HAIR NEWS

Περίεργα, ευτράπελα και άλλα ενδιαφέροντα νέα από τον κόσμο των μαλλιών τράβηξαν την προσοχή μας και αυτό τον μήνα. Απολαύστε τα!

 

Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙΑ

Φέτος άνοιξε επίσημα η πρώτη τράπεζα του κόσμου που παγώνει μαλλιά, στην Αγγλία. Οι άντρες που θέλουν να παγώσουν ένα δείγμα από τα μαλλιά τους θα πρέπει να πληρώσουν 2.500 λίρες! Τα κύτταρα του δείγματος στη συνέχεια κλωνοποιούνται σε εργαστήριο και μελλοντικά μπορούν να τοποθετηθούν ξανά στο κεφάλι του άντρα. Στόχος είναι η αποκατάσταση της γραμμής των μαλλιών και της φαλάκρας. Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου 6.5 εκατομμύρια βρετανοί έχουν φαλάκρα λόγω του συνδυασμού γονίδιών και ορμονών στο dna τους. Ήδη από τον Αύγουστο ο ιατρός-διευθυντής της κλινικής, Bessam Farjo, έχει πάρει δείγματα από άντρες που ενδιαφέρονται. Μάλιστα, ο ίδιος συμβουλεύει ότι οι άντρες πρέπει να καταψύχουν τα μαλλιά τους όσο βρίσκονται ακόμα σε νεαρή ηλικία. Η διαδικασία πάει ως εξής: περίπου 100 τρίχες απομακρύονονται από μια μικρή περιοχή του κεφαλιού στο πίσω μέρος, μέσα σε 30 λεπτά. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία. Σίγουρα η κλινική ακούγεται ελπιδοφόρα, ωστόσο ακόμα δεν είναι γνωστό πόσο αποτελεσματική είναι η όλη διαδικασία, αλλά και πόσο χρόνο μπορούν να μείνουν τα μαλλιά παγωμένα.

 

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ EXTENSIONS

Σύμφωνα με άρθρο που αναρτήθηκε στο businesswire.com, υπολογίζεται ότι η παγκόσμια βιομηχανία περουκών και hair extensions θα ανέλθει στα 4.01 δις δολάρια μέχρι και το 2023. Η αγορά καθοδηγείται από την αυξανόμενη ζήτηση για ανθρώπινα μαλλιά. Επίσης, η αυξανόμενη προβολή διάσημων και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη των περουκών και να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την αγορά. Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι οι αναπτυγμένες χώρες του κόσμου όπως οι Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είναι οι σημαντικότεροι εισαγωγείς μαλλιών. Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με τον κύκλο ζωής και την ποιότητα των περουκών και των hair extensions. Επίσης, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη έχουν αυξημένη ζήτηση για προϊόντα από 100% «παρθένο» μαλλί. Οι καταναλωτές προτιμούν τα προϊόντα με φυσικά μαλλιά λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως η ευκολία σχεδιασμού και συντήρησης, η καλύτερη ποιότητα και η ανθεκτικότητα. Επιπλέον, το αυξανόμενο κατά κεφαλήν εισόδημα των καταναλωτών θα αυξήσει επίσης την πώληση ειδών υψηλής ποιότητας φυσικών μαλλιών, τα οποία θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της αγοράς μέχρι και το 2023.

 

Η ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΡΩΕΙ… ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ

Σύμφωνα με το NHS, ο μέσος άνθρωπος μπορεί να χάσει 50 με 100 τρίχες την ημέρα, συχνά χωρίς να το παρατηρήσει. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορούν να αυξήσουν την απώλεια μαλλιών. Μια νέα μελέτη αποκάλυψε μια σύνδεση μεταξύ των πολλών ωρών εργασίας και της απώλειας μαλλιών. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Occupational and Environmental Medicine, διαπίστωσε ότι οι άνδρες 20 και 30 ετών που εργάζονταν τουλάχιστον 52 ώρες την εβδομάδα έχασαν τα μαλλιά τους ταχύτερα από εκείνους που δούλευαν στις προβλεπόμενες ώρες γραφείου. Τα ευρήματα ήταν συνεπή σε όλους τους συμμετέχοντες, ακόμη και αφού έλαβαν υπόψη τις μεταβλητές του τρόπου ζωής και την οικογενειακή κατάσταση.

Η ερευνητική ομάδα της Νότιας Κορέας υποδεικνύει ότι για αυτή την απώλεια των μαλλιών ευθύνεται η πολλή δουλειά και οι ελάχιστες ώρες χαλάρωσης. Τα θυλάκια της τρίχας αποκτούν βλάβες και τελικά εισέρχονται στην καταγενή φάση τους, κατά την οποία και πέφτουν. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολλές ώρες εργασίας συνδέονται σημαντικά με την απώλεια μαλλιών στους άνδρες εργαζόμενους.

Η έρευνα, η οποία εξέτασε 13.391 εργαζόμενους άντρες, θεωρείται ως η πρώτη που εξετάζει συγκεκριμένα τον αντίκτυπο των πολλών ωρών εργασίας στην απώλεια μαλλιών. Οι εργαζόμενοι χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Η πρώτη ομάδα ήταν η «φυσιολογική» με τους άντρες να εργάζονται μέσα σε μια εβδομάδα 40 ώρες, η δεύτερη ομάδα είχε άντρες που εργάζονταν 52 ώρες, ενώ η τρίτη είχε άντρες που εργάζονταν πολύ παραπάνω.

 

ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Μία Τουρκάλα μετάνιωσε πικρά για την απόφασή της να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταμορφώνει τους συμμετέχοντες αν κρίνει κανείς από το ότι… λυποθύμησε όταν είδε το καινούργιο της κούρεμα. Οι δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Kuaförüm Sensin (Είσαι η κομμώτριά μου) όπου make up artists και κομμωτές διαγωνίζονται για να κερδίσουν ένα μεγάλο βραβείο παρουσιάζοντας τις ικανότητές τους σε μοντέλα – εθελοντές.

Σε ένα επεισόδιο, ένα μοντέλο βρέθηκε αντιμέτωπο με δραστική αλλαγή μαλλιών. Όταν συνειδητοποίησε ότι τα μαλλιά της που έφθαναν μέχρι τη μέση, κόντυναν έως το ύψος των ώμων, ξέσπασε σε δάκρυα φωνάζοντας «τι είναι αυτό;». Καθώς οι κριτές και οι άλλοι διαγωνιζόμενοι κοίταζαν σοκαρισμένοι, η γυναίκα επιχείρησε να φύγει από το στούντιο προτού λιποθυμήσει στην αγκαλιά της παρουσιάστριας, Γκιοζντέ Κανσού, η οποία άρχισε να καλεί για βοήθεια.

Το στιγμιότυπο έλαβε ευρεία δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε viral όταν ένας χρήστης του Twitter το ανάρτησε με τη λεζάντα: «Πόσο συμπάσχουμε;» Το βίντεο από τότε προβλήθηκε 12 εκατομμύρια φορές και συγκέντρωσε 21.000 likes. Τελικά οι δραματικές αλλαγές, δεν είναι για όλους!

 

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το πιο διάσημο πρόβατο στον κόσμο, ο Κρις, είχε συγκεντρώσει τα φλας και την παγκόσμια προσοχή το 2015 όταν εντοπίστηκε στην άγρια φύση, κουβαλώντας επάνω του μαλλί ηλικίας 6 ετών. Μετά από το κούρεμά του, αφαιρέθηκαν από πάνω του 41,1 κιλά του ακριβού μαλλιού μερίνο, καταρρίπτοντας παγκόσμιο ρεκόρ. Μόλις πρόσφατα οι φροντιστές του σε μια φάρμα της Νέας Νότιας Ουαλίας είπαν ότι πέθανε από γηρατειά. «Λυπούμαστε πολύ με την απώλεια αυτής της γλυκιάς, σοφής και φιλικής ψυχής» έγραψε η φάρμα Little Oak Sanctuary στον λογαριασμό της στο facebook. Ο Κρις, το πρόβατο, ήταν ηλικίας περίπου 10 ετών και είχε κατακτήσει τις καρδιές πολλών ανθρώπων όταν είχε εντοπιστεί και διασωθεί κοντά στην Καμπέρα πριν από 4 χρόνια. Εκατοντάδες Αυστραλοί είχαν προσφερθεί εθελοντικά να υιοθετήσουν το πρόβατο και το τεράστιο μαλλί του εκτέθηκε στην συνέχεια στο Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION