fbpx

HAIR SALON: ΜΑΣΑΖ ΚΕΦΑΛΙΟΥ, ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Δεν είναι λίγοι οι πελάτες κομμωτηρίου που δηλώνουν πως μια από τις πιο απολαυστικές φάσεις της  επίσκεψης τους στο κομμωτήριο, είναι το μασάζ κεφαλιού κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Ανακαλύψτε τον τρόπο για να κάνετε την αγαπημένη υπηρεσία ακόμα καλύτερη.

 

Το μασάζ κεφαλιού στα κομμωτήρια αποτελεί μια απόλαυση για πολλούς. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το μασάζ δεν χρεώνεται, διότι αποτελεί μέρος του λουσίματος και προσφέρεται απλόχερα στους πελάτες. Αυτά τα λίγα λεπτά χαλάρωσης αποτελούν για τους πελάτες ένα αγαπημένο κομμάτι της επίσκεψης τους, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι ο λόγος που τους προσφέρει μια τόσο μοναδική αίσθηση, είναι επειδή γίνεται από τα χέρια κάποιου άλλου, στη περίπτωση αυτή ενός επαγγελματία κομμωτή.

Από όλα τα είδη μασάζ που μπορεί να δοκιμάσει κανείς, το μασάζ κεφαλιού είναι από τα πιο απολαυστικά, καθώς οδηγεί στην απόλυτη χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά. Έρευνες έχουν δείξει ότι με το μασάζ κεφαλιού αυξάνεται η παραγωγή των ενδορφινών και της σεροτόνης, δυο πρωτεϊνών που σχετίζονται με την ευτυχία, την μείωση του στρες και τη χαλάρωση. Επιπλέον, το μασάζ στο κεφάλι ωφελεί στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας ενεργοποιώντας την μικροκυκλοφορία της περιοχής, ανακουφίζει από τυχόν πονοκεφάλους και όταν γίνεται συστηματικά βοηθάει στην αυπνία και στη μείωση του άγχους.

Υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να επενδύσετε στο μασάζ και το προωθήσετε στους πελάτες σας. Μετατρέψτε αυτά τα 10 λεπτά στον λουτήρα σε μια χαλαρωτική εμπειρία. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες θα έχουν έναν λόγο παραπάνω για να σας επισκεφθούν. Το κομμωτήριο θα γίνει πόλος έλξης για τις γυναίκες που ψάχνουν μερικές στιγμές χαλάρωσης μέσα στη φορτική ημέρα τους.

Για ποιον λόγο όμως, υποστηρίζουν πολλοί ότι το μασάζ είναι καλύτερο όταν γίνεται από κάποιον άλλον; Η εξήγηση είναι απλή. Αν προσπαθήσετε να κάνετε οι ίδιοι μασάζ στο κεφάλι σας, ναι μεν θα νιώθετε τις κινήσεις και την πίεση, αλλά παράλληλα θα νιώθετε και τη δουλειά που θα κάνουν τα δάχτυλα σας. Αν ζητήσετε από κάποιον άλλον να σας κάνει μασάζ, τότε θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε απόλυτα στην αίσθηση, χωρίς να ανησυχείτε για τίποτα άλλο.

Ένα καλό μασάζ αποτελείται από άσκηση πίεσης σε διαφορετικά σημεία του κεφαλιού, καθώς και στον λαιμό. Συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνικές, όπως πίεση, κυκλικές κινήσεις, τρίψιμο, αλλά χρησιμοποιώντας και τις άκρες των δαχτύλων αριστερόστροφα και δεξιόστροφα, μπορείτε να πετύχετε μοναδικά αποτελέσματα. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε αυτές τις θεραπευτικές – χαλαρωτικές κινήσεις του μασάζ με θεραπευτικά λάδια ή βότανα και να ολοκληρώσετε με κάποια μάσκα μαλλιών.

Στατιστικές έχουν δείξει ότι τα κομμωτήρια που συνδυάζουν υπηρεσίες κομμωτικής και χαλάρωσης έχουν ανεβάσει τις πωλήσεις σε υπηρεσίες λουτήρα. Για αυτό και, τώρα που ξεκινάει η καινούργια σεζόν, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την υπηρεσία λουτήρα και να τη συνδυάσετε με άλλες υπηρεσίες όπως αναδόμηση, αποκατάσταση προβλημάτων δέρματος, τριχόπτωση, κλπ. Είναι σημαντικό η υπηρεσία που θα εφαρμοστεί στο κομμωτήριο να είναι ανώτερη από οτιδήποτε μπορεί να κάνει μόνη της στο σπίτι.

 

ΝΟΗΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Τοποθετούμε τους αντίχειρές μας στη μέση του μετώπου, ακριβώς πάνω από τα φρύδια, και ασκώντας ελαφριά πίεση διαγράφουμε νοητές γραμμές, τραβώντας τους προς τα έξω, μέχρι τη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής. Κατόπιν, μετακινούμε τους δείκτες μας λίγο πιο πάνω στο μέτωπο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλη την επιφάνεια του μετώπου.

 

ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΟΤΑΦΟΥΣ & ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ

Με τους δείκτες μας ασκούμε ελαφριά πίεση στους κροτάφους για 10˝. Σταματάμε για άλλα 10˝ και συνεχίζουμε διαγράφοντας κυκλάκια στο σημείο για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Με ενωμένα τα τέσσερα δάχτυλα και των δύο χεριών, κάνουμε κυκλικές κινήσεις για 30˝  στην περιοχή του αυχένα, εκεί που τελειώνει το τριχωτό της κεφαλής

 

ΣΤΟΝ ΛΟΥΤΗΡΑ

  • Ακουμπήστε τις παλάμες σας δεξιά και αριστερά στους κροτάφους και ανασηκώστε απαλά το δέρμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

2) Συνεχίστε έτσι σε όλο το κεφάλι.

3) Τοποθετείστε τα δάχτυλά σας στην αρχή της τριχοφυΐας, εκεί που τελειώνει το μέτωπό και κινήστε το δέρμα απαλά, συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι τη βάση του κεφαλιού.

4) Κάνετε τεθλασμένες κινήσεις σαν ζιγκ-ζαγκ από το κέντρο του κεφαλιού προς τα πλάγια και προς τα πίσω.

5) Κάνετε ελαφριά χτυπηματάκια με τα ακροδάχτυλα σε όλο το κεφάλι.

6) Χτενίστε με τα δάχτυλα σας όλα τα μαλλιά με κινήσεις από εμπρός προς τα πίσω αρκετές φορές.

Τα αιθέρια έλαια, ή ακόμα και τα προϊόντα μαλλιών όπως τα hair tonics, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθοί στο μασάζ του κεφαλιού. Κάθε έλαιο χαρίζει και τα δικά του, ξεχωριστά πλεονεκτήματα στο τριχωτό της κεφαλής, είτε πρόκειται για ανάπτυξη των μαλλιών, είτε για ξηροδερμία.

Να θυμάστε πάντα να αραιώνετε μερικές σταγόνες του αιθέριου ελαίου μέσα σε ένα άλλο λάδι, το οποίο θα είναι ιδανικό για μασάζ. Η απευθείας εφαρμογή των αιθέριων ελαίων πάνω στο δέρμα δεν επιτρέπεται λόγω της καυστικής τους δράσης. Για αυτό και είναι απαραίτητο τα μείγματα των αιθέριων ελαίων να αραιώνονται σε κάποιο φυτικό έλαιο βάσης (π.χ. αμυγδαλέλαιο, τζοτζόμπα, αβοκάντο κ.ά.). Επίσης, αποφύγετε να κάνετε μασάζ στους πελάτες που έχουν δερματικές παθήσεις όπως ξηροδερμία. Προτείνετε τους πρώτα μια επίσκεψη σε δερματολόγο.

No Comments Yet

Comments are closed

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION