HAIR SOLUTIONS: Προστάτεψε το χρώμα σου!

Η τάση της πολυχρωμίας είναι εδώ και συχνά αναρωτιόμαστε τον τρόπο για να διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται την αγαπημένη μας απόχρωση. Με φροντίδα και σωστά προϊόντα η διατήρηση χρώματος γίνεται εύκολη υπόθεση και μέσω των παρακάτω συμβουλών, θα μάθεις τον τρόπο.

Κεφάλαιο Λούσιμο

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες με χρωματισμένα μαλλιά πρέπει να λούζονται λιγότερο συχνά, εφόσον θέλουν να διατηρήσουν το χρώμα τους. Ο λόγος έχει να κάνει με τα φυσικά έλαια του κεφαλιού τα οποία διατηρούν το χρώμα. Όταν το λούσιμο είναι συχνό τότε τα έλαια φεύγουν, μαζί με το χρώμα. Περιόρισε το λούσιμο γύρω στις 2-3 φορές την εβδομάδα.

Όσο αφορά στην πρώτη μέρα του βαψίματος, τότε πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον ένα 48ωρο μέχρι να λουστείς. Αν γίνεται να κάνεις υπομονή για τρεις με τέσσερις μέρες μέχρι να λουστείς, τότε ακόμα καλύτερα για το χρώμα σου. Η περίοδος αποχής από το λούσιμο θα δώσει στο χρώμα σου τον χρόνο για να «κάτσει» και να δέσει με την τρίχα.

Επίσης, πρέπει να περιορίσεις την θερμοκρασία του νερού. Αν δεν κινηθείς με την κρύα θερμοκρασία, η οποία είναι και η σωστή για τη διατήρηση του χρώματος, τότε πρέπει σίγουρα να λούζεσαι με χλιαρό νερό. Το καυτό και το ζεστό νερό ανοίγουν τους πόρους της τρίχας και έτσι η βαφή, φεύγει πάρα πολύ γρήγορα.

Όταν μιλάμε για τα ιδανικά προϊόντα σαμπουάν τότε αυτά πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη διατήρηση του χρώματος και που δεν θα περιέχουν Sulfates. Τα Sulphates είναι συστατικά που περιέχουν αλάτι και μπορούν να απομακρύνουν την υγρασία και να κάνουν το χρώμα να ξεθωριάσει. Για καλύτερα αποτελέσματα προμηθεύσου το σαμπουάν από το κομμωτήριο, το οποίο εγγυημένα θα διατηρήσει το χρώμα σου για πολύ περισσότερο.

 

Τα μυστικά του Conditioner

Το Conditioner πρέπει να γίνει το φιλαράκι σου σε κάθε λούσιμο και φυσικά, πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαλλιά με χρώμα. Το κοντίσιονερ σε συνδυασμό με το κρύο νερό στο λούσιμο, θα κάνει τα μαλλιά σου περισσότερο λαμπερά, αναδεικνύοντας το χρώμα και την υφή τους. Αν διαθέτεις λεπτά μαλλιά τότε εφάρμοζε το μόνο στις άκρες, καθώς αυτές είναι οι «παλιές» τρίχες, που είναι πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο και απαιτούν περισσότερη φροντίδα.

Για ακόμη περισσότερη λάμψη και ανάδειξη του χρώματος, επιχείρησε να κάνεις μια θεραπεία με το κοντίσιονερ. Αφού προμηθευτείς το ειδικό κοντίσιονερ από το κομμωτήριο για τα μαλλιά σου, εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα σε στεγνά μαλλιά, από τις ρίζες ως τις άκρες και χτένισε τα. Στη συνέχεια πιάστα σε έναν κότσο, τύλιξε το κεφάλι σου σε μια πετσέτα και περίμενε για 30 λεπτά. Μόλις το ξεβγάλεις, τα μαλλιά σου θα είναι πιο απαλά και λαμπερά και το χρώμα σου θα αστράφτει.


Το χρώμα κάνει τα μαλλιά πορώδη και έτσι αυτά απορροφούν και αποβάλλουν υγρασία πολύ πιο εύκολα. Αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που κάνει το χρώμα να εξασθενεί, ειδικά όταν τα μόρια του χρώματος εκτίθενται στο νερό.


Έχε υπόψιν

  • Το κόκκινο ξεθωριάζει πιο εύκολα

Τα χρώματα που κινούνται στις αποχρώσεις του κόκκινου, ξεθωριάζουν γρηγορότερα λόγω των μορίων του χρώματος. Συγκεκριμένα, το μέγεθος του μορίου στο κόκκινο χρώμα είναι μεγάλο και έτσι οι ανάλογες βαφές είναι πιο δύσκολο να εισχωρήσουν στο εσωτερικό της τρίχας, επομένως ξεθωριάζουν πιο γρήγορα. Για αυτό αν στοχεύεις να κάνεις ένα φλογερό κόκκινο, φρόντισε ο κομμωτής σου να ξέρει πως να το κάνει χρησιμοποιώντας πάντα, ποιοτικές βαφές.

 

  • Προσοχή στο Styling

Όσο αφορά στο χρώμα, καλό είναι να αποφεύγεται το συχνό στέγνωμα, ίσιωμα και γενικότερα το styling με θερμότητα. Ο λόγος είναι καθαρά για τη διατήρηση του χρώματος. Αν δεν γίνεται να το κάνεις αυτό, τότε φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι πλήρως στεγνά πριν χρησιμοποιήσεις σίδερο, ή πιστολάκι. Για επιπλέον προστασία πριν το styling, φρόντισε να εφαρμόσεις ειδικά προϊόντα styling για τη προστασία από τη θερμότητα. Για χάρη του χρώματος, ρύθμισε τη θερμοκρασία της ζέστης στη χαμηλότερη κλίμακα. Σε άλλη περίπτωση, άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Καλοκαίρι έρχεται, δεν θα πουντιάσεις!

 

  • Αντιηλιακό Μαλλιών

Το χρώμα ξεθωριάζει πολύ γρήγορα με την έκθεση στον ήλιο, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο καλοκαίρι. Δυο λόγοι παραπάνω λοιπόν για να επενδύσεις σε μια καλή σειρά προστασίας από τον ήλιο, αλλά και για να διατηρήσεις το χρώμα σου. Υπάρχουν προϊόντα styling τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένα για να προστατεύουν την τρίχα από τις υψηλές θερμοκρασίες. Αν γνωρίζεις ότι πρόκειται να βρίσκεσαι έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το καπελάκι σου και το αντιηλιακό σου σπρέι.

 

  • Μην τα βάφεις συνέχεια!

Ό,τιδήποτε γίνεται χωρίς μέτρο καταντάει αρνητικό και αυτό ισχύει ακόμα και για το χρώμα των μαλλιών. Το συχνό βάψιμο στην κυριολεξία «θα σου κάψει» το μαλλί και μετά οι λευκές τρίχες θα φαντάζουν σαν μικρό πρόβλημα. Η ιδανική περιόδος για βάψιμο των μαλλιών είναι μια φορά στις 5-6 εβδομάδες. Αν βλέπεις τις λευκές τρίχες και την ρίζα να ξεπετάνε, τότε κάλυψε τα χρησιμοποιώντας μάσκαρα, ή ειδικά σπρέι κάλυψης μέχρι το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο.

 

SOL 6 SOLAR HELIO SPRAY BY SYSTEM PROFESSIONAL

Το καλοκαίρι κοντοζυγώνει και τα μαλλιά σου χρειάζονται διπλή φροντίδα, όχι μόνο όσο αφορά στο χρώμα, αλλά και στην έκθεση στον ήλιο. Το Solar Helio Spray της System Professional είναι για όλους τους τύπους μαλλιών και προστατεύει από τον ήλιο, αλλά και το νερό. Το Solar Helio Spray είναι αδιάβροχο με μη λιπαρή σύνθεση, μειώνει την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στα μαλλιά και εμποδίζει τη φθορά της πρωτεΐνης της τρίχας, το ξεθώριασμα του χρώματος και την απώλεια υγρασίας. Ό,τι πρέπει για την καλοκαιρινή σου ηλιοθεραπεία!

No Comments Yet

Comments are closed

NDM Publications

Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου

τ.κ. 11254

21 5550 9843

info@myextension.gr

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ MY EXTENSION