σχεδιάστρια -θρύλο. Για την ιστορία, ο Gianni Versace δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1997 στα σκαλιά του σπιτιού του στο Μαϊάμι από τον Άντριου Κανανάν, έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός ύστερα από οκτώ ημέρες. Η αστυνομία είχε αποφανθεί τότε ότι είχε αυτοκτονήσει, αλλά τα αίτια της δολοφονίας δεν έγιναν ποτέ γνωστά στο κοινό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρχικά το όνομα της Lady Gaga ήταν αυτό που είχε προταθεί για το ρόλο της Donatella Versace, ενώ το ρόλο του αδερφού της σχεδιάστριας θα ενσαρκώσει ο ηθοποιός Εντγκαρ Ραμίρεζ και το ρόλο του δολοφόνου του, ο ηθοποιός Ντάρεν Κρις.

 

Εργαστήριο κομμωτικής για μπαμπάδες 

Η πλειοψηφία των μπαμπάδων δεν έχει ιδέα πως να φτιάξει έστω και μια κοτσίδα στις κόρες τους. Ένας μπαμπάς όμως έχει διαφορετική γνώμη πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ο Ντάριους Μπλάντ από την Αλαμπάμα των Η.Π.Α, βοηθάει μπαμπάδες, ειδικά χωρισμένους, να μάθουν να φτιάχνουν τα μαλλιά στις κόρες τους, έτσι ώστε να δεθούν με αυτές, αλλά και για να μην πηγαίνουν αναμαλλιασμένες στο σχολείο. Ο Ντάριους είναι χωρισμένος μπαμπάς εδώ και εφτά χρόνια και ένα μεγάλο πρόβλημα του ήταν ότι δεν ήξερε να φτιάξει τα μαλλιά της κόρης του. «Όταν πρωτοξεκίνησα δεν ήξερα καν να φτιάχνω τη βασική κοτσίδα» εξηγεί ο Μπλάντ σε δημοσίευμα. Στη συνέχεια όμως, πήρε κυριολεκτικά το ζήτημα στα χέρια του! Ο πατέρας αφού τελειοποίησε τη τέχνη της κοτσίδας αποφάσισε να δείξει και σε άλλους μπαμπάδες τον δρόμο του styling για τις νεαρές τους κόρες και πλέον έχει φτιάξει ένα δικό του εργαστήριο με βοηθητικά βίντεο. Εκτός από το να μάθει τους πατεράδες να φτιάχνουν τα μαλλιά των κοριτσιών τους, ο Μπλάντ, ελπίζει ότι θα τους δείξει τον μοναδικό δεσμό ανάμεσα σε πατέρα και κόρη. «Ο πατέρας είναι το απόλυτο πρότυπο. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα δείξει το πρότυπο του σωστού άντρα στη κόρη, αλλά και στον γιό του».

 

HAIR ART: Όταν τα μαλλιά γίνονται έμπνευση 

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι; Το γνωστό μοντέλο Σίνα Λίαμ το έκανε και εκπλήσσει τους πάντες με τα εντυπωσιακά κεντήματα που ανεβάζει στον λογαριασμό της στο Instagram. Κάθε δημιουργία της Σίνα απεικονίζει μια γυναίκα, η οποία διαθέτει εντυπωσιακά τρισδιάστατα μαλλιά, από μακριές πλεξούδες μέχρι και καρέ. Τα σχέδια της είναι μινιμαλιστικά και κουβαλάνε μια παράξενη χαρμολύπη – αποτελούν σίγουρα μια δημιουργία που δεν θα προσπεράσεις με απλό σκολάρισμα όταν χαζεύεις στο Instagram. Η Σίνα Λίαμ εκτός από μικρά κεντήματα δημιουργεί και μεγαλύτερης κλίμακας, τα οποία είναι το ίδιο εντυπωσιακά. Μάλλον ήρθε η ώρα να βρείτε ένα νέο χόμπι, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο, όπως το κέντημα, λειτουργούν ως φυσικό αντικαταθλιπτικό, καθώς απασχολούν το άτομο και εξιτάρουν το ενδιαφέρον του για δημιουργία και πειραματισμό. Μάλιστα, πολλές ασχολίες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό: από μαγειρική μέχρι και ζωγραφική, οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε όμορφα και εμπνευσμένοι.

 

Citrus hair: Το νέο εκκεντρικό colour trend του Instagram 

Ακόμη μια νέα τάση αναδύεται στον κόσμο του Instagram, κάτι που αποτελεί απόδειξη ότι το παιχνίδι της πολυχρωμίας δεν έχει τέλος – να είστε σίγουροι ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρχει καινούργιο. Το μαγικό με το Instagram δεν είναι μόνο τα φίλτρα, αλλά ότι μπορείς να ενημερώνεσαι για όλα τα καινούρια trends που από τον χώρο της ομορφιάς και της μόδας τα οποία μέχρι να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας έχουν αλλάξει πάλι. Το ότι τα χρωματιστά μαλλιά είναι στη μόδα, το γνωρίζετε ήδη. Όσο, όμως, στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν κεφάλια σε ροζ, μπλε, πράσινες παστέλ αποχρώσεις, στην Αμερική τα χρωματιστά μαλλιά έχουν ήδη περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αυτή τη φορά το χρώμα που εισέβαλλε δυναμικά, έγινε hashtag και εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στο Instagram είναι τα Citrus Hair. Είναι εμπνευσμένα από τα χρώματα των εσπεριδοειδών όπως λεμόνια, πορτοκάλια και lime και το χρώμα τους κυμαίνεται σε αντίστοιχες αποχρώσεις και τόνους: κίτρινο, κροκί, πορτοκαλί. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION