HAIR NEWS

Περίεργα, ευτράπελα και άλλα ενδιαφέροντα νέα απ’όλο τον κόσμο, τράβηξαν την προσοχή μας και αυτόν τον μήνα. Απολαύστε τα.

 

1Το τελευταίο Instagram trend, φωσφορίζει 

2Είναι γεγονός πως στον κόσμο των μαλλιών δεν βαριόμαστε ποτέ! Κι όταν λέμε ποτέ το εννοούμε, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Guy Tang, τον hairstylist που βρίσκεται πίσω από πολλές τάσεις στα μαλλιά και κάθε φορά δείχνει να ξεπερνά τα όρια της φαντασίας μας με τα δημιουργήματά του. Έφτασε ο καιρός, λοιπόν, ο δημοφιλής κομμωτής, ο οποίος έχει περίπου 1,5 εκατομμύριο συνδρομητές στο YouTube και άλλους τόσους στο Instagram, να μας συστήσει τα «Phoenix Neon Glowing Hair», τα μαλλιά δηλαδή, που έχουν τη δυνατότητα να φωσφορίζουν στο σκοτάδι. Όσο για το πώς φαίνονται τα μαλλιά στο φυσικό φως, μοιάζουν πολύ με την τάση των rainbow hair χωρίς βέβαια να φωσφορίζουν. Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν δραματικά όταν πέσει το σκοτάδι, όπου τα μαλλιά αποκτούν μία σχεδόν εκτυφλωτική, φωτεινή λάμψη. Με αυτόν τον τρόπο ο Tang προμόταρε το Neon Hair Battle, μια πρωτοβουλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου οι κομμωτές να δημιουργήσουν εντυπωσιακά και τρελά hairlooks, ποστάροντας φωτογραφίες με τα hashtags #NeonMania και #NeonHairBattle. Δοκιμάστε το!

 

Οι ηγέτες της υφηλίου και τα νέα τους Hairstyles

 Τα λόγια είναι περιττά.
Τα λόγια είναι περιττά.

5Το Photoshop είναι αδιαμφισβήτητα στα καλύτερά του και το χιουμοριστικό site 9GAG φρόντισε να μας το δείξει με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο. Μερικοί από τους πιο διάσημους ηγέτες της υφηλίου μεταμορφώθηκαν με την βοήθεια της τεχνολογίας σε εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους μόνο και μόνο με μία αλλαγή στο κούρεμά τους. Το χαρακτηριστικό κοτσιδάκι που πιάνουν οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι κλαρινογαμπροί που κυκλοφορούν στο Περιστέρι, έγινε πλέον το νέο κουρέμά τους και δεν έχουμε και τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την νέα στυλιστική άποψη. Δεν θα θέλαμε με τίποτα να αλλάξουν έτσι το κούρεμά τους στην πραγματικότητα, αλλά όσο τους βλέπουμε δεν μπορούμε παρά να κλαίμε από τα γέλια. Το θέαμα άλλωστε έχει πολύ πλάκα.

4 Ο απερχόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με το κοτσιδάκι ράστα αλλά και τον ατημέλητο κότσο του αλλάζουν εντελώς την όψη του. Δεν βλέπεις πλέον τον Ομπάμα, αλλά έναν σωσία του με στυλιστικές επιλογές που παραπέμπουν στον Μπόμπ Μάρλει.

3Όταν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ξυπνήσει βιαστικά, χωρίς χρόνο να φτιάξει τα μαλλιά του και τα πιάνει σε ένα bun.

 

 

Αθλήτρια του ΜΜΑ αναγκάστηκε να κόψει τα μαλλιά της για να πέσει κάτω από το όριο βάρους αγώνα! 

7Η συγκεκριμένη αθλήτρια ΜΜΑ είναι μια γυναίκα που αποδεικνύει ότι είναι αφοσιωμένη στον στόχο της και ιδιαίτερα πολυμήχανη, αφού σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο προκειμένου να πέσει κάτω από το όριο βάρους για τον αγώνα στον οποίο επρόκειτο να συμμετάσχει. Η αθλήτρια Σαμάνθα Ντίαζ, αποφάσισε να κόψτει αρκετά κοντά τα μακριά μαλλιά της, προκειμένου να βοηθηθεί και να περάσει την «δοκιμασία» της ζυγαριάς. Το όριο ήταν στα 0,4 κιλά, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν έχουμε λόγο να το δοκιμάσουμε.

 

Τα μαλλιά δείχνουν αν θα πετύχει η εξωσωματική 

89Τα αυξημένα επίπεδα της «ορμόνης του στρες» κορτιζόλης στις τρίχες των μαλλιών μιας γυναίκας συνδέονται με μειωμένες πιθανότητες σύλληψης. Τα μαλλιά μιας γυναίκας η οποία υποβάλλεται σε εξωσωματική γονιμοποίηση μπορούν να προβλέψουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης! Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Psychoneuroendocrinology». Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα αυξημένα επίπεδα της αποκαλούμενης «ορμόνης του στρες» κορτιζόλης στα μαλλιά εθελοντριών συνδέονταν με μειωμένες κατά ένα τρίτο πιθανότητες σύλληψης μετά από υποβολή σε θεραπείες αντιμετώπισης της υπογονιμότητας. Η τεχνική μέτρησης των επιπέδων της κορτιζόλης στα μαλλιά επιτρέπει στους ειδικούς να καταγράφουν τη σωρευτική ορμονική λειτουργία κατά τους προηγούμενους 3-6 μήνες. Ετσι αποτελεί ένα πολύ πιο αξιόπιστο μέτρο της ορμονικής λειτουργίας σε σύγκριση με άλλες υπάρχουσες τεχνικές που βασίζονται στη χρήση σάλιου, αίματος και ούρων οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να μετρούν τα επίπεδα της ορμόνης μόνο βραχυπρόθεσμα. Τα νέα αυτά ευρήματα παρέχουν τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις σχετικά με το ότι τα μακροπρόθεσμα επίπεδα της κορτιζόλης, τα οποία επηρεάζονται από πληθώρα παραγόντων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής συμπεριλαμβανομένων της διατροφής, της άσκησης, της κατανάλωσης καφεΐνης αλλά κυρίως του στρες, μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό της έκβασης της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι παρεμβάσεις με στόχο τη μείωση της κορτιζόλης πριν από την υποβολή σε θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης σε χιλιάδες ζευγάρια που υποβάλλονται σε IVF κάθε χρόνο.

 

Το σύνδρομο των μαλλιών… που δεν ξεμπερδεύονται 

10Ένα κληρονομικό σύνδρομο που ονομάζεται uncombable hair syndrome (θα μπορούσε να αποδοθεί ως «σύνδρομο μη-χτενίσιμων μαλλιών»!) και οφείλεται σε τρία γονίδια κάνει τα μαλλιά να μπερδεύονται και να μην ξεμπλέκονται με το χτένισμα! Τα άτομα που «πάσχουν» από το σύνδρομο, το οποίο βέβαια είναι αρκετά σπάνιο, έχουν μαλλιά που φριζάρουν εύκολα, είναι ξηρά και ιδιαίτερα λαμπερά. Το σύνδρομο είναι πιο συχνό στα άτομα με ανοιχτά ξανθά μαλλιά. Τα «συμπτώματα» είναι πιο εμφανή στην παιδική ηλικία και συχνά υποχωρούν με την πάροδο των ετών, αναφέρουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόννης και το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης που έκαναν την επιτυχή αναγνώριση των «ένοχων» γονιδίων. Το σύνδρομο περιγράφτηκε στην επιστημονική βιβλιογραφία για πρώτη φορά το 1973. Έκτοτε, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως περίπου 100 περιστατικά.

 

Το στόρι της Κουπ της Πριγκίπισσας Νταϊάνα 

1112Αν κάποια γυναίκα δεν είχε αντιγράψει τα μαλλιά της Μαντόνα, τότε σίγουρα είχε εμπνευστεί από τη Νταϊάνα, με την κοντή κουπ να γίνεται κορυφαία επιλογή στα κομμωτήρια. Ωστόσο, πίσω από κάθε πετυχημένο κούρεμα, κρύβονται δύο πολύ ταλαντούχα χέρια και ένα εξαιρετικά δημιουργικό ψαλίδι, που στην περίπτωση της Λαίδη Νταϊάνα, ακούνε στο όνομα Sam McKnight. Η κομψή κόμμωσή της κατά τη δεκαετία του ’80 έφτανε στο ύψος των ώμων της, αλλά ο διάσημος και καταξιωμένος κομμωτής και hair stylist Sam McKnight, κατάφερε να μεταμορφώσει την πριγκίπισσα, που τελικά υιοθέτησε το πιο εμβληματικό κοντό και προσεγμένο κούρεμα. Ο McKnight συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Νταϊάνα το 1990, όταν εκείνη επρόκειτο να φωτογραφηθεί από τον Patrick Demarchelier για λογαριασμό της Vogue.  Στη συγκεκριμένη φωτογράφιση ο κομμωτής αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ορισμένα τσιμπιδάκια, με τα οποία σταθεροποίησε τα μαλλιά κάτω από την τιάρα, προκειμένου να δημιουργήσει έτσι ένα τρικ κοντού κουρέματος. Η Λαίδη φάνηκε πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και ρώτησε τότε τον Sam McKnight, τι ακριβώς θα έκανε με τα μαλλιά της αν εκείνη του έδινε το ελεύθερο. Εκείνος της απάντησε πως θα τα έκοβε πολύ κοντά και αυτό που ακολούθησε ήταν το πιο διάσημο κούρεμα όλων των εποχών! Η κουπ αποτέλεσε αμέσως την πιο πολυπόθητη επιλογή των γυναικών, με τον ίδιο να πιστεύει πως το μαγικό συστατικό της επιτυχίας του ήταν η αντίθεση του, δηλαδή το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα ανδρόγυνο, σπορτι look, που δεν έχανε σε θηλυκότητα.

 

Ο λόγος που τα μαλλιά μυρίζουν… άσχημα πολύ γρήγορα.

13Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε μόλις λουστεί, τα μαλλιά σας να μυρίζουν υπέροχα και μία μικρή άσχημη μυρωδιά να έρθει και να τα χαλάσει όλα; Η αλήθεια είναι ότι τα μαλλιά απορροφούν πολύ εύκολα τις οσμές, πολύ περισσότερο από το υπόλοιπο ανθρώπινο σώμα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Η δερματολόγος Francesca Fusco, δίνει την απάντηση: «Τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, καταλήγουν να μυρίζουν πιο εύκολα άσχημα επειδή έχουν συσσωρευμένο σμήγμα και ιδρώτα, κάτι που καθιστά το έδαφος πρόσφορο για την ανάπτυξη ζυμομύκητα, νεκρού δέρματος και βακτηρίων», αναφέρει. Για την ακρίβεια, ο ιδρώτας δεν έχει μυρωδιά από μόνος του, αλλά τα βακτήρια έχουν και αυτά «τρέφονται» από τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες που έχει ο ιδρώτας, απελευθερώνοντας άσχημες οσμές, αφού το κρανίο μας, όπως και το υπόλοιπο σώμα, ιδρώνει. Τώρα όσον αφορά τον λόγο που τα μαλλιά μυρίζουν πιο άσχημα από το πρόσωπό σας, για παράδειγμα, η Fusco, δίνει πάλι την απάντηση. Ο λόγος είναι ότι τα μαλλιά, κρατούν ζεστό το κρανίο και η ζέστη αυτή βοηθά τα βακτήρια να αναπτυχθούν πιο εύκολα.

 

Ο creepy κομμωτής που ακολουθούσε τις πελάτισσες του 

1415Ο Ορχάν Ιντίζ, 38 ετών, είναι ένας κομμωτής από την Βουλγαρία, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών, αφού είχε ξεκινήσει να παρακολουθεί και να… εκβιάζει ξανθές πελάτισσες του. Ο ίδιος είχε πάθει ψύχωση με συγκεκριμένα τρεις ξανθές πελάτισσες του, τις οποίες αναλάμβανε από τον δεκέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. Παράλληλα, όταν οι πελάτισσες του έφευγαν από το κομμωτήριο, τις ακολουθούσε και πολλές φορές «τύχαινε» να βρεθεί έξω από τα μέρη που δούλευαν και τους έπιανε την κουβέντα. Τελικά ο ανατριχιαστικός κομμωτής φανερώθηκε λόγω ενός περιστατικού, η αστυνομία τον συνέλαβε και όλη η ιστορία κατέληξε στο δικαστήριο, όπου κατέθεσαν εναντίον του οι πελάτισσες του και όχι μόνο. Ο ίδιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών και όπως ανάφερε στην αστυνομία, ο λόγος που το έκανε ήταν επειδή η Βουλγαρία δεν έχει πολλές ξανθές γυναίκες!

 

Η L’Oréal εκπαιδεύει κομμωτές με την τεχνολογία VR 

16Η τεχνολογία Virtual Realty, ή αλλιώς η εικονική πραγματικότητα, τελευταία έχει κάνει πάταγο στην βιομηχανία του gaming. Όμως η L’Oréal αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια τεχνολογία με πολλές δυνατότητες, αφού η εταιρία συνεργάστηκε με την VR, για να δημιουργήσουν ένα μάθημα αποκλειστικά για την ακαδημία Matrix, το οποίο βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα. Οι δυο εταιρίες έφτιαξαν ένα ειδικό δωμάτιο και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα οποία δίνουν την δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους κομμωτές να περπατήσουν στον χώρο και να παρατηρήσουν μια εικονική κομμώτρια να δημιουργεί ένα κούρεμα, από όλες τις γωνίες. Η τεχνολογία του VR έχει ξεκινήσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αφού πρόσφατα μια βρετανική εταιρία αποφάσισε να πάρει συνεντεύξεις από πιθανούς εργαζόμενους, βάζοντας τους να ολοκληρώνουν εργασίες μέσα σε VR περιβάλλον. Όσο για την L’Oréal, έχει σκοπό να κάνει το μάθημα διαθέσιμο πρώτα σε 25 ακαδημίες Matrix στην Αμερική και αργότερα και σε παγκόσμια κλίμακα.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION